Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Άργησε τέσσερα χρόνια ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιάννης Βλάχος, να ενημερώσει τους Σερραίους για «τα 5,6 εκατομμύρια € που θα έρθουν για την ολοκληρωμένη ανάπλαση των δρόμων του κέντρου της πόλης»!!
Επίσης κάποια χρόνια, άργησε να μας ανακοινώσει και τις ενέργειες που έκανε ως Δήμαρχος για να εξασφαλιστούν «άλλα 1,3 εκατομ € για έργα και αναβαθμίσεις στο πάρκο Κυκλοφοριακής και το αυτοκινητοδρόμιο, μέσω του προγράμματος διασυνοριακής Ασφαλούς κυκλοφοριακής συνείδησης»!
Και βέβαια, τέσσερα ολόκληρα χρόνια (δεν βάζω και τα δύο τελευταία του προκατόχου του Γιάννη Μωυσιάδη), άργησε να βγάλει τα περίφημα κολονάκια, ή τελοσπάντων, έστω, συμπεράσματα για τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις που ήθελε να κάνει στο κέντρο της πόλης.

Διότι θυμίζω, πως ο υπεύθυνος κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Νίκος Παπαδίκης, γι`αυτό μας έλεγε ότι τα κάρφωνε στους δρόμους (στη μέση, στις άκρες, κυκλικά, ευθύγραμμα και καμπυλωτά)!
Για να βγάλει συμπεράσματα για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση ή διευκόλυνση που θα έφερναν όλα αυτά τα καινούρια που σχημάτιζαν νοητά, τα πορτοκαλιά πλαστικά κολονάκια!

Βέβαια οι μήνες (6μηνο μας είπε αρχικά ότι απαιτούνταν) έγιναν χρόνια και τα κολονάκια όχι μόνο σε συμπεράσματα δεν οδηγούσαν τον κ. Παπαδίκη και τη Δημοτική Αρχή, αλλά μετασχηματιζόταν (κάτι σαν transformer) και από εικονικά πεζοδρόμια γινόταν νησίδες και μετά κυκλικοί κόμβοι και ύστερα ποδηλατόδρομοι…και …και…!!!
Πάντως έργα δεν γινόταν, συμπεράσματα δεν έβγαιναν, ούτε και τα ίδια εξαφανιζόταν από το οπτικό μας πεδίο!
Πολλά από αυτά έπεσαν αν και ηρωικά ανθιστάμενα, κάτω από τις ρόδες των οχημάτων αφού ο «σχεδιασμός» τα ήθελε καρφωμένα ακόμη και στο μέσον της στροφής, ενώ όλα τους, έχουν εξασφαλίσει γκαραντί θέση στην Κόλαση από τα τόσα ανάθεμα που τους έχουν ρίξει άπαντες οι οδηγοί της πόλης!!
Όμως ο Δήμαρχος δεν χαμπάριαζε! Ο προμηθευτής είχε απόθεμα. Με 13 Ευρώ έκαστο, η «εισηγούμενη Υπηρεσία» είχε όσα χρειαζόταν η πόλη!! Δηλαδή πολλά!

Ο Γιάννης Βλάχος, αφήνει προίκα στον επόμενο Δήμαρχο. Τα κοντά 7 εκατομ Ευρώ για αναπλάσεις δεν είναι καθόλου λίγα. Είναι βέβαια σίγουρο πως θα μπορούσε νάναι περισσότερα και ν` αφορούσαν κι άλλους δημοτικούς τομείς και ανάγκες της πόλης (π.χ. εξοπλισμός της καθαριότητας ή ενίσχυση και επέκταση των έργων υποδομής).
Όμως ο απερχόμενος Δήμαρχος, ήταν ο άφαντος Δήμαρχος! Κρυμμένος, αόρατος και σαν φοβισμένος και αδύναμος μπροστά στην πιθανή κριτική, κατήργησε ακόμη και τις μηνιαίες Συνεντεύξεις Τύπου των προκατόχων του. Όσο για το Γραφείο Τύπου του Δήμου, με δύο τουλάχιστον στελέχη, απορώ γιατί το κρατούσε!
Δεν ξέρω αν έχει νόημα τώρα με τη λήξη της θητείας του κατά τα άλλα ευγενέστατου (και για λίγο ακόμη) Δημάρχου Σερρών Γιάννη Βλάχου, να θέτει κανείς ερωτήματα περί των …πεπραγμένων του.
Υπήρχε αντιπολίτευση (?) εξάλλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν δική της κυρίως δουλειά ο έλεγχος, η κριτική και η δημοσιοποίηση του αντιλόγου επί τούτων.
Όμως η θητεία Βλάχου, ο τρόπος δηλαδή που αυτή αντιμετώπισε τη δημοσιότητα και το πώς αντιμετωπίστηκε βέβαια η ίδια (και η αντιπολίτευση φυσικά) από τα τοπικά ΜΜΕ, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Κυρίως για το καλό ημών των δημοτών, που πρέπει να γνωρίζουμε.

• Λοιπόν κ. Δήμαρχε, καλά κάνατε και φωνάξατε τα τοπικά ΜΜΕ για να τους ανακοινώσετε τα εξασφαλισθέντα χρήματα λίγες μέρες πριν αφήσετε την καρέκλα σας, αλλά αυτό δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες της σιωπής σας σε όλη τη διάρκεια της θητείας σας, ούτε και διαγράφει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις σας για υλοποίηση των εξαγγελιών του προεκλογικού σας φυλλαδίου.
• Φυσικά εκτιμούμε ιδιαιτέρως την απομάκρυνση των «κολονακίων» από τους δρόμους, όμως για μία ακόμη φορά δεν μας γνωστοποιήσατε αν αφαιρέθηκαν επειδή η Υπηρεσία σας έβγαλε επιτέλους τα πολύτιμα συμπεράσματά της και θα ξεκινήσουν τα έργα ή απλώς επειδή είπατε να μας κάνετε ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο!!
• Μόνο, μην τα πληρώσαμε άδικα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kata tin tapeinh moy gnwmh, o xeiroteros dhmarxos poy perase apo ta Serras!
O dhmarxos fantomas h alliws o dhmarxos poy elampse dia ths apoysias (kai ths apraksias) toy!