Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

"ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ..."!

  • Την άμεση ψήφιση του νόμου που αφορά τα δημόσια έργα ζήτησαν οι εργολήπτες της χώρας, που ολοκλήρωσαν το ετήσιο Συνέδριό τους στο Elpida Resort των Σερρών, το περασμένο Σάββατο.
  • Το τριήμερο Συνέδριό τους, πραγματοποιήθηκε στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και των ιδιαίτερων προβλημάτων της χώρας μας όπου και δραστηριοποιούνται.
  • Η παρουσία δύο Υφυπουργών, του καθ` ύλην αρμόδιου Γιάννη Μαγκριώτη και του Οικονομίας και Ανάπτυξης Μάρκου Μπόλαρη, των Προέδρων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τραπεζών και Τεχνικών Εταιριών καθώς και των βουλευτών Στ. Κουτμερίδη. Μιχ. Τζελέπη και Θεοφ. Λεονταρίδη, έδωσε πρόσθετη αξία στο γεγονός.
  • Οι εργολήπτες δημοσίων έργων, μέλη της ΠΕΣΕΔΕ, κάνοντας καίριες επισημάνσεις σε θέματα αγκυλώσεων του χώρου, ποιότητας έργων, οικονομικών υπερβάσεων, επάρκειας μελετών αλλά και διαφάνειας, έθεσαν επιτακτικά το αίτημα εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου που αφορά τα δημόσια έργα,
  • Ζητώντας επίμονα από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του νέου νόμου, επί του οποίου κατέθεσαν ήδη τις αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.
  • Επί των τύπων των ήλων έθεσαν το δάκτυλο οι ομιλητές , από όλους τους νομούς της χώρας, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας για την κατάσταση «στην Ελλάδα των αναξιόπιστων και ημιτελών έργων», με τις μεγάλες καθυστερήσεις, όπου «το κράτος χρωστάει στους εργολήπτες πάνω από 2δις».

  • Ο αρμόδιος Υφυπουργός έκλεισε τις εργασίες του Συνεδρίου στις Σέρρες, διαβεβαιώνοντας για την άμεση ψήφιση του νέου νόμου, και την με κάθε τρόπο τόνωση των κατασκευαστικών έργων με αναπτυξιακή προοπτική.
  • Οι εγγραφές στο συνέδριο έφτασαν τις 250, με τους συμμετέχοντες να έχουν ενθουσιαστεί από την πόλη και τις καλλονές του νομού μας, τις οποίες και επισκέφθηκαν.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι εκδηλώσεις γίνονται πρωί?

Με λύπη μου διαπίστωσα να γίνονται εκδηλώσεις που διοργανώνουν δημόσιοι οργανισμοί πρωινές ώρες και όχι απογευματινές!!!
Για να χάνουν ώρες εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι?
Για να μην πηγαίνουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πρωί στην αγορά?
Για να έχει ακροατήριο-χειροκροτητές με δημόσιους υπαλλήλους και μόνο?
Για να χάνει ο δημόσιος τομέας και να τον πληρώνουμε όλοι μας?
Για να αδειάζουν τα γραφεία των δημοσίων υπαλλήλων από τις 9 το πρωί?
Για να πηγαίνουν στα ουζερί μετά τις ημερίδες?
Αλήθεια οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα πάνε στις ημερίδες, με τη λήξη τους θα επιστρέψουν στα γραφεία τους?
Κορόιδο λαέ…