Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΙ?!

  • Μου φαίνεται αδιανόητο και μαζί απίθανο το ενδεχόμενο να κλείσουν τα ΤΕΙ Σερρών.
  • Ίσως να γίνει συγχώνευση του Ιδρύματος, όπως και άλλων (ανέφεραν της Καβάλας που είναι και πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας) με κάποιο Πανεπιστήμιο (μίλησαν για το Δημοκρίτειο).
  • Αλλά «κλείσιμο»;  

  • Νομίζω πως το σημαντικό, έχει να κάνει με την αχανή νοηματική απόσταση μεταξύ των ρημάτων: «κλείνει» ή «συγχωνεύεται».
  • Το μεν «κλείνει» (που πλασάρεται από κάποιους επίμονα ως η αντιπροσωπευτικότερη λέξη), ασυζητητί μας αφορά όλους,
  • όμως το «συγχωνεύεται με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο», γιατί θα πρέπει να ανησυχεί τοπική κοινωνία, επαγγελματίες και φοιτητές;

  • Η Πολιτεία δίνει από το 1983 που ίδρυσε το ΤΕΙ Σερρών, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων δραχμών και ευρώ, για έξοδα, εξοπλισμό και κτίρια.

  • Φτάσαμε μετά από 27 χρόνια, να έχουμε ένα πλήρες Πανεπιστημιακό συγκρότημα που συνεχώς επεκτείνεται, ένα campus από τα καλύτερα, και ως εκπαιδευτικό ίδρυμα αξιολογημένο θετικά από διεθνείς οίκους. Χωρίς λόγο; Για να το κλείσουμε και να πάμε τους 12.500 φοιτητές αλλού; Και πού; Πού αλλού έχει τέτοιες εγκαταστάσεις;
  • Είναι ένα ερώτημα που πολύ θα ήθελε η τοπική κοινωνία και πιστεύω και οι επαγγελματίες που ανησυχούν, να σχολιασθεί και να απαντηθεί. Κυρίως από τη Διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών.

  • Δεν είναι παράδοξη η καχυποψία τους. Ούτε ο φόβος αιφνιδιαστικών  κινήσεων από την πλευρά του Υπουργείου. Τόσα και τόσα είδαμε!!

  •  Όμως άλλο ένας πιθανός «Καλλικράτης στην Παιδεία» για τον οποίο κάποια δημοσιεύματα μίλησαν, κι άλλο «κλείσιμο» δηλαδή κατάργηση του τεχνολογικού Ιδρύματος των Σερρών.

  • Πάντως, δυναμική ήταν η συγκέντρωση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής μπροστά στο Επιμελητήριο. Οι Διοικήσεις ΤΕΙ, ΕΒΕΣ, ΟΕΒΕΣ, Εμπόρων, οδηγών Ταξί, Φαρμακοποιών και άλλων επαγγελματικών κλάδων της πόλης, μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ ήταν εκεί και αμέσως μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. φωνάζοντας κατά του ενδεχόμενου «κλεισίματος» του ΤΕΙ μας.

  • Παρόντες και μαθητές του Εσπερινού Σχολείου, καθηγητές του ΤΕΙ και ελάχιστοι φοιτητές μέλη της ΔΑΠ.
  • Απούσα, η μεγάλη μάζα των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών!
  • Δεν τους νοιάζει άραγε ή απλά καταλαβαίνουν περισσότερα για το ποιους «θίγει» πραγματικά μία ενδεχόμενη συγχώνευση;   
  • Γιατί τα περί «κλεισίματος», δεν μας έδειξαν ότι τα πιστεύουν.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

1 σχόλιο:

Loving είπε...

Όλες οι απαντήσεις σ αυτά που ρωτάς αγαπητή Αριάθνη, βρίσκονται μέσα στο μυαλό σου μέσα σε τόσα και τόσα που εσυ ειδικά θα έπρεπε να έχεις αντιληφθεί πλέον, μετά από την ενασχόληση σου με τα κοινα όλα αυτά τα χρόνια. Αμέτρητες οι περιπτώσεις κακής, απαραδεχτης, ακόμη και απανθρωπης συμπεριφοράς αυτών που όλοι εμεις εμπιστευόμαστε να είναι αρχηγοί μας και τα αποτέλεσμα... ας περιοριστούμε απλά σε μία λέξη "Μηδέν"(αν αναφερόμασταν μόνο στα οικονομικής φύσεως θέματα το 0 δεν ταιριάζει εκεί θα πρεπε να χρησιμοποιήσουμε ΜΕΙΟΝ (-)110.0000000000000000000000000........................ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Κλεμένων ευρώ).Η Πολιτεία δίνει μεν από το 1983 που ίδρυσε το ΤΕΙ Σερρών, εκατομμύρια επί εκατομμυρίων δραχμών και ευρώ, για έξοδα, εξοπλισμό και κτίρια τα οπόία όμως είναι ψίχουλα μπροστά σ αυτά που έχει δώσει για τα κτιρια και τις υποδομές των ολυμπιακών έργων και τα έχει παρατήσει στο έλεος του χρόνου και της φθορας εκατομήρια ευρώ παρατημένα πεταμένα και από την άλλη εκατοντάδες ανθρωποι να κοιμούντε στους δρόμους τουλαχιστον θα μπορούσαν να στεγάσουν μέσα αυτούς!ενδιαφέρεται νομίζεις για τα ΤΕΙ "ΧΑ" εδώ δεν δίνει δεκάρα μάλλον ευρώ τσακιστό για τους παπούδες και τις γιαγιάδες μας που πεθαίνουν από το κρύο(Τιμημένα γερατειά). "Συγχώνευση" "αφού υπάρχει τμήμα λογιστικής, μηχανολογίας ,......... στη Θεσ/νικη δεν χρειάζεται και στη Σέρρες" Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός μελλοντικός διάλογος...
Και κάτι τελευταίο ο Δημοσιογράφος δεν θα πρεπε να να εκφράζει την γνώμη του δεν είναι αυτή η δουλειά του.("Δημοσιογράφος" ΔΗΜΟΣΙΟ - ΦΡΑΓΟς, αυτός δηλαδή που καταγράφει τα δημόσια)Αν στο συγκεκριμένο ιστολόγιο χρησιμοποιείς αυτή σου την ιδιότητα τη χρησιμοποιείς λανθασμένα.Θα μπορούσα να σου γράψω κι άλλα, όμως εκτός ότι δεν έχω και πολύ καλή διάθεση , είναι και καλύτερα να κάτσεις να τα γράψεις εσύ, είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις!

Loving