Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ.

Ένας βούλγαρος βοσκός αγνοείται από  το πρωί στον Στρυμόνα.
 Τα ορμητικά νερά του πλημμυρισμένου ποταμού, τον κατάπιαν στην κυριολεξία, στην προσπάθειά του να πλησιάσει την κτηνοτροφική μονάδα δίπλα στη λίμνη Κερκίνη όπου εργαζόταν, προκειμένου να ταΐσει τα ζώα. Κινδύνεψαν σοβαρά και δύο έλληνες που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.


Γύρω στις 10 το πρωί ο 33 χρονος βούλγαρος βοσκός, επιχείρησε να περάσει με τα πόδια το ποτάμι, για να ταΐσει τα εγκλωβισμένα από τα νερά ζώα, του αφεντικού του.
Η ορμή του πλημμυρισμένου Στρυμόνα όμως ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί.



Για να τον βοηθήσουν έπεσαν στα παγωμένα νερά και ο έλληνας ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας με τον νεαρό γιό του, που επίσης παρασύρθηκαν και γλύτωσαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χάρη στη βοήθεια κατοίκων που άκουσαν τις εκκλήσεις τους.

Ο Στρυμόνας από το βράδυ της περασμένης Κυριακής έχει πλημμυρίσει στο τμήμα πριν την είσοδό του στη Λίμνη Κερκίνη.
Μεγάλοι όγκοι νερού που ήρθαν από τη Βουλγαρία, έπνιξαν στην κυριολεξία τα παραποτάμια λιβάδια και απείλησαν πληθυσμούς βουβαλιών, κτηνοτροφικές μονάδες, γέφυρες και χωριά.

Με άμεση επέμβαση της Νομαρχίας Σερρών που άνοιξε διαύλους εκτόνωσης της ροής του νερού γκρεμίζοντας τμήματα των βόρειων αναχωμάτων του Στρυμόνα, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σενάρια.
 Στις προσπάθειες εντοπισμού του βούλγαρου αγνοούμενου, συμμετείχαν από το πρωί, αυτοδύτες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες των Σερρών που ερεύνησαν το ποτάμι με βάρκες και σόναρ, ενώ οι δύο άνδρες που δασώθηκαν, νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Σερρών.



Σημειωτέον πως τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Στρυμόνα είναι μεν σε ύφεση από το πρωί, όμως οι κατευθυνόμενοι προς Βουλγαρία, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το δρόμο από Δράμα και Τελωνείο της Εξοχής, αφού ο διευρωπαϊκός άξονας για Σόφια έχει διακοπεί στο ύψος της Κρέσνας λόγω καταστροφών από το νερό του ποταμού.

ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: