Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΡΙ...ΚΑΓΚΕΛΟΥ!

  • Ωραία τελείωσε ο αρχαιο-πεζόδρομος της Εμμ. Ανδρόνικου, αλλά έπρεπε με αυτού του είδους τα κάγκελα να τον περιφράξουν;
  • Απόρησα πραγματικά με την αισθητική αυτών που αποφάσισαν να «αναδείξουν» ένα υπαίθριο μνημείο (το μοναδικό του είδους στην πόλη μας),
  • καταφέρνοντας να το καταλήξουν σαν …μπαλκόνι πολυκατοικίας της δεκαετίας του `70 (λέτε να περίσσεψαν σε κανέναν εργολάβο της εποχής και να τα πήραμε …μισοτιμής!!)!

Η …κατασκευή στην Εμμ. Ανδρόνικου των Σερρών.

  • Και να πει κανείς (πέρα από την πλάκα) πως δεν υπάρχουν παραδείγματα να «ξεπατικώσουν» οι υπεύθυνοι!
  • Πρόσφατα ήμουν στην Αθήνα και πέρασα από το Μοναστηράκι, όπου αποκαλύφθηκε μετά από ανασκαφές ο Ηριδανός ποταμός που διέρρεε την αρχαία Αθήνα από τους πρόποδες του Λυκαβηττού, μέχρι τον Ιλισό.
  • Εκεί λοιπόν εδώ και λίγο καιρό, μια ωραιότατη γυάλινη πεζογέφυρα γύρω στα 24 μέτρα, δίνει στους περιπατητές τη δυνατότητα να θαυμάσουν τον αρχαιολογικό χώρο και τη θολοσκέπαστη κοίτη του Ηριδανού, με τα νερά του να ακούγονται ακόμα που ρέουν κάτω από τα πόδια τους, στο κέντρο της Πλατείας!
  • Ομορφιά και Ιστορία σε κοινή θέα, με καλαίσθητες παρεμβάσεις ανάδειξης του χώρου!


Η επίγεια εγκατάσταση ασφαλούς (λόγω κατάλληλης κλίσης) και καλαίσθητου κιγκλιδώματος στο Μοναστηράκι.



  • Κάτι τέτοιο να πω την αμαρτία μου περίμενα να δω και στην πόλη μας, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το Βυζαντινό Λουτρό στον εν λόγω δρόμο (τα πολλαπλά δημοσιεύματά της στήλης το πιστοποιούν).
  • Φευ!

  • Μετά την ολοκλήρωση της αντιστήριξης των θεμελίων των πολυκατοικιών, καθώς και την πεζοδρόμηση,
  • ούτε φωτισμός του χώρου έγινε, ούτε προστασία του από καιρικές συνθήκες και ανθρώπινες «πρωτοβουλίες», ούτε κάτι που να ενημερώνει τους επισκέπτες για το είδος την ιστορία και τη χρήση του κτιρίου, ούτε καν ένα σωστό κάγκελο που να «συντονίζεται» με την αξία του ευρήματος τοποθετήθηκε!
Τα ευρήματα, προ της ...καγκελόφραξης!!!


  • Θα μου πείτε «κόλλησες στο κάγκελο»!

  • Ε ναι! Κόλλησα. Γιατί αν η τύχη η καλή (έργα τοποθέτησης αγωγών φυσικού αερίου) που έφερε τα υπολείμματα του Λουτρού στην επιφάνεια ήταν το πρώτο,
  • εξίσου κύριο και σημαντικό είναι να ξέρουμε και ΠΩΣ θα το αναδείξουμε αυτό που αποφασίσαμε να κρατήσουμε στην επιφάνεια (κι όχι στο υπέδαφος).
  • Δες ξέρω τι λέει ο Δήμαρχος, αλλά η κοινή λογική λέει πως σ` εκείνον τον πεζόδρομο έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να πούμε πως έγινε κάτι καλό και ολοκληρωμένο!
  • Να περιμένουμε και κάτι άλλο εκεί (εκτός από «τραπεζάκια έξω»);
ΦΩΤΟ:Α.Π.-Καθρέφτης+storeimgs.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΩΤΗΤΑ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΡΗΜΑΤΟΣ.
ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ ΘΑ ΠΩ...

""ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ (και την προσφορα της) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ""

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (ΥΜΑΘ), ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ; ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ). ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ "Ανώνυμε 1:19πμ"
εντελώς στον κόσμο σου είσαι ε?!!
Ξεκόλλα!!
Δεν υπάρχει ΕΝΑ μόνο θέμα σ` αυτόν τον κόσμο!!!
Τί θάλεγες για παράδειγμα για την κλιματική αλλαγή?
Είναι θέμα Μακεδονίας?
Μηπως Εθνικό?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ , ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ . ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΑΠΟ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ .

Ανώνυμος είπε...

Χα χα χα!!! "Ανώνυμε 5:44μμ"!
"Αναβαθμίζει την περιοχή",
την οποία ...δεν περπατάει ΚΑΝΕΙΣ, αφού ούτε φωτισμό δεν έβαλαν τα "σαίνια"!!
Βέβαια άδειες για τραπεζάκια στο γωνιακό μαγαζί,
πρόλαβαν και έδωσαν!!!
Ετσι!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 5:44μμ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ. ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΤΑ ΚΑΓΚΡΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ Η ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΟΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ 5:44.ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠ...ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ. ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 5:44 ΓΙΑ ΤΟΝ 11:00 πμ ΜΙΛΟΥΣΑ.

Κοντοπουλος Παναγιωτης είπε...

Η αποψη μου για το θεμα εχει δημοσιευθει εδω :
http://www.enserres.gr/kontopoulos/?p=144