Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗ???!!!! Μπάαα!!!

  • «Ούτε να τους τη χαρίζανε δεν θα βάζανε οι Σερραίοι βενζίνη από τη Βουλγαρία» μου απάντησε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Γουργουλίδης Πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού μας, όταν προχθές τον ρώτησα σχετικά, με αφορμή ρεπορτάζ μου για τα νέα δεδομένα στη διακίνηση των καυσίμων, μετά την εκτίναξη των τιμών!
  • Και δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό αυτό που μου δήλωσε είναι μια τόσο ξεκάθαρη πραγματικότητα, αλλά είναι σίγουρο πως για μια σειρά από λόγους, το γέμισμα των ρεζερβουάρ στη γείτονα, δεν μπορεί να αποτελεί υλοποιήσιμη σκέψη στα μυαλά της πλειοψηφίας των συμπολιτών.
  • Ένα το ότι στη Βουλγαρία ενισχύουν τη βενζίνη τους με ουσίες που της ανεβάζουν τα οκτάνια, «ντοπάροντας» έτσι τις μηχανές των αυτοκινήτων (και ξέρετε τι γίνεται μετά από συνεχόμενο ντοπάρισμα. Ό,τι και στους αθλητές. Κατάρρευση) κι άρα τίθεται όχι μόνο θέμα ποιότητας αλλά και ασφάλειας,
  • κι ένα το γεγονός ότι για να γεμίσεις στο κοντινότερο βενζινάδικο της Βουλγαρίας θα πρέπει να κάνεις από την πόλη των Σερρών μέχρι εκεί τουλάχιστον 45 με 50 χιλιόμετρα, άρα κοντά 100 με την επιστροφή,
  • πόσο νάναι το κέρδος τελικά;
  • Οι τιμές της αμόλυβδης στην πόλη κυμαίνονται από 1,33 έως 1,37 το λίτρο, με την αύξηση να υπερβαίνει το 30% και τα ρεζερβουάρ μας να γεμίζουν πια με 70 €, αντί των 40-45 που δίναμε πριν από έναμιση μήνα.
  • «Πουλάμε πιά έως και 1.000 λίτρα λιγότερα την εβδομάδα, ενώ όλο και περισσότεροι οδηγοί έρχονται για βενζίνη με 4 ή 5 και 6 € στο χέρι τους!» μου είπαν πρατηριούχοι των Σερρών, ανησυχώντας για την κατάσταση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το οτι ωρισμενοι ενισχύουν με απλη αμολυβδη την σουπερ αμολυβδη,,οτι "πειραζουν "τον μετρητη-τα γραναζια-,,οτι 'Κοβουν' την ροη στην μάνικα 5-6 φορές κατα την τροφοδοσία και βάζουν κοπανιστο αέρα..οτι εχουν δηλωμενες τις μισες δεξαμενες.. δεν σου τά ειπανε δυστυχως Αριάδνη.. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΕΝΤΙΜΟΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΕΣ..Ακόμη στη νότια Βουλγαρία δραστηριοποιούνται και ελληνικών συμφερόντων σταθμοί βενζίνης οπως της ΕΚΟ..αυτά..και ο κοσμος δεν τρωει κουτόχορτο πιά.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
Το θέμα δεν είναι να γίνουν στον δημοσιογράφο αυτές οι καταγγελίες (που είναι σοβαρότατες), αλλά στις αρμόδιες αρχές,
που και μπορούν και νομιμοποιούνται (σε αντίθεση με τον δημοσιογράφο), να ελέγξουν τον κάθε πρατηριούχο.
Εαν λοιπόν γίνονται τέτοιες παραβάσεις από "επαγγελματίες" (φαντάζομαι κάποιους συγκεκριμένους θάχετε στο μυαλό σας),
το θέσατε σε γνώση των ελεγκτικών υπηρεσιών?
Των Σωματείων σας?
Των Ενώσεων καταναλωτών?
Του Συνηγόρου του πολίτη?

Εγώ πάντως είμαι όλη αυτιά, για τα στοιχεία σας!
Κι αν τα έχετε, τα περιμένω.