Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

AIΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΞΕΝΑΚΗ.


 • «Θεωρώ πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην παραχώρηση αυτού του κτιρίου στο δήμο Σερρών. Πρέπει να παραχωρηθεί για πολιτιστική χρήση, όπως το ζητάτε. Νομίζω πως ο Υπουργός θα σας το ανακοινώσει και επίσημα», είπε παρόντων των ΜΜΕ που κατέγραφαν την προ ημερών επίσκεψή του στο Στρατόπεδο Παπαλουκά της πόλης των Σερρών, ο υπεύθυνος αξιοποίησης και παραχώρησης των Στρατοπέδων ανά τη χώρα, υποστράτηγος Μανώλης Κρασανάκης (στη φωτό πάνω αριστερά, με το Δήμαρχο Σερρών Π. Αγγελίδη)
 

 • Κι όπως ήταν φυσικό, η αυθόρμητη αλλά κατηγορηματική αυτή δήλωσή του ενώπιον του Δημάρχου Σερρών και των παραγόντων της συνοδείας του, προκάλεσε αισιοδοξία και ικανοποίηση στους παριστάμενους, η οποία εκφράστηκε λίγο αργότερα και με επίσημες δηλώσεις.
  • Ο Δήμος Σερρών, προωθώντας σχετική πρόταση του Καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Νανιόπουλου φωτό κάτω αριστερά (εκ Ν. Σκοπού Σερρών) αλλά και του τοπικού Σωματείου «Σερραίων Πολιτεία», ζήτησε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτιρίου εντός του «Παπαλουκά», ώστε να βρει επιτέλους στέγη η περίφημη «Συλλογή Ξενάκη» την οποία ο διεθνούς κύρους αιγυπτιώτης καλλιτέχνης δώρισε πριν από 6,5 χρόνια στο Δήμο Σερρών.

   • Η στενή φιλία του Κων/νου Ξενάκη με τον Αριστ. Νανιόπουλο, έφερε στις Σέρρες τη δωρεά, που όμως όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στα χαρτιά, αφού προϋπόθεση για την παραχώρησή της, ήταν το αίτημα του καλλιτέχνη να υπάρξει χώρος στέγασής της.
   • Ακολούθησαν καθυστερήσεις, αδιαφορία και παλινωδίες από την πλευρά του Δήμου.

   • Χρειάζεται να θυμίσει η στήλη παλιότερες αποκαλυπτικές αναφορές της για το «ενδιαφέρον» της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, η οποία δεν δίστασε ακόμη και να γκρεμίσει το αρχικά υποδειχθέν ως κατάλληλο κτίριο εντός του Στρατοπέδου στα Πυροβολικά; Τα ξέρουμε όλοι.

   • «Φαίνεται πως επιτέλους βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε, αναμένοντας τα τελικά ευχάριστα από τον ίδιο τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, που προγραμματίζει άμεσα να επισκεφτεί τις Σέρρες» είπε στον «Κ» ο γνωστός Σερραίος Μηχανικός Δημήτρης Δημούδης που είναι και μέλος της «Σερραίων Πολιτείας».
   • «Αναμένουμε και επιμένουμε. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να δράσουμε αμέσως μετά την επίσημη παραχώρηση του κτιρίου. Ο χορηγός της αναστήλωσης του κτιρίου είναι σε αναμονή και φυσικά η Συλλογή έτοιμη να εκτεθεί» ήταν η δήλωση του κ. Νανιόπουλου στη στήλη.

   • Τα μέλη της «Σερραίων Πολιτείας» (ανάμεσά τους και η γράφουσα),  καλούν κι άλλους Σερραίους με ενδιαφέρον για την πορεία παραχώρησης των Στρατοπέδων της πόλης, να εγγραφούν στο Σύλλογο και να συστρατευθούν στην υπόθεση, βοηθώντας το Δήμο Σερρών  και την ίδια τη διεκδίκηση, με όποιο τρόπο μπορούν.

    • Ο Κ. Κρασανάκης ως απεσταλμένος του Υπουργού Ευ. Βενιζέλου συνοδεία του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη ο οποίος και τον κάλεσε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, προχώρησε σε επιτόπιο έλεγχο των τριών Στρατοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης, καθώς και των εκτάσεων που ο Δήμος Σερρών προτίθεται να παραχωρήσει στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, ως αντάλλαγμα για τα Στρατόπεδα.

    • Η γραφειοκρατία και η ανάμειξη πολλών Υπηρεσιών και Υπουργείων, δημιούργησαν και στις Σέρρες όχι μόνο καθυστερήσεις, αλλά και πολυεπίπεδες φθορές σε κτίρια και εγκαταστάσεις των Στρατοπέδων που ζητάει ο Δήμος.  Στερώντας από την πόλη και τους κατοίκους, πνεύμονες πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης απολύτως αναγκαίους!
    ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

    Δεν υπάρχουν σχόλια: