Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΕΝΩΣΕ ΚΥΠΡΟ & ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ.

  • Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ουράνιος Ιωαννίδης έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του έφηβου ήρωα και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που στα 18 του μόλις χρόνια, απαγχονίστηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας της Κύπρου.


  • Το ΤΕΙ Σερρών αποφάσισε ομόφωνα με αυτόν τον τρόπο, στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα μαθητή, του οποίου το όνομα έδωσε και στο κεντρικό Αμφιθέατρό του, να τιμήσει τη νεολαία του Κυπριακού Ελληνισμό και τους αγώνες της για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.
  • Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων και της ονοματοδοσίας έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο ΤΕΙ Σερρών, παρουσία του Προέδρου του Δημήτρη Πασχαλούδη και της Διοίκησης του Ιδρύματος, φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, Συλλόγων και πολιτών,  καθώς και του Πρέσβη της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ και άλλων εκπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης περιλάμβαναν ακόμη, ομιλίες, προβολές και εκθέσεις, καθώς και συναυλία του ΜΕΣ υπό τον Σερραίο συνθέτη Λευτέρη Αερόπουλο, με μελοποιημένα ποιήματα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: