Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΑΛΛΟΝ Κ.Ο.Κ. ΕΧΟΥΝ?

Αναγκάστηκε να καλέσει την Τροχαία η συμπολίτισσά μας οδηγός αυτοκινήτου με άδεια στάθμευσης στους ειδικούς ανά την πόλη χώρους αναπήρων.

  • Το βραδάκι της περασμένης Παρασκευής επιχείρησε να παρκάρει στον διαθέσιμο χώρο δίπλα από την Εθνική Τράπεζα μπροστά στο Ζαχαροπλαστείο.
  • Ο προπορευόμενος όμως οδηγός της σκούρης BMW είχε τις ίδιες φιλοδοξίες και τελικά τσαπατσουλοπάρκαρε πρώτος στη θέση.

  • «Έχετε άδεια αναπήρου;» τον ρωτάει μέσα από το τζάμι η γυναίκα και εισπράττοντας ένα αλαζονικό (του στυλ «ναι ναι, κάνε δουλειά σου») κούνημα κεφαλής από το νεαρό κουστουμαρισμένο οδηγό του ακριβού αυτοκινήτου, αναγκάζεται να διπλοπαρκάρει παρακάτω, για να κάνει τη δουλειά της.
  • Η διαπίστωση πως το πολυτελές αμάξι δεν ήταν τελικά αναπηρικό, και με την αγανάκτησή της για την θρασύτητα δικαιολογημένη, καλεί την Τροχαία για τα περεταίρω.

    Το περιπολικό ήταν κοντά και έφτασε αμέσως διαπιστώνοντας την παράβαση, η οποία ως γνωστόν προβλέπει και την άμεση αφαίρεση πινακίδων.
  • Η κλήση κόπηκε (150) με τον οδηγό να έχει εγκαταλείψει εντωμεταξύ το όχημα, και με ένα μικρό σχόλιο από το όργανο της τάξης: «Σαν βουλευτικό μου φαίνεται το αμάξι»!
  • Δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει, αλλά αν ανήκει σε βουλευτή μας η σκούρη BMW με αριθμό κυκλοφορίας ΙΚΒ 7562 που «πρωταγωνίστησε» στο συμβάν, τότε είναι διπλό το αδίκημα όπως και η ντροπή.
  • Τί παράδειγμα δίνει στους μη προνομιούχους και μη αξιωματούχους ψηφοφόρους του; Ότι οι νόμοι και οι κανόνες ισχύουν επιλεκτικά, και μόνο για τους απλούς πολίτες; Οι αξιωματούχοι, οι οδηγοί τους και τα αμάξια τους έχουν άλλον ΚΟΚ;
  • Ξέρω ότι οι κλήσεις της Τροχαίας δεν «σβήνονται». Καλού κακού όμως η στήλη θα παρακολουθήσει την τύχη της συγκεκριμένης.
  • Δεν πιστεύω να …τσαλακωθεί!
  • ………………………………………………………

Στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, ο Σερραίος γεωπόνος και ειδικός αναλυτής Σάκης Μπαντής, είναι ένα από τα τρία πρόσωπα στα οποία απευθύνθηκε το έντυπο, για να εκφράσουν γνώμη περί του επίκαιρου αγροτικού ζητήματος.
  • Στο δημοσίευμα διατυπώνονται οι «τρείς βασικές αρχές για την ανάπτυξή του» και μιλούν πλην του δικού μας Σάκη Μπαντή και οι Θανάσης Κοκκινούλης Θεσσαλός αγροτοσυνδικαλιστής και Γιάννης Βάγγος από τη Συντονιστική του μπλόκου στο Κάστρο της Βοιωτίας.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

18 σχόλια:

skylos είπε...

Η δημοσιογραφικη δεοντολογια απαιτει την συμφωνη γνωμη του ιδιοκτητη για να υπαρχει η φωτογραφια του αυτοκινητου στο blogs και αυτη δεν σας δωθηκε.
Αλλα επειδη ειστε δημοσιογραφος του κωλου κανετε του κεφαλιου σας.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΙΣΧΟΣ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΜΕΑ
Ο ιδιοκτητης του αυτοκινητου

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Αγαπητέ skyle.
Έβαλα το σχόλιό σας μόνο και μόνο για να φανεί η ανωτερότητα και η λογική της ...ράτσας σας.

Σας ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς αλλά και για το που με διαβάζετε και με παρακολουθείτε.

Τα λουλούδια να τα στείλω στο σπίτι σας?!!

skylos είπε...

Για το θεμα γαργαρα.
Και το κομπλεξ το γνωστο
Για να βγει η φωτογραφια και να βαλεις του δικου αυτοκινητου ουτε λογος.
ΚΑΦΡΙΛΑ

πρωτεύον θηλαστικό #864 είπε...

Πέρα από τη δημοσιογραφική δεοντολογία, υπάρχουν και οι άγραφοι κοινωνικοί κώδικες που επιβάλλουν μια κάποια προσοχή στους χαρακτηρισμούς, ειδικά όταν αυτοί είναι ορατοί από το κοινό. Αυτά για τον κύριο σκύλο, που προφανώς δε γνωρίζει από blogging.
Κατά τ'άλλα, χαίρομαι που θίγετε ένα τέτοιο ζήτημα. Ακόμα κι αν το όχημα -και η παράβαση- δεν ανήκει σε βουλευτή ή οποιοδήποτε σημαίνον πρόσωπο, το συμβάν είναι ενδεικτικό της ελλειπούς παιδείας που δέρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων -οδηγών και μη.
Είναι απαραίτητο συν τω χρόνω να αποκτήσουμε μια τέτοια παιδεία, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία πιο ανθρώπινη και λειτουργική κοινωνία. Κι αυτό ξεκινά από μικρές, προσωπικές κινήσεις, όπως το κείμενο που αναρτήσατε. Γι'αυτό και χαίρομαι πολύ που έχετε αυτή τη θέση επί του θέματος και κυρίως που δε φοβόσαστε να μιλήσετε ευθαρσώς.

Στέλιος Σ. είπε...

Για να καταλάβω...

Ο-η παραπάνω με το όνομα skylos σε βρίζει γιατί έβαλες φώτο το αυτοκίνητο (χωρίς πινακίδες)αντί να χαίρεται για την δημοσιοποίηση του θέματος;

Ανώνυμος είπε...

αριαδνη πηγαινε σε παρακαλω στον δρομο πισω απο το θεατρακι και κοιτα την πινακιδα που βαλανε εκει.επιτρεπετε η σταθμευση των λεωφοριων η οποια ομως εμποδιζει κατα 80% την ορατοτητα των αυτοκινητων στην διασταυρωση.οι οδηγοι των λεωφορειων παρκαρουν μεχρι την ακρη της διασταυρωσης και τα αυτοκινητα αναγκαζονται να βγουνε μεχρι την μεση του δρομου.στο συγκεκριμενο σημειο εχουν γινει πολλα τροχαια και πολλα αμαξια πεσανε στο σιδεραδικο απεναντι απο την διασταυρωση.πηρα μεχρι τωρα 2 φορες τηλ στην τροχαια αλλα τιποτα δεν εγινε.παρακαλω δειτε το γιατι οι υπευθυνοι κοιμουντε του καλου καιρου.ευχαριστω πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία συνάδελφε, οι σωστοί επαγγελματίες δεν μιλάνε έτσι... ακόμη και αν αυτός που σχολιάζει "ξεφύγει" από τα όρια.

Πρώτη φορά βλέπς το blog σας μετά την ανάρτηση στο troktiko. Το τελευταίο σας θέμα ειναι "φτηνό" σε σχλεση με τα προηγούμενα. Κάντε ρεπορτάζ...

π.ν. είπε...

Και πού να πούμε για τις ράμπες, όπου ο κάθε αναιδής, άξεστος και ψευτόμαγκας γάιδαρος(ανεξάρτητα από ηλικία) απλώνει φαρδύ-πλατύ το "κάρο" του, γιατί έτσι τον βολεύει κι έτσι γουστάρει, αφού βαριέται να πάει λίγο παραπέρα και να περπατήσει μετά λίγα μέτρα. Έτσι συμπεριφέρεται κατά κανόνα ο Έλληνας οδηγός που τον χαρακτηρίζει η έλλειψη παιδείας και σεβασμού πος τους άλλους. Βλέπετε ο καταπιεσμένος υπήκοος,κακομοίρης στην καθημερινή του ζωή, με το που ανεβαίνει στο αυτοκίνητο έχει την ψευδαίσθηση ότι αποκτά εξουσία και προσωπικότητα με ...κύρος. Έτσι η πόλη είναι αδιάβατη για ΑΜΕΑ και καροτσάκια. Ας αφήσουμε δε τους πεζόδρομους αλλά και τα πεζοδρόμια με τα λογής τραπεζάκια,σταντ,σκαμπό κ.ά. που τους καταλαμβάνουν. Αλλά όταν πριν ένα περίπου χρόνο βγαίνει on camera, συνδικαλιστής των φαγάδικων της πόλης, διαμαρτυρόμενος για τα πρόστιμα της δημ.αστυνομίας, κάνοντας την απίστευτη δήλωση (αν την είχαν πάρει χαμπάρι Λαζόπουλος και Ράδιο- αρβύλα σίγουρα θα την σατύριζαν)ότι την ώρα λειτουργίας της αγοράς δεν έχουν δουλειά να κυκλοφορούν στο κέντρο ΑΜΕΑ, ανήμποροι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι και μαμάδες με καροτσάκια, αφού τους εμποδίζουν τα τραπεζάκια των μαγαζιών που αποτελούν τη μεγαλύτερη ....επένδυση της πόλης(!!!) έ τότε τι άλλο μπορεί να πει κανείς για αυτή την κοινωνία;
Υ.Γ.:Πραγματικά κι εγώ δεν κατάλαβα την αντίδραση του "skylos".

No-media! είπε...

Πραγματικά ο τύπος είναι τουλάχιστον ανόητος!! Ή έχει κολλητό το βουλευτή και φοβάται μη του τον θίξουμε! Αντί να πει κι ευχαριστώ και να καταλάβει ότι μερικές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, μιλάει μ' αυτόν τον τρόπο;;;;
Νομίζω ότι οφείλεις να απαντήσεις και στο troktiko γιατί έχει αναρτήσει κι εκεί ένα προσβλητικό σχόλιο. Δεν σου αξίζει τέτοια συμπεριφορά, γιατί ξέρουμε το ήθος σου ως δημοσιογράφου.

Ανώνυμος είπε...

Tha simfonisw me ton apo panw mou kathws kai me tin apantisi tis kyrias Papafwtiou sto aparadekto sxolio tou "Skylos".As skeftoume omws kai to eksis,to oti kapoioi einai AMEA auto den tous dinei automata kai afesi amartiwn gia tis prakseis tous i tis ekfraseis tous,einai kai autoi polites me ta diakiwmata kai tis ypoxrewseis pou exoume oloi mas.Kai auto pigainei oxi stin kyria pou anaferetai to arthro alla ston "Skylo" kai tis aparadektes diloseis tou sto troktiko...Ligos sevasmos den vlaptei!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τι εδειξε η φωτογραφια και παρεξηγηθηκε ο SKYLOS;Αντε να ειχε αριθμο πινακιδας και παλι ανοησια θα ηταν εαν θυμωνε.Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου....
Aντι να ευχαριστει για το ενδιαφερον!!
NI.KO.

Ανώνυμος είπε...

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ....

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι παράνομη η φωτογράφηση ιδιόκτητων αντικειμένων σε δημόσιο χώρο. Ο δε φίλος skylos θα έπρεπε να χαρεί με τη δημοσιοποίηση του θέματος και όχι να εστιάσει σε μια ανούσια λεπτομέρεια. Επίσης, θέλω να πω, ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι. ΟΚ? Το ότι είναι καποιος ΑΜΕΑ δε σημαίνει ότι είναι πιο ίσος από τους άλλους! Ούτε ότι έχει το δικαίωμα να βρίζει.
Υ.Γ. Απορώ γιατί το τρωκτικούλι δημοσίευσε αυτό το ό, τι νά ΄ναι θέμα...

Ανώνυμος είπε...

apantisi sto troktiko
http://troktiko.blogspot.com/2010/02/3_3963.html

το αρθρο ειναι σιγουρα προβοκάτσια. δεν υπαρχει περιπτωση ΑΜΕΑ να μην θέλει να δημοσιοποιηθει το γεγονος. αφού αναφέρεται στο ΚΥΡΙΟ προβλημα των ατόμων με ιδικές δεξιώτητες. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. Οποτε 3 τινα συνβαίνουν 1) το αυτοκινητο δεν ανήκει σε πραγματικά αναπηρο 2)φωνάζει ο κλεφτης ( ο έχων το αυτοκινητο που περιγράφετε στο αρθρο ). 3) εμπαθής "συναδελφος" Εχει αντιμετωπισει η Παπαφωτιου διαφορους ( εκρεμουν και μηνησεις)
για συκοφαντία ορισμένων ανώνυμων στο παρελθόν λόγω προσωπικης εμπάθειας

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο "σκύλος" είναι και κάτοχος της BMW, για την οποία ο λόγος και μας δουλεύει κανονικά; Ποιος του είπε ότι για να φωτογραφίσει κάποιος αντικείμενα σε δημόσιους χώρους θα πρέπει να πάρει άδεια του κατόχου τους; Σαν να το έχουμε παραξεφτιλίσει το θέμα. Εκτός κι αν βρισκόταν στην περιοχή ...ινκόγνιτο και δεν ήθελε να τον πάρουν κάποιοι χαμπάρι!!!

Α.Π. είπε...

ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ
Ως πατέρας παιδιού με αναπηρίες & ως προκαλέσας ουσιαστικά το όλο θέμα μιας και ξεκίνησε από τη γυναίκα μου Μ.Σ.που έκανε την καταγγελία στην τροχαία ,αλλά &στην κυρία Παπαφωτίου, θέλω να καταθέσω την άποψή μου.
Οι ανάπηροι αποτελούν μια κοινωνική ομάδα με ιδιαιτερότητες που προκύπτουν όχι μόνο από τη φυσική τους κατάσταση αλλά & από την περιθωριακή κοινωνική τους θέση,θέση στην οποία τους όρισε μια κοινωνία με αμβλυμένες τις ευαισθησίες της αλλά &οι γενικότερες κοινωνικιοικονομικές συνθήκες.Επί πολλά χρόνια βρίσκονταν σε θέση άμυνας, κλεισμένοι στα σπίτια τους φέροντες με όνειδος αυτοί & οι οικογένειές τους το 'στίγμα'.Θεωρούσαν εαυτούς ενόχους μιας απροσδιόριστης αυτοτιμωρίας.Έκρυβαν το πρόβλημα εξαφανιζόμενοι από προσώπου γης.Με την ανάπτυξη του Αναπηρικού κινήματος & τη μεταβολή της στάσης της πολιτείας τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται.Προφανώς όχι για όλους.Εγώ ,καλοπροαίρετα, θεωρώ πως ο περί ου ο λόγος ανάπηρος μάλλον θεώρησε ότι δημοσιευόμενη η φωτογραφία του αυτοκινήτου του έστω & χωρίς αριθμούς ουσιαστικά δημοσιοποιεί το πρόβλημά του.Η αντίδρασή του βέβαια δείχνει πως εκτός του ότι είναι αγενής, δε μπορεί να ξεχωρίσει και τους φυσικούς του συμμάχους.Τα θέματα των θέσεων στάθμευσης ,των ραμπών ,των διαβάσεων αλλά &τα σοβαρότερα όπως είναι της εκπαίδευσης & της διαβίωσης των αναπήρων ή της αποδοχής μπορούν να λυθούν μόνο κοιτώντας την κοινωνία κατάματα & όχι κρυβώμενοι ή λοιδωρούντες όσους -όπως η κυρία Παπαφωτίου-βοήθησαν & συνεχίζουν να βοηθούν με τη δυνατότητα που τους δίδει η πέννα τους. Μια συγνώμη εκ μέρους του προαναφερθέντος αναπήρου νομίζω πως θα διόρθωνε τα πράγματα.Εχθρός αγαπητέ ανάπηρε είναι το κουκούλωμα & όχι η δημοσίευση μιας φωτογραφίας ενός αυτοκινήτου που σε τελευταία ανάλυση το ίδιο δεν διεμαρτυρήθει. Ας μη τρώμε τις σάρκες μας.
Με τιμή Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μην αναβαθμιζεις το υποκειμενο σε σκυλο,ασχετα αν αυταρεσκα και αλλαζονικα αυτοαποκαλειται!
Μπαινω στη λογικη να απευθυνθω σε σενα Αριάδνη,γιατι του απαντας ".
..η ανωτεροτητα και η λογικη ..."
Κανα "σωτηρας" της πολις (εαλω γαμω το διαολο μου)η κατιτις αλλο ευελπιστει να σωσει,ο βλαξ?
Γιατι δεν περνουσε καθε 15 λεπτα το περιπολικο,να του δινει τα δεοντα -150εβροπουλα????
Να κανει "σουμα" και μετα τα λεμε!!
Φιλακια....

Ανώνυμος είπε...

ααα
1ον αναφερομαι στο σκυλο
και 2ον στον ,της μαυρης αυτοκινηταρας
κατοχο και παραβατη
οκ?!