Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

189 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ.

Στις εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από τη θυσία του Εμμανουήλ Παπά, στη γενέτειρά του στις Σέρρες πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, παρουσία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη.

Στην ομώνυμη Κοινότητα Αρχές και πολίτες, απέτεισαν φόρο τιμής στον φλογερό πατριώτη, που προσέφερε περιουσία, οικογένεια και ζωή, στην πατρίδα.

Με καταθέσεις στεφανιών, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες αλλά και αγώνες δρόμου, η Κοινότητα Εμμ. Παπά, τίμησε τη μνήμη του εθνικού ήρωα και αρχιστράτηγου των μακεδονικών δυνάμεων στην Επανάσταση του 1821, με αφορμή τη συμπλήρωση 189 χρόνων, από το θάνατό του.
Στο Δήμο Εμμ. Παπά, λειτουργεί και Μουσείο στο οποίο ξεναγήθηκε η Υφυπουργός,


ενώ λίγο αργότερα άκανε και την απονομή του μεταλίου στον νικητή του δρόμου αντοχής (15,5 χιλμ), στον οποίο φέτος συμμετείχαν 145 δρομείς από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και ο νικητής του φετινού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η κ. Αποστολάκη, στο πλαίσιο της παρουσίας της στις εκδηλώσεις, επισκέφθηκε και το νεοσύστατο "Μουσείο Καπνού" στην Πεντάπολη, όπου ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Βασίλη Τσικέ, συνοδευόμενη από βουλευτές του νομού Σερρών και άλλους τοπικούς παράγοντες.




ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: