Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΛΙΝΙΚΗ ΦΥΤΩΝ

  •  Στο νομό μας, έναν από τους παραγωγικότερους και με μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών νομούς της χώρας, εδώ και λίγες μέρες λειτουργούν με πρωτοβουλία και έξοδα της Νομαρχίας Σερρών, ένα εξειδικευμένο εργαστήριο και μια «Κλινική Φυτών», για την υποστήριξη, προστασία και αύξηση της τοπικής παραγωγής.
  • Με τη δημιουργία λοιπόν του Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας και την αναβάθμιση του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, η Νομαρχία απαντάει στις προκλήσεις της εποχής, όχι μόνο για ασφαλή και πλούσια γεωργική παραγωγή αλλά και προστατευμένο από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων περιβάλλον.

Από αριστερά: Γιάννης Μυλωνόπουλος Γεωπόνος υπεύθ. Κλινικής Φυτών, Χάρης Ανεσιάδης Αντινομάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης, Πρόδρομος Σαράτσης Γεωπόνος Υπεύθ. Εδαφολογικού Εργαστ Νομαρχίας Σερρών.
 
  • Τα δύο Εργαστήρια με υπεύθυνους λειτουργίας τους δύο ειδικούς Γεωπόνους  της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών, αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της.
  
  •  Το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας όπου γίνεται η διάγνωση εχθρών και ασθενειών των φυτών, λειτουργεί στα πρότυπα μιάς Κλινικής Φυτών και είναι εξοπλισμένο με υπερσύχρονα μηχανήματα.
  • Το Εδαφολογικό από την πλευρά του, θα συμπληρώνει την ακριβή διάγνωση του όποιου προβλήματος στο χώμα του κάμπου των Σερρών.

  • Για τα δύο Εργαστήρια, από τα 5 ή 6 συνολικά που υπάρχουν σε Νομαρχίες της χώρας, δαπανήθηκαν από τη Ν.Α. περί τις 70 χιλ , με σκοπό να ωφεληθούν ι πάνω από 26 χιλιάδες γεωργικές εκμεταλλεύσεις του νομού,
  • αλλά και να συντομευθούν οι διαδικασίες, το κόστος και ο χρόνος διάγνωσης των ασθενειών των φυτών και του εδάφους, μια και μέχρι τώρα τα σχετικά δείγματα, στελνόταν σε Εργαστήρια της Αθήνας.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AKOMH MEΤΡΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ;
TI ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ;

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΤΑΜΕΙΟ ;




Πλησιάζουμε στο Πάσχα ... στο ΔΙΚΤΥΟ ετοιμάζονται για το καθιερωμένο μαϊμου "πασχαλινό τραπέζι" στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων με τις γνωστές "γλάστρες-καλεσμένους" του καναλιού και στο Λύκειο Ελληνίδων ακόμη μετράνε τα φράγκα που μάζεψε τα Χριστούγεννα, το "μεγάλο πολιτιστικό γεγονός" ( ο χαρακτηρισμός ανήκει στην Πρόεδρο του Λυκείου κ. Ελευθεριάδου) της πόλης μας , το περίφημο "ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ" ;

"Θα πάει μακρυά η βαλίτσα" ;

Πότε θα μάθουμε επισήμως πόσα αργύρια αποτιμήθηκε ο κόπος των συντελεστών της παραγωγής ;

Τις βούλεται αγορεύειν ; που λέει και ο pensioner?