Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ!

  • Πολλά ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α) για την επιστολή που μου έστειλε, ως συνέχεια του ενδιαφέροντός που εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή και ο τοπικός Σύλλογος Κ.Α. δια της Προέδρου του Τασούλας Βακάλου.

  • Αφορμή; Η ανώνυμη, αδικαιολόγητη και υβριστική επίθεση που δέχτηκα προ μηνός στο διαδίκτυο, από τον Παναγιώτη Καραγιάννη από την Νιγρίτα, ο οποίος παρενέβη αποπροσανατολιστικά και χωρίς να τον αφορά δημοσίευμα της στήλης (η υπόθεση πήρε ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης).
  • Πού αναφερόταν το δημοσίευμα; Στο παράνομο παρκάρισμα του βουλευτικού αυτοκινήτου του Αναστάσιου Καρυπίδη σε θέση αναπήρων στο κέντρο της πόλης των Σερρών και στην κλήση που του δόθηκε (και σωστά) από την Τροχαία, μετά από καταγγελία συμπολίτισσάς μας ΑΜΕΑ.
  • Να λοιπόν τι μου γράφει ο κ. Νίκος Σκόνης:
  • -------------------------------------------------------------
  • Για την Αριάδνη Παπαφωτίου
  • Επειδή αντιμετωπίζουμε συχνά το πρόβλημα με τα αναπηρικά Πάρκιν, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες στη στήλη και το Blog σας που σήκωσε το θέμα.
  • Κατ΄ εξακολούθηση έχουμε φωτογραφήσει κρατικά αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα κρατικών λειτουργών να παρκάρουν σε ράμπες ή σε θέσεις που είναι σημασμένες και καθορισμένες ως αναπηρικά πάρκιν. Σε αυτό λέμε απερίφραστα, αίσχος!
  • Το ζήτημα όμως είναι ιδιαίτερο και πρέπει να το κατανοήσουν πρώτα όσοι επικαλούνται αναπηρία. Για ποιούς είναι αυτά τα πάρκιν;
  • Με βάση το «σχεδιάζοντας για όλους» του ΥΠΕΧΩΔΕ όταν το αναπηρικό πάρκιν δεν είναι στο δρόμο, έχει προδιαγραφές κατασκευής που ορίζουν διαστάσεις (3Χ5)μ. Αυτή η διάσταση έχει μελετηθεί, για να μπορεί ο Κινητικά Ανάπηρος όταν είναι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου να εξυπηρετηθεί.
  • Όταν προσέξουμε το σήμα θα δούμε ευκρινέστατα ότι έχει έναν άνθρωπο σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δηλώνει σαφώς ότι αυτά τα άτομα έχουν ανάγκη ειδικής θέσης παρκαρίσματος.
  • Οι με άλλες αναπηρίες (καθ΄ όλα σεβαστές) που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν τα ποδαράκια τους, καλό είναι να σέβονται αυτούς που δεν μπορούν.

  • Πώς κατοχυρώνεται όμως το δικαίωμα παρκαρίσματος ακόμα και στους Κινητικά αναπήρους πολίτες;
  • Πρώτα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι αναπηρικό και βέβαια να έχει εκδώσει την διεθνή κάρτα (εκδίδεται από την αντίστοιχη Νομαρχία) που κατοχυρώνει το δικαίωμα του Παρκαρίσματος και πρέπει να είναι αναρτημένη στο παρμπρίζ. Κάρτες μαϊμού που έχουν εικόνα ενός ατόμου στο αναπηρικό αμαξίδιο, απλά είναι απάτη. Ούτε η δήλωση είμαι ΑμεΑ, φτάνει.
  • Ο καθένας μας και ιδιαίτερα οι ανάπηροι συμπολίτες μας να σέβονται τους αναπήρους που έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν βολεύονται απλά.

  • Πριν κάνουμε κριτική στην δημοσιογράφο, καλό είναι να κάνουμε κριτική στον εαυτό μας μήπως έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας. Τα αήθη που αναφέρονται στο blog από τον «ανώνυμο» κατά δήλωσή του ΑμεΑ, δεν τιμούν κανέναν και πρώτα αυτόν που τα γράφει.
  • Εμείς εκφράζοντας νόμιμα 550.000 Κινητικά Αναπήρους στην πατρίδα μας τιμούμε ιδιαίτερα την Αριάδνη Παπαφωτίου και εκφράζουμε ευχή να υπάρξουν και άλλοι δημοσιογράφοι με κοινωνικές ευαισθησίες.
  • Προχώρα Αριάδνη, Λαιστρυγόνες και κύκλωπες πολλούς θα συναντήσεις , μη φοβηθείς.
  • Σκόνης Νίκος : Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α) Τηλ. (ΕΟΚΑ) : 210 5224974 ιστοσελίδα: www.eoka.com.gr email: info@eoka.com.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

διποδα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ που δεν σεβονται τον συνανθρωπο τους και του στερουν την ελευθερη κινηση στους δρομους, στο παρκιγκ, στα πεζοδρομια, στις μπαρες και οπουδηποτε αλλου, κανοντας την ζωη τους δυσκολη. θα προτεινα στον κυριο ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ προεδρο της συνομοσπονδιας ελλαδος (ΕΣΑμΕΑ) να ζυτησει απο το υπουργειο, οι παρανομοι παρκαρισμενοι στα παρκιγκ των αναπηρων και παρκαρωντας επανω στα πεζοδρομια κλεινοντας την ελευθερη μετακινηση των αναπηρων να τους παιρνουν τις αδειες κυκλοφοριας για εξι μηνες και προστιμο χιλιων ευρω. τοτε αυτα τα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, με ολη την σημασια της λεξεως, θα το σκεφτουν πολυ καλα αν ξαναπαρκαρουν στα πεζοδρομια ή στα παρκιγκ των αναπηρων. επισης εμεις οι αρτιμελεις, οι οσοι εχουμε ευαισθησια στα προβληματα των συνανθρωπων μας, ας κοιταξουμε να μεριμνουμε και να συμπασχουμε στους ανθρωπους με ειδικες αναγκες, χωρις οικτο και λυπηση στην περηφανη αυτη μεριδα της κοινωνιας μας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κυρια ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ για την αυαισθησια της αυτη. (ΤΑΣΟΣ-ΝΙΓΡΙΤΑ).

ΠΣ είπε...

Επειδή ο αγενής νεοέλληνας δεν καταλαβαίνει από πρόστιμα, που συνήθως βρίσκει τρόπους να μην πληρώνει, θα συμπλήρωνα, εκτός από τα 1000 ευρώ, 12μηνη αφαίρεση διπλώματος. Αυτό πραγματικά θα τον τσούξει...Δεν είμαι ΑΜΕΑ, όμως επειδή έχω μωρό και αναγκάζομαι συχνά να το βγάζω με το καροτσάκι στην πόλη, αντιμετωπίζω μόνιμα προβλήματα με τις σταθμευμένες "ιερές αγελάδες" του πολιτισμού μας, τα ΙΧ, πάνω σε ράμπες και πεζοδρόμια. Σ'αυτές τις περιπτώσεις βέβαια η λύση είναι μία. Καλείς τροχαία ή δημοτική αστυνομία και ζητάς να "κόψει" κλήση μπροστά σου. Δεν είναι ούτε χαφιεδισμός ούτε ..."ποινικοποίηση". Δυστυχώς μόνον έτσι ίσως αλλάξει μια αρρωστημένη κατάσταση. Εξίσου καλή μέθοδος είναι και ο διασυρμός με τα αυτοκόλλητα που έχουν κατά καιρούς σε άλλες πόλεις. Όσο για τον/τους βουλευτή/ές, αυτό είναι το καλό παράδειγμα που δίνουν και στους υπόλοιπους πολίτες. Να χαιρόμαστε τους "εθνοπατέρες" που έχουμε!!! Μήπως πάντα το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι;

Ανώνυμος είπε...

Ααααααααααχχχχχχχχχ !!! Ααααααααααααχχχχχχχχχ !!! (<- Επιφωνήματα πλήρους απόγνωσης αναφωνούμενα σηκώνοντας τα χέρια ψηλά)

Έτερον σχόλιον ουδέν !

Αγγέλικα (η εκ γηραιάς Αλβιόνας ;-))