Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΕΡΡΑΙΟΙ!

  • Την περασμένη Πέμπτη 11/2/10, στην Παλαιά Βουλή η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου απένειμε τα βραβεία στους αριστούχους απόφοιτους - στους «Πρώτους των Πρώτων» - με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλήνιες εξετάσεις από κάθε νομό της χώρας.
  • Ανάμεσα στους 63 αριστούχους φοιτητές πλέον στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και δύο Σερραίοι, που με την υψηλή τους βαθμολογία μας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση.

  • Ήταν ο Γιώργος Ζαντίδης του Ηλία (δεξιά στη φωτό κάτω), απόφοιτος του Λυκείου των Κάτω Πορροίων, που με 19.824 μόρια πέρασε από τους πρώτους στο Μαθηματικό του Α.Π.Θ.
  • και ο ισοβαθμήσας Ιωσήφ Δεμιρτζίογλου, απόφοιτος του Αριστοτέλειου Λυκείου των Σερρών, πρωτοετής πιά στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, επίσης του Α.Π.Θ..


  • Οι δυο Σερραίοι αριστούχοι, παρέλαβαν τις τιμητικές διακρίσεις και τα δώρα, από την Υπουργό παιδείας, την κ. Μαριάννα Λάτση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Νικόλαο Νανόπουλο, σε μία όμορφη τελετή στο ιστορικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, με τους παρόντες γονείς, καθηγητές και φίλους τους, να καμαρώνουν δικαίως γι` αυτούς.
  • Η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank EFG, έχοντας βραβεύσει μέχρι σήμερα 8.129 αριστούχους απόφοιτους Λυκείων από όλη τη χώρα, όχι μόνο αναγνωρίζοντας έτσι την επιτυχία τους αλλά και ενθαρρύνοντας τις νέες προσπάθειές τους.
  • Είναι χαρακτηριστικά αυτά που είπε η Αναστασία Κορέντη, Πρώτη των Πρώτων κατά το σχολικό έτος 2008 -2009, απόφοιτος του 4ου Γεν. Λυκείου Βόλου και σήμερα φοιτήτρια στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου:
  • «Τέτοιες εκδηλώσεις –τόνισε μιλώντας εκ μέρους όλων των βραβευθέντων- αποτελούν για μας, το νεαρό δυναμικό της χώρας, κίνητρο για περαιτέρω προσπάθεια. Κι όταν στον νέο δίνονται κίνητρα, πιστέψτε με, θα το ανταποδώσει με το παραπάνω στη κοινωνία με το ρόλο που θα επιλέξει να διαδραματίσει ο ίδιος σ αυτή. Γιατί η γενιά μου, αυτή η γενιά που συχνά διχάζεται, που αμφισβητείται, έχει να επιδείξει κι αυτό το πρόσωπο, της μελέτης και της προόδου, αφού, για να πετύχουμε όλα αυτά που ζητάμε, χρειαζόμαστε τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια».
  • Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, υφυπουργοί, βουλευτές, πρυτάνεις και εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

  • Μπράβο στον Γιώργο Ζαντίδη και στον Ιωσήφ Δεμιρτζίογλου για την διάκρισή τους. Μαζί με όλους τους φοιτητές και τη νέα γενιά του νομού μας, θα αποτελέσουν το «μυαλό και τα μπράτσα» της εποχής που έρχεται.
  • Καλές σπουδές, υψηλούς στόχους με αξίες, και συνεχείς διακρίσεις τους εύχεται ολόψυχα η στήλη.

1 σχόλιο:

ΑΛΑΣΤΩΡ είπε...

Συγχαρητήρια και στον Γιωργο και στον Ιωσήφ!
Γιώργο Ζαντίδη τιμάς την ιδιαίτερη πατρίδα μου γιατί και εγώ απεφοίτησα απο το τότε Γυμνάσιο Ποροίων..μόνο πού τότε πηγαίναμε από ΛΙβαδιά με τα ποδήλατα στό Γυμνάσιο σε χωμάτινους δρόμους!Σκέφτομαι πως ενω ζεις σεμια απομονομένη περιοχή χωρίς ακριβά και εντατικά φροντιστήρια πρώτευσες! Ετσι να πρωτεύεις και στη ζωή σου παλληκάρι μου.