Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Επιθεώρηση των τμημάτων της καθέτου στην Εγνατία από το Στρυμονικό Σερρών μέχρι και τον προμαχώνα, έναν δρόμο που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Από τις πέντε εργολαβίες, η μία (της ΑΤΙΚΑΤ) παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ημιτελής αλλά και επικίνδυνος σε πολλά τους σημεία.


Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από το Νομάρχη Σερρών Στέφανο Φωτιάδη, τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. Αναστάσιο Μουρατίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε τα υπο κατασκευή και προβληματικά τμήματα, ανακοινώνοντας και τον προγραμματισμό του Υπουργείου.

Χαρακτηρίζοντας την κάθετο "άξονα απόλυτης προτεραιότητας για τις Σέρρες και την Μακεδονία", ο Γιάννης Μαγκριώτης ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν ήδη επαφές με τους αναδόχους του έργου ώστε χωρίς οικονομικές υπερβάσεις και άλλες καθυστερήσεις, να βρεθεί λύση ολοκλήρωσης.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, βουλευτών και φορέων, με σκοπό την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων του νομού Σερρών.


Ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Σέρρες, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει η συνέργεια των Σερρών με τους όμορους της Δράμας της Καβάλας και του Κιλκίς σε θέματα ολοκλήρωσης και κατασκευής οδικών αξόνων σύνδεσης, τονίζοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα μελετηρικής ωριμότητας των προτεινόμενων έργων.


Τέλος, μιλώντας για "αναπτυξιακή επίθεση" από την πλευρά της Κυβέρνησης, ανακοίνωσε πρόσθετο χρηματοδοτικό πλαίσιο 3δις Ευρώ, που θα καλύπτει τα κενά του ΕΣΠΑ και θα αφορά όπως είπε σε οδικά έργα, οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρικά, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2014.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: