Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ..."ΑΓΝΟΙΑ(?)"!!!!


  • Σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα αποκτά Υπουργείο Περιβάλλοντος ξεχωριστό και αυτόνομο, με τη δυνατότητα να παράξει και να εφαρμόσει πολιτική ολόδική του.
  • Ενδιαφέρον και το γεγονός πως ένας νέος άνθρωπος (άγνωστος ως φυσιογνωμία στην πλειοψηφία ημών των τηλεορασο-διαπαιδαγωγημένων νεοελλήνων), ανέλαβε τα ηνία του.
  • Ήμουν από αυτούς που (ως εκ του επαγγέλματος), εξεπλάγην και θύμωσα μαζί, ακούγοντας το βράδυ της ανακοίνωσης των ονομάτων του Υπουργικού Συμβουλίου, έναν από τους πιο γνωστούς και (υποτίθεται) ενημερωμένους για όλα δημοσιογράφους της Αθήνας, τον Γιάννη τον Πρετεντέρη,
  • να χρωματίζει με τόνους απαξιωτικής απορίας τη φωνή του την ώρα που …έψαχνε επιδεικτικά να βρει το «άγνωστο» όνομα της νέας Υπουργού Περιβάλλοντος.
  • Την ίδια ώρα, που το διαδίκτυο ήταν γεμάτο με πληροφορίες και βιογραφικά της, όπως και των υπολοίπων «αγνώστων» της νέας Κυβέρνησης.
  • Πληροφορίες που γνωρίζαμε όλοι παντού στην Ελλάδα, πλην του …(«έγκυρου και καλά πληροφορημένου») σταρ των εγχώριων media, που κατάφερε τελικά να μας πείσει
  • πως είτε ξέρει λιγότερα για τα πρόσωπα της νέας Κυβέρνησης, από όσα ο μέσος Έλληνας που έχει πρόσβαση στο Internet (είναι δυνατόν;),
  • είτε πως ξεκίνησε με το «καλημέρα» …μικρόψυχη αντιπολίτευση απωθημένων(;) υπαινισσόμενος πως ανακοινώθηκε μια «μειωμένου κύρους Κυβέρνηση αγνώστων»!
  • Και τα δύο όμως είναι ασυγχώρητα λάθη, για έναν σοβαρό δημοσιογράφο.

-----------------------------------------------------------


  • Γράφει σχετικά και ο Γιάννης Παντελάκης στην Ελευθεροτυπία. Σας παραθέτω το κείμενό του:
  • «Πολλοί σχολιογράφοι τηλεοράσεων ή εφημερίδων υποδέχτηκαν με σχεδόν απαξιωτικό τρόπο την τοποθέτηση υπουργών με άγνωστο για τους πολλούς επώνυμο και άγνωστη για τους περισσότερους δραστηριότητα.
  • Ιδιαίτερα, στάθηκαν στην περίπτωση της Τίνας Μπιρμπίλη, της υπουργού Περιβάλλοντος.
  • Πού ακούστηκε μια άγνωστη κυρία, που δεν ανήκει στην κατηγορία των επαγγελματιών της πολιτικής, που δεν έχει τη συνήθεια να παρελαύνει σε τηλεοπτικά παράθυρα ή να ποζάρει σε φακούς φωτογράφων, που δεν τη γνωρίζει σχεδόν κανένας, ν' αναλάβει ένα τόσο σημαντικό υπουργείο;
  • Έλα ντε.
  • Δεν είναι υποχρέωση των σχολιογράφων να γνωρίζουν ούτε τις σπουδές της κ. Μπιρμπίλη ούτε τις πολυετείς δραστηριότητές της, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε ως συμβούλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
  • Υποχρέωσή τους είναι να κρίνουν την κάθε κ. Μπιρμπίλη με έναν εντελώς διαφορετικό αξιακό κανόνα:
  • Από τον βαθμό αναγνωρισιμότητάς της, τον αριθμό των τηλεοπτικών της εμφανίσεων ή έστω τις κομματικές της περγαμηνές.
  • Αν οι επιδόσεις της σε αυτούς τους τομείς δεν είναι υψηλές, πόσω μάλλον της συγκεκριμένης υπουργού που είναι μηδαμινές, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να την απαξιώνουν και να μιλούν ή να γράφουν υποτιμητικά γι' αυτήν.
  • Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία που υπηρετούν, αυτό κάνουν.
  • Δεν θα περιμένουν ούτε καν το έργο της κ. Μπιρμπίλη για να κρίνουν αν πέτυχε ή όχι στο χαρτοφυλάκιο το οποίο της ανατέθηκε.
  • Τους αρκεί ότι δεν τη γνωρίζουν...»!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 2004 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΑΔΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΜΕ.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΤΕ..."ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΛΩΣ, Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΕ..."

Ανώνυμος είπε...

θα σε παρακαλούσα να έβγαζες την λέξη Εθνική πριν το Ελλάδος.Μακεδονία,Θράκη,Εθνική,και Αιγαίου ήταν λέξεις διακοσμητικές και ακροδεξιές, και δεν μας χρειάζονται τώρα στην νέα πολυπολιτισμική φάση που μπήκε η χώρα μας.

Oi 100 axehastes meres είπε...

O, nai i kyria antiexousiastria me to aspro pantelonaki kai to sakidio,pou den hairetise ton proedro tis dimokratias.O, ti epanastatikotita kai nea eithi thee mou.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι 11:44 & 11:54, είστε καλά;!
Βγάζετε τον συντηριτισμό σας και τη χολή σας.
Αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε μία διαφορετική, "άγνωστη τηλεοπτικά" και μη "κουστουμαρισμένη" Υπουργό, δεν διαφέρετε από τους Πρετεντέρηδες της χώρας.
Τουλάχιστον να περιμένατε να την κρίνετε από το έργο της!!!
Μετά, πώς να πάμε μπροστα!
Χρησιμοποιώντας μόνο και παντού το "Εθνικός - η - ό"????!!
Α ρε εθνική ...τύφλα!

Ανώνυμος είπε...

Αμ' το άλλο : Επικεφαλής της Δασικής Πολιτικής είναι ένας λογιστής από ΤΕΙ. Νάναι καλά οι άνθρωποι.Η μόνη του σχέση με το πράσινο, είναι η πράσινη γραβάτα.

Ανώνυμος είπε...

Ariadni tora pou vgike to PASOK prepei na apofasiseis . h tha douleyeis amerolypta san dimosiografos h tha mas valeis na skeftomaste loxa . kai emeis pasok psifizoume alla den kanoume kai etsi. h kritiki se kathe periptosi voithaei to pasok na min perielthei sthn katantia tis dexias. opote allaxe rota

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:47μμ με τα greeklish, που "ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ".

Τί σημαίνει η υπόδειξή σου "να δουλεύει αμερόληπτα" η δημοσιογράφος?
Μήπως να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με τον Πρετεντέρη?
Γιατί περί αυτού και περι δημοσιογραφίας εγώ κατάλαβα πως γράφει (κι όχι περί του κόμματός σου)!

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-50'ς είπε...

Για αυτούς που σοκάρονται ακόμα με τα τζην, τη στιγμή που αλλού κάτι τέτοιους καθωσπρεπισμούς τους έχουν ξεπεράσει από τη δεκαετία του '60: Με κάτι τέτοιους σαν κι εσας η Ελλάδα είναι η "άδολη και άσπιλη" επαρχία της Ευρώπης.Ουαί υποκριτές...Έτσι κατήντησε η μήτρα του δυτικού πολιτισμού, μια κακομοιριασμένη χωριάτισσα και δεισιδαίμων ανατολίτισσα. Φυσικά για να γίνει αυτό μεσολάβησαν, εδώ και δυο χιλιετίες και κάποιοι άλλοι για τους οποίους δεν είναι της ώρας να γίνει αναφορά. Όσο για τους εξ επαγγέλματος "πατριώτες" και "εθνικόφρονες", αλήθεια τι έκαναν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι στην κατοχή (για να αρκεστώ μόνον εκεί);

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-50'ς είπε...

Και κάτι ακόμη. Ο "σοβαρός" και "αντικειμενικός" έμμισθος κονδυλοφόρος των μεγαλοσυγκροτημάτων και αλαζών ξερόλας των μεγαλοκαναλιών στον οποίο αναφέρεστε, διετέλεσε χούλιγκαν του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος έχει στην επιχείρηση του έναν αρχιλογιστή, τον Α.

Ο αρχιλογιστής Α ,αποδεικνύεται κλέφτης και απολύεται.

Ο επιχειρηματίας προσλαμβάνει άλλον, τον Β.

Μετά από λίγο και ο Β αποδεικνύεται κι αυτός κλέφτης.

Ο επιχειρηματίας τον απολύει και επαναπροσλαμβάνει και πάλι τον Α.

Αυτός ο επιχειρηματίας ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Προς ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-50'ς
Γιατι δεν ειναι τις ωρας να γινει αναφορα για αυτους που μεσολαβησαν εδω και δυο χιλιετιες?
Ποτε θα ειναι τις ωρας?
Μετα απο δυο χιλιετιες?
Μηπως η περιοδος χαριτος εληξε για τις καλοκαγαθες φατσες με τις γλυκομιλητες φωνες τις χοντερς κοιλιες τις φουσκομενες τσεπες και τις φοροαπαλαγες?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΗΤΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.

ΟΠΩΣ
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΜΗΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΝΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΙΑ,

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΓΕΡΟΛΑΔΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ.
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΗΓΕΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΒΕΡΜΟΥΔΑ,Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΟ ΤΗΣ.Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ.

Άμεση Δημοκρατία είπε...

Όταν έγραψα δεν είναι της ώρας να αναφερθώ σε αυτούς που μεσολάβησαν για τις 2 χιλιετίες οπισθοδρόμησης, εννοούσα ότι δεν συνδέεται άμεσα το θέμα με τη συγκεκριμένη ανάρτηση.Και φυσικά η περίοδος χάριτος και ασυλίας για τις "καλοκάγαθες και γλυκομίλητες" φάτσες έχει λήξει στη συνείδηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, όμως είδαμε μία από τις τελευταίες "προσφορές" του απερχόμενου υπουργού θρησκευμάτων και παιδείας(;) στον πολιτισμό και την κουλτούρα αυτού του τόπου , με το να διορίσει αυτούς που διόρισε στις διοικήσεις των δημόσιων βιβλιοθηκών!!!(λέτε ο Καντιώτης να ξαναζήσει;).Όπως είδαμε πού έτρεξε αμέσως να υποβάλει τα "διαπιστευτήρια" και τα σέβη του ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός. Είδε ποτέ κανείς κάποιον Ευρωπαίο ηγέτη με το που πρωτοεκλέγεται να τρέχει να συναντήσει τον ...πάπα;(εκτός από τα χρόνια των σταυροφοριών).Αυτά βέβαια συμβαίνουν στο Ιράν των μουλάδων. Έτσι για να εμπεδώνουμε ποιοι κάνουν ακόμα κουμάντο σε αυτόν τον τόπο και να καταλάβουμε πόσο δίκιο είχε ο μπαρμπα-Γιάννης ο Σκαρίμπας στο "21 και η αλήθεια"...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΩ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ...ΑΓΑΠΗΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τίνα, ένας σοφός άνθρωπος είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να μην κάνεις κάτι και μόνο ένας για να το κάνεις. Στη δική σου περίπτωση, αυτό φαίνεται να έχει την απόλυτη εφαρμογή.
Δυστυχώς δεν πιστεύουμε ότι θα πετύχεις. Όχι γιατί δεν έχεις καλές προθέσεις αλλά γιατί ο ρόλος σου απαιτεί σοφία, δύναμη και αντοχή. Το ότι είσαι γυναίκα σου δίνει αυτά τα πλεονεκτήματα όμως…
Τίνα μου, Σοφία σημαίνει να γνωρίζεις ότι οι Ελβιέλες που φορούσες είναι δολοφονικές για τη Γη καθότι οι συνθετικές σόλες είναι ένα από τα πρώτα τη τάξει βλαβερά απορρίματα στον πλανήτη. ΔΕΝ είναι κάποιο ιδιαίτερο life style. Είναι το πλαστικό που σε αποξενώνει, σε απογειώνει με την κακή έννοια του όρου. Έστω όμως…
Τίνα μου, στον Ιερό τόπο της Ολυμπίας όπου η Μάνα Γη δίνει το καλύτερο της δώρο στον άνθρωπο δεν πηγαίνεις παρέα με τον εργολάβο. Είναι ιεροσυλία Τίνα μου να ρίξεις τσιμέντο σε αυτόν τον τόπο. Ποιά η σκοπιμότητα να κουβαλήσετε τον Ασεμπίγιο σε έναν χώρο που όλοι μας γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να γίνει; Απλή, φυσική αναδάσωση, με τα τοπικά αρχαία φυτά. Πάρτε τον Γιόσεπ στο Κολωνάκι να φτιάξετε την αυλή του Ντα Κάπο. ΟΧΙ στην Ολυμπία. Και πάλι έστω…
Τίνα μου, έχεις δίπλα σου τον κύριο Ρέππα. Έναν άνθρωπο βουτηγμένο μέχρι τα μπούνια στο άθλιο καθεστώς Σημίτη όπου οι εργολάβοι έκαναν το μεγάλο πάρτι που το πληρώνουμε και σήμερα. Πεντέλη, Υμηττός, κάρβουνο και μαιζονέτες. Μπορείς να τον υπερνικήσεις;
Τίνα μου, από την άλλη οι βαρώνοι. Ετοιμάζονται. Ακονίζουν τα νύχια τους. Οι μισοί από αυτούς θα έπρεπε να είναι φυλακή και όμως μεγαλουργούν. Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Είναι έτοιμοι να σε κατασπαράξουν Είσαι έτοιμη να αντισταθείς; Είσαι έτοιμη να πολεμήσεις; ΔΕΝ τους έχεις ανάγκη Τίνα μου, δεν οφείλεις σε αυτούς τη θέση σου. Όμως θα είναι εκεί να σε συκοφαντήσουν εάν δεν τους κάνεις τα χατήρια. Θα είναι εκεί να σε αποδομήσουν. Να σε κομματιάσουν. Εκεί θα νιώσεις αδύναμη και αηδιασμένη. Είσαι έτοιμη να μεγαλουργήσεις Τίνα μου; Διότι περί αυτού πρόκειται…