Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

KRI-KRI - ANIMUS

·         Κυκλοφορούν τόσες ιώσεις αυτή την εποχή με γριπώδη συμπτώματα, και φυσικά η ίδια η Η1Ν1, που όποιος πέσει θύμα τους, ταλαιπωρείται και ανησυχεί ταυτόχρονα. Σ` αυτή την κατηγορία ανήκει και η γράφουσα που τις τελευταίες ημέρες, την έχει δει υπομονή, σπίτι, κουβέρτα, αντιπυρετικά και βιταμίνες, για την αντιμετώπιση του κατάρρου, του βήχα και της κακουχίας!
·         «Περαστικά μας» όμως  είπα να πω προχθές και τόλμησα να κάνω την έξοδο του Σαββατόβραδου. Η πρόσκληση ήταν δελεαστική και με την προτροπή («να δεις θα νιώσεις καλύτερα») του συζύγου μου που συνδέεται στενά από τα μαθητικά και φοιτητικά χρόνια με τον  Γιώτη τον Τσινάβο Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΚΡΙ-ΚΡΙ, μπήκαμε στο αμάξι και οδηγήσαμε ως τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στον Αη-Γιάννη!

·         Για πρώτη φορά, στην αίθουσα εκδηλώσεων μιας ιδιωτικής βιομηχανίας των Σερρών, δινόταν συναυλία για λογαριασμό των εργαζομένων της, με έργα κλασσικών της μουσικής.
·         Προσκεκλημένοι, εκτός από τους εργαζόμενους, «και κάποιοι καλοί φίλοι» όπως τόνισε ο κ. Τσινάβος, που τους καλοδέχτηκε όλους μαζί με το επιτελείο της ΚΡΙ-ΚΡΙ, προσφέροντας πριν την εκδήλωση καφέ, χυμούς και γευστικά  προϊόντα της βιομηχανίας.


·         Το κουαρτέτο εγχόρδων ANIMUS, εντυπωσίασε. Όμορφες εκτελέσεις, υπέροχων κομματιών, του Μότσαρτ και του Βιβάλντι (με τα οποία και άνοιξαν το πρόγραμμά τους), αλλά και σύγχρονων όπως του Γκόραν Μπρέγκοβιτς ή άλλων μύθων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Τζωρτζ Γκέρσουιν ή ο Ντιούκ  Έλιγκτον κι ο Άστορ Πιατσόλα, με τους οποίους και ολοκλήρωσαν!
·         Κανείς από τους περίπου 100 παριστάμενους δεν κουνήθηκε από τη θέση του στη διάρκεια της όμορφης βραδιάς (εκτός ίσως από μένα, που βγήκα άρον άρον για λίγο από την αίθουσα για να αντιμετωπίσω μ` ένα ζεστό τσάι την κρίση βήχα που μ` έπιασε).
·          Μαγευτήκαμε όλοι από την δύναμη και την αρμονία της μουσικής αλλά και της εκτέλεσης των κομματιών από τους τέσσερις νεαρούς και ταλαντούχους, με πολλές περγαμηνές μουσικούς που αποτελούν το κουαρτέτο.

·         Καταπληκτικός στα σόλα του στο βιολί ο Γιώργος Κανδυλίδης γεννημένος στο Καζακστάν, μοναδικός ο τσελίστας  Zoran Stepitc που γεννήθηκε στη Γιουγκοσλαβία (παρεμπιπτόντως, όλοι μιλούσαν μετά για το ωραίο του σκουλαρίκι και τον μικρό σταυρό που είχε κρεμάσει στο μπράτσο του βιολοντσέλου του), εκπληκτικοί με τα βιολιά τους , οι Δημοσθένης Φωτιάδης εκ Καβάλας και Μάριος Δαδούδης εκ Θεσσαλονίκης. Πραγματικά ενθουσίασαν και άξιζαν το  πλούσιο χειροκρότημα του κοινού.

·         Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον δραστήριο Σερραϊκό Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, με τον Πρόεδρό του τον κ. Ευθυμόπουλο να τονίζει με επιτυχία: «Μην φοβάστε να απολαύσετε την κλασσική μουσική. Μην την θεωρείτε «για κάποιους άλλους». Οι συνθέτες την έγραψαν για ανθρώπους σαν κι εμάς. Για όλους».!

·         Ανάμεσα στους καλεσμένους των πρώτων σειρών, ο πρ. Υπουργός και  βουλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Εργατ. Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος κ.α.

·         Η ΚΡΙ-ΚΡΙ, έκανε πάλι τη διαφορά κι άνοιξε έναν δρόμο που οδηγεί σε ενδιαφέρουσες περιοχές τόσο την σχέση της ίδιας με τους ανθρώπους της  όσο και με την κοινωνία, σε εποχές δύσκολες για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.
·         Η στήλη εύχεται να βρει μιμητές.
FOTOS: A.P.-Kathreftis

1 σχόλιο:

labrou είπε...

Το ευγε αξιζει σιγουρα στον κ. Τσιναβο.
Ομως θα προτιμουσα η εκδηλωση να ηταν ανοιχτη για ολο τον κοσμο.
Ας την ξανακανει το ΚΡΙ ΚΡΙ στο Δημοτικο θεατρο "ΑΣΤΕΡΙΑ".
Να εχω κι εγω κι οποιος αλλος επιθυμει την ευκαιρια να την απολαυσει.