Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ... (ΝΤΟΜΑΤΟ-)ΣΑΛΑΤΑ!!

  • Δεν είναι και μικρά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν στους ντοματοπαραγωγούς των Σερρών. Ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες , για να φτάσουν στις χιλιάδες. Κι όταν λέω για χιλιάδες, μιλώ για 100.000 € (ναι υπάρχουν και τέτοιου ύψους πρόστιμα, σε μεγαλοκαλλιεργητές της Φυλλίδας για παράδειγμα) !!

  • Τους βλέπουμε αυτές τις μέρες να κάνουν συμβολικές καταλήψεις στη Β` ΔΟΥ ή στη Νομαρχία (φωτό κάτω), τους ακούμε να μιλούν στα τοπικά ΜΜΕ και να καλούν σε βοήθεια βουλευτές, Υπουργούς και τοπικούς αξιωματούχους..
  • Κι εμείς αναρωτιόμαστε. «Κι άλλοι Έλληνες που θέλουν προνομιακή μεταχείριση; Κι άλλοι που ενώ έκαναν οικονομικές απάτες και κουτσουκέλες, θέλουν να τη βγάλουν αβρόχοις ποσί;»!
  • Διότι η ιστορία για όσους δεν τη θυμούνται αφορά σε απάτη με εικονικά τιμολόγια, με σκοπό την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ από επιστροφή.

  • Σε πιο απλά ελληνικά, πάνω από 1000 Σερραίοι ντοματοπαραγωγοί κατηγορούνται πως ελάμβαναν από τις βιομηχανίες επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας του νομού μας, τιμολόγια για παράδοση ποσοτήτων ντομάτας πολύ μεγαλύτερων από αυτές που πραγματικά παρήγαγαν και παρέδιδαν, με σκοπό βάσει αυτών να εισπράξουν παράνομα ως επιστροφή ΦΠΑ μεγάλα ποσά!!
  • Κομπίνες δηλαδή, σε βάρος του κρατικού χρήματος (ήτοι του κοινού μας Ταμείου)!
  • Κι αυτές οι κομπίνες, τεκμηριώθηκαν ως γεγονός από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών που έκανε την έρευνα για τις επίμαχες χρονιές 2000 και 2002 και συνέταξε πόρισμα για καθέναν ξεχωριστά από τους ντοματοπαραγωγούς στους οποίους και επέβαλε τα σχετικά πρόστιμα.

  • Είχαν μία προθεσμία έως το τέλος Ιανουαρίου οι τιμωρημένοι ντοματοπαραγωγοί, για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην αρμόδια ΔΟΥ. Κάποιοι από αυτούς πήγαν. Άλλοι όχι, γιατί περίμεναν την «πολιτική παρέμβαση αποκατάστασης»!!
  • Τώρα, τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν (δηλαδή κατοχυρώθηκαν αμετάκλητα) και πρέπει να πληρωθούν, ειδάλλως παίρνουν και τόκο 1.5% για κάθε μήνα καθυστέρησης!

  • Τί λένε από την πλευρά τους οι τιμωρημένοι;
  • Κατ` αρχάς (και προς τιμήν τους) δεν αρνούνται ότι την περίοδο εκείνη έγιναν «πραγματικά όργια με τα εικονικά τιμολόγια» και πως υπάρχουν όντως ευθύνες σε καλλιεργητές και φυσικά στις βιομηχανίες που συνεννοήθηκαν μαζί τους για την απάτη.

  • «Να πληρώσουν αυτοί που εξαπάτησαν το Δημόσιο και πήραν χρήματα που δεν έπρεπε. Αλλά μεταξύ των τιμωρημένων, υπάρχουν και ντοματοκαλλιεργητές που πραγματικά παρήγαγαν και παρέδωσαν υψηλότερες ποσότητες ντομάτας εκείνες τις χρονιές, και δεν εξαπάτησαν κανέναν. Αυτοί γιατί να πληρώσουν;» θα ρωτήσουν σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι τον Υφυπ. Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στη συνάντησή τους στην Αθήνα.
  • Θα υποστηρίξουν πως «το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε τυπικά στατιστικά στοιχεία και μαθηματικούς υπολογισμούς για να στοιχειοθετήσει υποθετικές και όχι πραγματικές παραβάσεις» και θα περιμένουν τη «σωτήρια κίνηση» από την πλευρά του!
ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι η αρμόδια ελεγκτική αρχή (το πρώην ΣΔΟΕ) διεξάγει μυστική και άκρως απόρρητη έρευνα για την προέλευση του χρήματος και τους μισθούς-μαμούθ που κάποιοι τάζουν ως «πριμ μεταγραφής» σε ανθρώπους των ΜΜΕ του νομού μας?

Καλλικράτης

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΕΕ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!
ΕΝΑΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ (...ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥ).
ΠΟΣΑ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ, ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ANDREAS είπε...

ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ... (ΝΤΟΜΑΤΟ-)ΣΑΛΑΤΑ!!» ΤΗΣ Τρίτης, 23 Φεβρ. 2010, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΤΟΜΑΤΟ- ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ: πάνω από 1000 Σερραίοι ντοματοπαραγωγοί κατηγορούνται πως ελάμβαναν από τις βιομηχανίες επεξεργασίας βιομηχανικής ντομάτας του νομού μας, τιμολόγια για παράδοση ποσοτήτων ντομάτας πολύ μεγαλύτερων από αυτές που πραγματικά παρήγαγαν και παρέδιδαν, με σκοπό βάσει αυτών να εισπράξουν παράνομα ως επιστροφή ΦΠΑ μεγάλα ποσά!!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ):
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΣΦ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ) ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ «ΦΕΡΝΟΥΝ» ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ π.χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ π.χ. ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ «ΣΕΒΑΘ» ….
ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΙΟ «ΓΡΗΓΟΡΗ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ κ.λ.π.
ΤΟ ΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ) ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Ή ΟΧΙ???