Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

"ΔΕΝ ΤΙΜΩ, ΔΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ"

23.03.10
του Ζαχαρία Κατσάνη,
Προέδρου Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών

  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που δεν τιμά και δε σέβεται την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων του.
  • Και γι’ αυτό δε σκοπεύω να αναγνωρίσω και να χορηγήσω τίτλους τιμής, σεβασμού και υπόληψης σε όποιον επίμονα και μανιωδώς τους επιζητεί, νιώθοντας προφανώς ανασφάλεια για τη γνώμη που έχει η κοινωνία γι’ αυτόν. Άλλωστε η τιμή και ο σεβασμός σε κάποιον άνθρωπο είναι κατάκτηση του ίδιου και δεν απονέμεται με προεδρικά διατάγματα ή με δικαστικές αποφάσεις…
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που υβρίζει και απαξιώνει συλλήβδην όλα τα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, μόνο και μόνο γιατί φέρει βαρέως το γεγονός ότι η κοινωνία δεν τον τίμησε ποτέ, καλώντας τον να αναλάβει ο ίδιος κάποιο δημόσιο αξίωμα!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζει μια τηλεοπτική εκπομπή, την οποία χαρακτηρίζει απύθμενη αμετροέπεια και απίστευτο θράσος, η οποία διδάσκει και αποθεώνει την κομπορρημοσύνη, την έπαρση και την προπέτεια!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που κάποτε δήλωνε ότι είναι επιστήθιος φίλος του δημοσιογράφου και εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Αυτού, ντε, που καταδικάστηκε για εκβιασμό και κλείστηκε στις φυλακές! Δεν τον τιμώ και δε τον σέβομαι, κυρίως γιατί μετά την καταδίκη και τον εγκλεισμό του φίλου του στις φυλακές «ποιεί την νήσσαν» και έχει σταματήσει παντελώς να τον μνημονεύει!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πότε ο ίδιος έφαγε σπανακόπιτα, πού και πότε την έφαγε, ποια νοικοκυρά την έφτιαξε και κυρίως αν ήταν τραγανή και αν έκανε κριτς-κριτς!!! Και από πάνω έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι η εκπομπή του έχει, συν τοις άλλοις, και …παιδευτικό χαρακτήρα!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πού γευματίζει κάθε φορά ο ίδιος, ποιος του κάνει το τραπέζι, ποιον συναντάει στο μαγαζί που τρώει, ποιος τον σερβίρει και πόσους τεμενάδες του κάνει!!! Κι όλα αυτά λέγονται, προφανώς, στα πλαίσια του …παιδευτικού χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή θεωρεί ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται να μάθουν πόσοι και ποιοι του τηλεφώνησαν και του ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή ή πόσοι και ποιοι του έστειλαν ευχετήριες κάρτες με την ευκαιρία άλλων εορτών!!! Ε, εδώ ασφαλώς πρόκειται για το απαύγασμα του …παιδευτικού χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς ουδόλως υπολήπτομαι τον άνθρωπο που παρουσιάζοντας μια τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος πλειστάκις στο καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 φροντίζει να μας ενημερώνει ότι «άλλοι το λένε Χούντα, άλλοι (προφανώς ο ίδιος!) το λένε Επανάσταση»!!! Ε, κι εδώ δε λείπουν οι υπόνοιες για τον …παιδευτικό χαρακτήρα της εκπομπής του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που, όντας ιδιοκτήτης, συνιδιοκτήτης ή ό,τι άλλο είναι τέλος πάντων τηλεοπτικού καναλιού, απαγορεύει την παρουσία στο κανάλι του όσων ασκούν δημόσια κριτική στο είδος της δημοσιογραφίας που αυτός διακονεί.
  • Δεν τον τιμώ και δε τον σέβομαι, κυρίως γιατί ταυτόχρονα με τους επιλεκτικούς αποκλεισμούς κάποιων από το κανάλι του έχει το θράσος να επικαλείται την πασίγνωστη φράση του Βολταίρου διαφωνώ με ό,τι λες, θα υπερασπιστώ όμως μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»!!! Ναι, ναι, και σ’ αυτή την περίπτωση ασφαλώς και είναι …παιδευτικού χαρακτήρα η εκπομπή του!!!
  • Δεν τιμώ, δε σέβομαι και ασφαλώς δεν υπολήπτομαι τον άνθρωπο που, ξεπερνώντας κάθε όριο επιτρεπτής και ανεκτής συμπεριφοράς και σε μια απίστευτη σκηνή τηλεοπτικής απρέπειας, προσβάλλει, ευτελίζει και εξευτελίζει την υπόσταση της γυναίκας, αφήνοντας ανεπίτρεπτα και ακαλαίσθητα σεξουαλικά υπονοούμενα. Και ταυτόχρονα μας γνωστοποιεί ότι ο ίδιος αισθάνεται ακμαίος σεξουαλικά, τουτέστιν νταβραντισμένος!!! Ε, εδώ η εκπομπή του δεν είναι …παιδευτικού χαρακτήρα, γιατί τα επίμαχα αποσπάσματα προβάλλονται συνήθως μετά τα μεσάνυχτα!!!
  • Και τόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.
  • Γι’ αυτό, εν ολίγοις και εν κατακλείδι, δεν τιμώ και δε σέβομαι τον κ. Αθανάσιο Αραμπατζή. Πολλώ δε μάλλον δεν τον υπολήπτομαι!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου ότι ο Γ.Βότσης, αυτό το "πρότυπο" επαναστατικής και ριζοσπαστικής δημοσιογραφίας, αλλά και άλλοι(π.χ.Δελαστίκ) είναι φιλαράκια του!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ζαχαρία!!!
Είσαι ο μοναδικός που επιμένει με πάθος να πολεμάει τη σαπίλα.
Οι άλλοι, λάκισαν ή επέλεξαν να "γλύφουν" με αντάλλαγμα λίγα λεπτά δημοσιότητας από τον καναλάρχη.
Μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

Όσο σημασία του δίνετε, τόσο πιότερη αξία νιώθει ν' αποκτά! Ο Σ.Φ. το είχε περιγράψει με ακρίβεια: "Τον βόθρο δεν του πετάς πέτρες, γιατί έρχεται και σε σένα η σκατίλα! Απλώς τον αφήνεις ακούνητο!".

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ζάχο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!
Αλήθεια αυτό το φασιστάκι ο ΙΑΚΧΟΣ τι πιλάλες έχει με τον...Αθανάσιο; Είναι το alter ego του;
Όσο για το αν πρέπει να δίνουμε σημασία, φίλε ανώνυμε,διαφωνώ...Σε αυτό βασίζονται κάποιοι τύποι για να κάνουν τη δουλειά τους. Να περνάνε για γραφικοί, αλλά λέγε λέγε στο τέλος πάντα κάτι θα μείνει. Και τον Αδόλφο στην αρχή κανείς δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά...Όπως και την ακροδεξιά όταν άρχισε να αναπτύσσεται στις αρχές του ΄80 με εκείνον τον γραφικό "γεράκο" τον Λεπέν. Όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1984, η θέση της επίσημης αριστεράς ήταν αγνοήστε τον!!! Ωστόσο 4-5.000 διαδηλωτές τον υποδέχθηκαν καταλλήλως. Μετά από λίγα χρόνια το αυγό του φιδιού επωάσθηκε, γεμίζοντας την Ευρώπη ερπετά και βρυκόλακες, πράγμα που το ζούμε πλέον καθημερινά...