Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΥΤΡΑ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΣΕ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Παρά την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τα πάντα στη χώρα, στα Λουτρά Σιδηροκάστρου βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία και σχεδιάζουν νέες επενδύσεις με σκοπό να αυξήσουν περεταίρω την επισκεψιμότητα της μονάδας και τα έσοδα.

Με την κίνηση να καταγράφεται αυξημένη την εορταστική περίοδο και τα χρήματα από τα Ασφαλιστικά Ταμεία να έχουν κατατεθεί στα ταμεία των Λουτρών, η επιχείρηση με τη νέα της Διοίκηση έκλεισε με ικανοποιητικό κέρδος την χρονιά που πέρασε, καταφέρνοντας μάλιστα να ολοκληρώσει και ένα σημαντικό έργο, αυτό του Βιολογικού Καθαρισμού της.

Νέα έργα και έσοδα
Στα σχέδια της νέας χρονιάς περιλαμβάνεται η κατασκευή και άλλων ομαδικών λουτήρων καθώς και ανακαίνιση των δωματίων του ξενώνα «Πηγή», ενώ η ολοκλήρωση του γενικού οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που έχει παραγγείλει η πολιτεία με αφορμή ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης, πιστεύεται ότι θα δώσει σαφή εικόνα για τα παρελθόντα έτη και θα επιτρέψει την οριστική αλλαγή σελίδας.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε κι άλλους επισκέπτες. Τα ιαματικά νερά του Σιδηροκάστρου είναι πασίγνωστα, όμως οι εγκαταστάσεις μας πρέπει να εκσυγχρονιστούν περεταίρω.
Το 2011 είχαμε τζίρο γύρω στις 900 χιλ ευρώ. Πληρώσαμε περίπου το 1/3 των παλαιών οφειλών (700 χιλ σε δάνεια και τρίτους) και με σωστή διαχείριση καταφέραμε να έχουμε κέρδη.

 Περιορίσαμε τη μισθοδοσία όπου είχε διαπιστωθεί σοβαρή αρρυθμία και μη εφαρμογή νόμων, από τις 900 χιλ στις 450 χιλ ευρώ, περικόψαμε σπατάλες και αισιοδοξούμε πως το 2012 θα κλείσουμε με κέρδη 400χιλ €.

Μεγάλη ικανοποίηση για μας είναι το γεγονός ότι καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τότε που αναλάβαμε, να ολοκληρώσουμε τον Βιολογικό μας καθαρισμό που από βδομάδα  τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία. Ήταν έργο που καρκινοβατούσε επί χρόνια» δήλωσε στον «Π» ο Πρόεδρος των Λουτρών Σιδηροκάστρου Γιώργος Γεωργιλάς που είναι και επικεφαλής της Δημοτικής Α.Ε. «Σιντική», με αντικείμενο τον Τουρισμό και την ενέργεια.


Αύξηση λουόμενων, παρά την κρίση
Οι εγκαταστάσεις των Λουτρών περιλαμβάνουν έναν ομαδικό λουτήρα και περίπου 10 ατομικούς. Ο ξενώνας διαθέτει 98 δωμάτια που διατίθενται στο σύνολό τους σε ασφαλισμένους που κάνουν τις θεραπείες τους εκεί, ενώ το χειμώνα λειτουργούν μόνο τα 50 που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Το κόστος για ένα δίκλινο με πρωινό και μπάνιο, ανέρχεται στα 50€.

«Τα Ασφαλιστικά Ταμεία έκαναν αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης επιδομάτων λουτροθεραπείας και μείωσαν τον αριθμό των ημερών διαμονής. Αυτό φυσικά έιχε επιπτώσεις στα έσοδα των Λουτρών όλης της χώρας.

Εμείς εδώ, αν και υποστήκαμε τις επιπτώσεις της κρίσης, η αύξηση των λουόμενων που έρχονται με δικά τους έξοδα  είτε να μείνουν είτε απλώς για να κάνουν το θεραπευτικό τους μπάνιο και να φύγουν, μας έδωσε την οικονομική ανάσα που χρειαζόμασταν.
Μπορεί να είχαμε μείωση στις διαμονές, καταγράψαμε όμως αύξηση στον συνολικό αριθμό λουομένων» τόνισε και ο Δ/ντής των Λουτρών Δημήτρης Καπουκρανίδης.

Το ιαματικό νερό της πηγής του Σιδηροκάστρου, ενδείκνυνται για διάφορες μυοσκελετικές και δερματικές παθήσεις, ενώ εντός των Λουτρών παρέχονται με πρόσθετη χρέωση και υπηρεσίες περιποίησης σώματος και προσώπου, καθώς και μασάζ.   


ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: