Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ. ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ. Τρανταχτά ονόματα - Άφωνη η κοινή γνώμη

Με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους λειτουργούσε σύμφωνα με τις Αρχές, το πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε με συντονισμένες ενέργειες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και άφησε άφωνους τους πολίτες , λόγω των τρανταχτών ονομάτων των κατηγορούμενων για συμμετοχή σ` αυτό

53 άτομα στην πλειοψηφία τους υπεράνω υποψίας, συνελήφθησαν σε πρώτη φάση και οδηγήθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, μέχρι σήμερα Παρασκευή.

Σύλληψη φερόμενου μέλους του κυκλώματος έγινε και στις Σέρρες.

Άνδρες της Ασφάλειας Σερρών το απόγευμα της περασμένης Τρίτης μετά από παραγγελία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έκαναν έφοδο σε σπίτι στο Λευκώνα και συνέλαβαν 25χρονο ομογενή.

Ο συλληφθείς φέρεται να συνεργαζόταν στενά με το κύκλωμα, έχοντας σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αναλάβει τον περιφερειακό αλλά κρίσιμο ρόλο του μπράβου, με σκοπό την αναγκαστική είσπραξη των τοκογλυφικών απαιτήσεων των κατηγορούμενων.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι και δεν προέβαλλε καμία αντίσταση όταν αντίκρισε τους αστυνομικούς. Έμενε σύμφωνα με τις ίδιες αρμόδιες πηγές, μόνο το τελευταίο οκτάμηνο στον Λευκώνα στο σπίτι των γονέων του, ενώ ο κύριος τόπος διαμονής του ήταν η Θεσσαλονίκη. Δεν δήλωσε κάποιο σταθερό επάγγελμα.

Και απότακτος σερραϊκής καταγωγής;

Εντωμεταξύ, και έτερο μέλος του κυκλώματος εμφανίζεται σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ως καταγόμενο από τις Σέρρες. Πρόκειται για τον Κ.Ε. απότακτο αστυνομικό, με κύριο ρόλο στον κορμό της εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον εν λόγω συλληφθέντα και παραπεμφθέντα, δεν υπάρχουν στοιχεία στην Αστυνομική Δ/νση Σερρών , ούτε και γνωριμία του με στελέχη της τοπικής ιεραρχίας όπως μας διαβεβαιώθηκε από τους τελευταίους.
Μάλιστα από το πρωί χθες που τα ονόματα των μελών του κυκλώματος αναγράφονταν στο σύνολο των διαδικτυακών ΜΜΕ, υπήρξε προβληματισμός και συζητήσεις εντός του μεγάρου της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών σχετικά με τον προσδιορισμό του απότακτου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι η σύλληψή του δεν έγινε στις Σέρρες.


Η δομή και η σύνθεση του κυκλώματος

Η εμπλοκή πασίγνωστων προσώπων της συμπρωτεύουσας που κατείχαν σημαντικές θέσεις στην κοινωνική και οικονομική πυραμίδα της Θεσσαλονίκης, άφησε άφωνη την κοινή γνώμη της χώρας, που σαστισμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις για τον τρόπο που δρούσε το κύκλωμα.

Όσον αφορά τώρα την ίδια την υπόθεση, σοκάρουν οι καταιγιστικές αποκαλύψεις που συνοδεύουν τόσο τις ταυτότητες των 53 προσώπων που συνολικά συνελήφθησαν, όσο και τον τρόπο δράσης τους.

ΔΕΙΤΕ περισσότερα στο NEWSIT
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=117444&catid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: