Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ.


Άμεση απασχόληση για τουλάχιστον 1500 άνεργους των Σερρών μέσω του προγράμματος «Κοινωνικής Εργασίας», της μιας εκ των δύο καινοτόμων δράσεων που ενεργοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, εξήγγειλε η Υπουργός Λούκα Κατσέλη, μιλώντας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε εκπροσώπους επαγγελματικών και εργατικών Σωματείων και φορέων του νομού Σερρών.
Η κ. Κατσέλη τόνισε πως ο νομός Σερρών, που σημειώνει υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα ωφεληθεί και με σημαντικό κομμάτι εκ των 52 εκ. που θα δοθούν στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας, μέσω των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άλκης Απιδόπουλος, ενημερώνοντας την Υπουργό, προσδιόρισε το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας στο νομό στο 35% και  

ζήτησε παρεμβάσεις στήριξης στον τομέα της οικοδομής, στους ελέγχους από την Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και συνεργασία με τη Βουλγαρική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαύρης εργασίας.
Στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων του νομού, εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ικανοποίηση από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Υπουργός,

ενώ της ζητήθηκε τόσο το Υπουργείο της όσο και τα συναρμόδια, να μεριμνήσουν για την τόνωση της αγοράς και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και νέων επενδύσεων, ώστε να προκύψουν πολύτιμες θέσεις εργασίας.
 Η κ. Κατσέλη επισκέφθηκε ακόμη τα Γραφεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σερρών και συναντήθηκε με διαμαρτυρόμενους από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", που την περίμεναν από νωρίς το απόγευμα κάτω από τα Γραφεία.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: