Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΡΙΣΗ: Η ΔΕΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΟΒΕΙ 30-40 ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!


  •  Δεκάδες εντολές διακοπής ρεύματος, εκδίδει καθημερινά η ΔΕΗ Σερρών.  

  • Το τελευταίο διάστημα, αυξήθηκαν εκθετικά οι καταναλωτές που δηλώνουν  αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών τους και ζητούν ρυθμίσεις εξόφλησης, με τη ΔΕΗ όμως να μην τους δίνει περιθώριο πάνω από ένα μήνα!

  • Το τελευταίο 6μηνο, τετραπλασιάστηκε το ποσοστό των απλήρωτων οφειλών.
  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πάνω από το 25% του ποσού που βάσει κατανάλωσης θα έπρεπε να μπει στα ταμεία της ΔΕΗ, δεν καταβάλλεται από τους Σερραίους καταναλωτές, λόγω οικονομικής τους αδυναμίας.















  •  «Το ποσοστό των ανείσπρακτων ποσών το τελευταίο 2μηνο, φτάνει το 29%, ενώ πριν από 2 χρόνια ήταν μόλις 7%» είπε στη στήλη ο Δ/ντης της ΔΕΗ Σερρών Μανώλης Εμμανουηλίδης, αντλώντας στοιχεία από την οικονομική υπηρεσία της περιφέρειας των Σερρών.
  • Χαρακτηριστικό είναι πως στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, μπήκαν στα ταμεία, μόλις τα 2/3 του ποσού που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του τελευταίου διμήνου. Το ίδιο και στην περιοχή της Ηράκλειας και των Σερρών, ενώ λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στην περιοχή της Νιγρίτας, όπου εισπράχθηκαν τα ¾ των οφειλών.
  • Οι απλήρωτοι λογαριασμοί, αφορούν στην πλειοψηφία τους επιχειρήσεις του νομού Σερρών και λιγότερο νοικοκυριά.
  • Η κρίση, οι μειώσεις στους μισθούς και η πτώση της αγοραστικής κίνησης, έκαναν αισθητές τις επιπτώσεις τους και στην έγκαιρη εξυπηρέτηση των οφειλών των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ.
  • «Κι όχι μόνο προς τη ΔΕΗ, αλλά και τον ΟΤΕ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Υπάρχει πρόβλημα στους επαγγελματίες του νομού» δήλωσε στον «Κ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρης Δρογαλάς, τονίζοντας πως το θέμα θα απασχολήσει και το Δ.Σ σε επόμενη συνεδρίαση.
    • Στη ΔΕΗ των Σερρών, οι ουρές στα Ταμεία είναι καθημερινά μεγάλες. Το ίδιο και στο αρμόδιο Γραφείο που ασχολείται με τις ρυθμίσεις των οφειλών.
    • «Έρχονται συμπολίτες που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του λογαριασμού τους και ζητούν ρύθμιση. Η ΔΕΗ τους ζητάει συνήθως να καταβάλλουν άμεσα το μισό της οφειλής και να δεσμευτούν να ξωφλήσουν πριν έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Ειδάλλως, κόβεται η παροχή» τόνισε στη στήλη ο αρμόδιος του Γραφείου, συμπληρώνοντας πως οι αποφάσεις για τις ρυθμίσεις λαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη από την Περιφερειακή Διεύθυνση, χωρίς τη συμμετοχή του Γραφείου των Σερρών.
    • «Δυσκολευόμαστε πολύ. Τι να πρωτοπληρώσει κανείς με μία σύνταξη. Αλλά και χωρίς ρεύμα, γίνεται;», αναρωτιούνται οι καταναλωτές που ζητούν διευκολύνσεις.
      • Ο κ. Εμμανουηλίδης διευκρινίζει πως εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί, ο επόμενος έρχεται συγκεντρωτικός με την επισήμανση της διακοπής. Εάν ούτε κι αυτός πληρωθεί εμπρόθεσμα τότε εκδίδεται απόφαση και το ρεύμα κόβεται, χωρίς άλλη προειδοποίηση.
      • Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μέρα, εκτελούνται στο νομό Σερρών, 30 με 40 αποφάσεις διακοπής της παροχής.
      ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


      1 σχόλιο:

      Ανώνυμος είπε...

      ειναι λιγο ασχετο με το θεμα σας αλλα σχετικο με την ιδιοτητα σας ...
      ερευνηστε το
      θα βρειτε πολλους προθυμους να μιλησουν

      http://mizathskardias.blogspot.com/
      Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011
      Ελλάδα δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη...
      αλλη μια ΣΕΡΡΑΙΚΗ πρωτια...
      κοινο το μυστικο βεβαια θα μου πειτε
      δεν ειναι αξιο λογου για ρεπορταζ
      εξαλλου δεν ειναι εσας τους ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ - ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ που ...εκβιαζουν...!!!αλλα
      τον απλο κοσμακη...
      το θεμα ειναι οτι μεχρι να κινητοποιηθει ο δικος σας "ελεγκτικος" μηχανισμος ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ θα εχει φυγει και θα πινει ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ...