Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

"ΣΠΑΝΕ" ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.

  • Ισχυροποιείται το ενδεχόμενο να διαλυθούν τα δύο από τα τρία μπλόκα του νομού Σερρών, μέχρι αύριο Παρασκευή.
  • Πιο κοντά στην απόφαση διάλυσης είναι το μπλόκο του Στρυμονικού, αφού οι δύο Ομοσπονδίες ΟΑΣ και ΟΔΑΣ καθώς και οι Σύλλογοι Κτηνοτρόφων και Καπνοπαραγωγών που το στηρίζουν, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις χθεσινές δεσμεύσεις της Υπουργού για άμεση έναρξη διαδικασιών κατάρτισης του Μητρώου Αγροτών, θέμα που ήταν στην κορυφή της λίστας των αιτημάτων τους.

  • Απόψεις για διάλυση του μπλόκου και τροποποίηση της μορφής αγώνα, φαίνεται να διατυπώνονται και στο μπλόκο των Κερδυλλίων, που ανήκει στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή.
  • Χθες ήταν αρκετοί οι αγρότες που εξέφραζαν την άποψη πως θα πρέπει η αποχώρηση τους από την Εγνατία να γίνει το συντομότερο, με σκοπό την ανασύνταξη και την επανατοποθέτησή τους πάνω στην μορφή του αγώνα τους.
  • Και στο μπλόκο των Κερδυλλίων όμως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα Πέμπτη, στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες το μεσημέρι.
  • Ήδη από χθες το απόγευμα η γράφουσα δημοσιοποίησε την πιθανότητα διάλυσης των μπλόκων του Στρυμονικού και ίσως των Κερδυλλίων από τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ.

Πάνω: Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ρώσοι οδηγοί, διαμαρτύρονται στον Αστυνομικό για την πολυήμερη ταλαιπωρία από τον αποκλεισμό τους στον Προμαχώνα.


Δεξιά: Βούλγαρος νταλικιέρης μαγειρεύει στο δρόμο πιπεριές από την νταλίκα του, με νερό!!

  • Η διαφαινόμενη απόφαση διάλυσης των προαναφερόμενων μπλόκων, είναι σίγουρο πως θα επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και τους αγρότες του Προμαχώνα, που μέχρι τώρα κρατούν την πιο σκληρή και ανυποχώρητη στάση, «κλειδώνοντας» ένα από τα κομβικότερα για την οικονομική ζωή της χώρας σημείο.
  • Οι Προμαχωνίτες πάντως δήλωναν στη στήλη πως «αν η παρακώλυση συγκοινωνιών είναι αδίκημα, τότε το ψέμα είναι κακούργημα» εννοώντας πως εξαπατήθηκαν από την πολιτεία για το μέλλον τους.
  • Όσο για τους κλειστούς δρόμους, ο Παύλος Αραμπατζής διατύπωνε το εξής ερώτημα: «Αφού παρανομούμε και το κράτος θέλει τους δρόμους ανοιχτούς, γιατί δεν έρχεται ο Εισαγγελέας εδώ να το επιβάλλει; Εμείς θα τον ακούσουμε σε ό,τι μας παραγγείλει. Γιατί δεν στέλνει τον Εισαγγελέα το Υπουργείο;».
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: