Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΠΩ??!!!

¨ Έμεινα σύξυλη!!

¨ Με αφορμή τη χθεσινή στήλη, ένιωσα κάτι σαν τον «Παλαιοκώστα» στο διαδίκτυο!!

¨ Καταγγελλόμενη και σχεδόν καταζητούμενη από τις αόρατες Αρχές του «δικαίου» ενός ανώνυμου (ή μάλλον υπογράφοντα με το ψευδώνυμο skylos),

¨ που δήλωνε θιγμένος και «βιασμένος» από την πρωτοβουλία μου να δημοσιεύσω στη στήλη μου φωτογραφία του χώρου στάθμευσης για ΑΜΕΑ δίπλα στη Εθνική Τράπεζα, όπου κατά τύχη ήταν παρκαρισμένο την ώρα της φωτογράφισης το αμάξι του (όπως ισχυρίζεται)!

¨ Με ανάρτηση καταγγελίας στο blog «troktiko» και υβριστικά μηνύματα στο e-mail μου από τον «καταγγέλλοντα ΑΜΕΑ», πέρασε το πρωινό μου!

¨ Τι να πεις και τι να απαντήσεις; Στο παράλογο πώς να αμυνθείς; Πιάνει η λογική;



¨ Όσοι διάβασαν τη χθεσινή μου στήλη, θα θυμούνται σε τί αναφερόταν, τί ακριβώς στηλίτευε και τι στόχο είχε.

¨ Όσο για τη φωτογραφία (βλ δίπλα), θα θυμούνται επίσης πως ακριβώς επειδή είχε ως θέμα της (και μόνο) να δείξει σε ποιόν ακριβώς χώρο έγινε η παράβαση από τον «αξιωματούχο» που έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απαγόρευση στερώντας θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ από συμπολίτισσα που την δικαιούνταν,

¨ δημοσιεύτηκε, με σβησμένα τα διακριτικά του παρκαρισμένου αυτοκινήτου που κατά τύχη (κακή δική μου) βρισκόταν εκεί!

¨ Πού να σκεφτώ πώς θα καταγγελλόμουν γι` αυτό, ως ασεβής και προσβλητική απέναντι στα ΑΜΕΑ, ως «δημοσιογράφος του κ…ου», ως «βλάκας», «αίσχος» και «καφρίλα», από έναν ανώνυμο που υπέγραφε ως «ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου»!!!

¨ Επειδή, όσοι διάβασαν τη στήλη έβγαλαν αβίαστα συμπεράσματα για τον «ΑΜΕΑ ιδιοκτήτη» και τα διατύπωσαν και γραπτά, εγώ (παραμένοντας σύξυλη), περιμένω πια κι άλλες καταγγελίες!

¨ Διότι δεν μπορώ να διανοηθώ πως ΔΕΝ θα με καταγγείλουν και οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών που φαίνονται επίσης στην άλλη φωτογραφία (και δεν έσβησα και τους αριθμούς κυκλοφορίας τους)

¨ ή των διαμερισμάτων, των καταστημάτων και ίσως των περαστικών που αποτυπώνονται στις ίδιες φωτογραφίες (ακόμη κι αν φαίνεται μόνο η πλάτη τους)!!

¨ Όπως καταλαβαίνετε, τρόμαξε το μάτι μου!! Όχι μόνο από το ακατανόητο της αντίδρασης του ανώνυμου ιδιοκτήτη του (επίσης ανώνυμου) αυτοκινήτου, αλλά και από την …προθυμία μερικών μερικών, να δημοσιεύσουν την «καταγγελία», χωρίς καν να διαβάσουν το δημοσίευμά μου!!!

¨ Πριν όμως απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για τις «καταγγελίες» του ΑΜΕΑ οδηγού που με αφορούν,

¨ να πω πολλά ευχαριστώ στους ανά την Ελλάδα αναγνώστες της στήλης, για τα μηνύματα και τις απόψεις τους σχετικά με όλους αυτούς που μη σεβόμενοι τα Άτομα με Ειδικές ανάγκες, παρκάρουν όπου βρουν εμποδίζοντας τη στάθμευση και διέλευσή τους.

¨ Χαίρομαι που τους εξέφρασα με το δημοσίευμά μου, ακόμη κι αν δεν άκουσα «ευχαριστώ» αλλά «καταγγελία», από έναν κατ` εξοχήν ενδιαφερόμενο, αφού δηλώνει ΑΜΕΑ!!!

¨ Αυτά!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδια, δεν ξέρουμε τι θέλουμε.στους περισσότερους μας δεν αρέσει όταν βλέπουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ,΄βρέθηκε επιτέλους κάποιος να το βγάλει και στην δημοσιότητα και εμείς τον βρίζουμε; θα σας άρεσε αν ο οποισδήποτε βουλευτής ερχόταν και πάρκαρε έξω απο το δικό σας πάρκινκ και δεν μπορούσατε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας; μπορούμε να μάθουμε απο κάποιον αν πληρώθηκε αυτή η κλήση απο τον βουλευτή ή μόνο για τα μάτια του κόσμου κόπηκε; και στο φινάλε βρε παιδιά συγχωρέστε τους βουλευτές που παρκάρουν σε θέσεις αναπήρων, αυτοί τι νομίζετε πως είναι... ανάπηροι αλλα οχι στο σώμα , παρα μόνο στο μυαλό.

Serres_Admin είπε...

Avyssos i psixi tou Serraiou, pote den ksereis apo pou tha xaseis to dikio sou!Eksairetiko to arthro sas "ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΑΛΛΟΝ Κ.Ο.Κ. ΕΧΟΥΝ?" kyria Papafwtiou sxetika me ta AMEA, synexiste tin kali douleia kai min ksexnate oti para polla atoma (entos kai ektos Serrwn) diavazoun ton "Kathrefti" sas kai sas ektimoun ws dimosiografo!Na eiste kala :-)

Ανώνυμος είπε...

τα ακουσε χοντρα το τροκτικο Αριαδνη . καθως και ο τυπος που και καλα το έστειλε . φιλαρακια ειναι . ειναι γνωστος αυτος που ανεβάζει στο τροκτικο σεραϊκα νεα. κομπλεξ . πρεπει όμως να πάρει θέση και ο συλογος των ΑΜΕΑ. μαζι και το site στον πολεμο στο οποιο έχει πεσει μάλον μηνυση. οργανωμένο έγκλημα

dasiou olga είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΗ, ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ & ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ & ΑΝΟΙΚΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΛΥΚΟΥ -& ΟΧΙ ΣΚΥΛΟΥ, ΔΙΟΤΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ & ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΒΟΗΘΟΣ & ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ & ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

τι να πω λυπαμαι για λογαριασμο του πολιτη που δηλωνει ΑΜΕΑ(για το λογο που κατηγορει) αλλα και για τον ασυνειδητο οδηγο.ειμαστε ολοι παρτάκηδες και εγωιστες.Μπράβο μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον ΑΜΕΑ ,τον αφηνουμε στο vertigo που εχει περιελθει.
Για το νεαρο της BMW ,ο λογος!Τι ητο?Οδηγος,γιος,φιλος(γινε μελος)η εραστης?Και αφου ρε βλαξ,σουγινε και παρατηρηση,(ετσι δεν ειναι?), τι ψυχισμος ,κουλτουρα,μορφωση,σε διακρινει?Να σε χαιρεται η μανα σου,παληκαρι μ!!!-Ερωτηση ,κατεβασμενο το τζιν ,να φαινεται το βρακακι?????

hackaday είπε...

Καλησπέρα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκονήτου της φωτό είναι σίγουρα ΑΜΕΑ; Προσωπικά ασχολούμαι ελάχιστα στο ιστολόγιο μου με θεματολογία που αφορά τα Σερραϊκά δώμενα για διάφορυς λόγους. Ένας εξ' αυτών είναι και οι ανώμαλες αντιδράσεις τύπου σκύλος. Επειδή όμως ασχολούμαι αρκετά με το διδύκτιο καταλαβαίνω ότι ο σκύλος ο αγαρηνός έχει γνώσεις για ιστολόγια εφόσον το βρήκε το ιστολόγιο σου και μάλλον έστειλε ο ίδιος και στο τροκτικό. Με το τροκτικό ασχολούνατι όμως και πολλοί δημοσιογράφοι και το παρακολουθούνε πολλοί πολιτικοί. Θέλω να πω το εν λόγω ΑΜΕΑ είναι πολύ διαβασμένο. Τυχαίο; Ή μήπως κάποιος τον έβαλε γιατί φοβάται μη δημοσιοποιηθεί το όνομα του; ΑΝ κάνεις σε άτοπον επαγωγή κάτι θα βρεις. Δυστυχώς στην πόλη μας υπάρχει αρκετή βρωμιά και συμφέροντα και όταν λέω βρωμιά δεν εννοώ τα χαρτιά και τις γόπες στους δρόμους. Στο τροκτικό ο καθένας μπορεί να στείλει την καταγγελία του και εκείνοι θα το δημοσιεύσουν. Δεν πρόκειται να κάνουν διασταύρωση στοιχείων γιατί δεν είναι δημοσιογράφοι. Το διαδύκτιο και το internet κατ' επέκταση είναι χρήσιμα εργαλεία αλλά σε λάθος χέρια γίνονται kalasnikof. Συγνώμη για το σεντόνι αλλά δεν ξέρω πως να τα γράψω με λιγότερα λόγια.