Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!

  • Σπριντάρει η Νομαρχία στον τομέα της Τουριστικής προβολής του νομού. Μόλις τελείωσε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια και η ομάδα Βασίλη ΧρυσανθίδηΧρήστου Σύρπα ετοιμάζεται μέσα στον Μάρτιο για την φουλ παρουσίαση των Σερρών στην ανάλογη της Μόσχας και μετά σ` αυτή της Νίς.

  • Ο πρώτος, συνεχίζοντας την πλούσια και συστηματική δράση των προκατόχων του στη θέση του Αντινομάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, ήδη παρέλαβε από προχθές τα σταντ που παρήγγειλε η Νομαρχία, προκειμένου να τοποθετηθούν σε κάθε ξενοδοχείο και πανσιόν του νομού μας, ώστε οι επισκέπτες και φιλοξενούμενοι, να αποκτούν μέσω των καλαίσθητων εντύπων (που διατίθενται στα Ελληνικά, Αγγλικά αλλά και άλλες τρείς γλώσσες), μία πλήρη εικόνα του νομού μας και των αξιοθέατων.
  • Πρόκειται για όμορφες ασημόχρωμες στήλες των έξι και οκτώ θέσεων ,με τα διακριτικά της Νομαρχίας Σερρών (φωτό δεξιά), ενώ την πρωτοβουλία θα συμπληρώσει η διανομή στα εν λόγω καταλύματα και του τόμου «Πολιτιστικές διαδρομές στο νομό Σερρών» μία πολυσέλιδη και με πολλές φωτογραφίες, εξαιρετική σε όλα της έκδοση της Νομαρχίας και της ΝΕΠΟΣ με Διευθυντή τον Βασίλη Βαφειάδη, που αποτελεί ουσιαστικά ένα «καλεντάρι» των εκδηλώσεων, εθίμων, δρώμενων και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά του νομού μας όλο το χρόνο.

  • Θα αποτελέσει σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των υπευθύνων των ξενοδοχείων του νομού μας, ώστε να μπορούν να πληροφορούν καλύτερα τους επισκέπτες για τις εκδηλώσεις που τυχόν θα πραγματοποιούνται την περίοδο της παραμονής τους στα μέρη μας.

  • Ο Αντινομάρχης (φωτό αριστερά) με πληροφόρησε μάλιστα πως ετοιμάζεται και έντυπο για την αναλυτική παρουσίαση των φυσικών καλλονών του Παγγαίου, με αναφορά στην ιστορικότητα των εκεί Δήμων, το φυσικό περιβάλλον, τη γαστρονομία, τη γραφικότητα των οικισμών, αλλά και στις δυνατότητες φιλοξενίας και τουριστικής περιήγησης στις όμορφες πλαγιές του κατά τον Θουκυδίδη «χρυσοφόρου όρους».

  • Ακόμη με αίτηση που υπεβλήθη από την πλευρά της Νομαρχίας προς τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, οι Σέρρες φαίνεται πως θα συμπεριληφθούν και στο εκδρομικό πρόγραμμα του ερχόμενου Φθινοπώρου για τους ασφαλισμένους της Αττικής, γεγονός που θα τονώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα της περιοχής μας.
  • Σημειωτέον πως με έγγραφό της ο Οργανισμός ζητάει από τη Νομαρχία να συμβάλλει ώστε να αυξηθούν τα συμβεβλημένα με τον ΟΕΕ καταλύματα του νομού μας, τα οποία πέρυσι ήταν μόλις τέσσερα, (με διαθέσιμες 216 κλίνες) στα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού διανυκτέρευσαν 1.678 κοινωνικοί τουρίστες!
  • Γιατί να μην τους πολλαπλασιάσουμε φέτος;

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: