Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΡΘΕ Η κ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ.

Συναντήσεις με Σερραίους αγρότες για θέματα αρμοδιότητάς της είχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, με αφορμή την επίσκεψή της στις Σέρρες την περασμένη κυριακή.
Για στροφή στην "πράσινη ανάπτυξη", επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα, αναδιατάξεις στην αγροτική παραγωγή αλλά και απαλλαγή από βαρίδια και στρεβλώσεις σε όλο το εύρος της παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας των ελληνικών αγροτικών προιόντων, έκανε λόγο η Υφυπουργός.

"Στόχος - είπε- των πρωτοβουλιών του Υπουργείου, έιναι με νομοθετήματα και αποφάσεις, να ενισχύσουμε το λεγόμενο "καλάθι της περιφέρειας" με προιόντα ταυτότητας και ποιότητας", ενώ αναφέρθηκε και στα νέα νομοσχέδια που αφορούν στην εξυγίανση του ΕΛΓΑ και στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις.

Η κ. Αποστολάκη χαρακτήρισε ακόμη "περιορισμένης ευθύνης" τη διαχείριση του προγράμματος "Αλεξανδρος Μπαλτατζής" από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αναφέρθηκε στα υπέρογκα πρόστιμα που δέχτηκε η χώρα μας από την Ε.Ε. "για παρεκλίσεις" και ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου σχετικά με τις αποζημιώσεις των βαμβακοπαραγωγών για τις καταστροφές που υπέστησαν από το πράσινο σκουλίκι.

Αναφερόμενη στο θέμα των 'ελληνοποιήσεων" κρεάτων και σφαγίων, το χαρακτήρισε "πληγή και μάστιγα" και μίλησε για αυστηρά μέτρα και μόνιμες λύσεις.
Τέλος η υφυπουργός διαβεβαίωσε τους Σερραίους αγρότες και κτηνοτρόφους πως η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση, θα εξωφληθούν μέσα στο Δεκέμβρη, διαβεβαιώνοντας και για την άγκαιρη από δω και πέρα καταβολή τους.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: