Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΤΕ ΒΡΕ! ΠΑΛΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ. (ή αλλιώς, μαζέψτε τους!)


• Μια κι ο ΥΜΑΘ Μαργαρίτης Τζίμας, αποδείχθηκε ανέλπιστα εξαιρετικός χιουμορίστας (ο χαρακτηρισμός του Φεστιβάλ της Αρχαίας Αμφίπολης ως «μίμηση πολιτισμού» (!!), γιά να δικαιολογήσει τα καβούρια της τσέπης του, μας έκανε και ξεκαρδιστήκαμε), αναδημοσιεύω από το «ΕΘΝΟΣ» της 20ης/8/`08, το ρεπορτάζ που υπογράφει η συνάδελφος Μαρία Ριτζαλέου, ασχολούμενη σοβαρά, με τα αστεία που συμβαίνουν. 

«Μετά το Φεστιβάλ Ολύμπου κι εκείνο των Φιλίππων Καβάλας, ήρθε η σειρά του Φεστιβάλ Αμφίπολης Σερρών για να λάβει την επιστολή του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ζητεί από τους υπεύθυνους ενοίκιο για τη χρήση του Αρχαιολογικού Πάρκου της περιοχής.
• «Δεν μου έδωσαν ούτε ένα ευρώ, δεν θα πάρουν δραχμή», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αμφίπολης, Πέτρος Πετρίδης, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη και προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης που επίσης δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για επιχορήγηση, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Μαργαρίτης Τζίμας, χρηματοδοτούσε πλουσιοπάροχα συνέδριο αποστράτων που έγινε στην εκλογική του περιφέρεια τη Δράμα.
• »Σύμφωνα με το υπηρεσιακό έγγραφο που έλαβε ο δήμαρχος Αμφίπολης, το υπουργείο Πολιτισμού του ζητεί 1.000 ευρώ για κάθε παράσταση μουσικού ή θεατρικού σχήματος -εξαιρούνται οι κρατικές σκηνές και τα ΔΗΠΕΘΕ- και 500 ευρώ για κάθε πρόβα.
• «Μέχρι πρόπερσι παίρναμε κάποια χρήματα, ελάχιστα συγκριτικά με τα λειτουργικά έξοδα από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Δύο χρόνια τώρα το πρώτο δεν μας έδωσε ούτε ένα ευρώ, ενώ το δεύτερο από τις 15.000 ευρώ που ζητήσαμε πέρσι, μας έστειλε 5.000 ευρώ και φέτος ούτε καν μας απάντησαν», σημείωσε ο κ. Πετρίδης.
• »Η κίνηση αυτή μας θυμίζει την παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Δεν θα είχα αντίρρηση να πληρώσω όσα χρήματα μου ζητήσουν, αν το υπουργείο βοηθούσε ώστε να αποκαλυφθεί το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης και γίνονταν εκεί οι παραστάσεις. Αλλά η αλάνα δεν καταστρέφεται από το Φεστιβάλ κι ως εκ τούτου δεν πληρώνω για το χώμα», δήλωσε ο κ. Πετρίδης».


Και η στήλη ρωτάει:

• Ο Βουλευτής μας Αχιλλέας Καραμανλής, τι έχει άραγε να πει στον ανεψιό από αδελφή και νυν ΥΠΠΟ Μιχάλη Λιάπη και στον γείτονα Δραμινό ΥΜΑΘ, για το Φεστιβάλ που γίνεται στην Αμφίπολη, και που με τον Καποδίστρια 2, θα είναι θεσμός του διευρυμένου Δήμου με έδρα το χωριό του, την Πρώτη;

• Οι Θ. Λεονταρίδης, Μ. Κόλλια και Τ. Καρυπίδης που πολλάκις(;) παρακολούθησαν παραστάσεις του Εθνικού, της Λυρικής, του ΚΘΒΕ, συναυλίες κλπ εκεί, τί λένε για το… χιούμορ του Υπουργού, που έβαλε μάλιστα και τα γυαλιά, σε όλους τους ανίδεους(;) προκατόχους του που χρηματοδοτούσαν;
• Άντε βρε! Πάλι μας λυπήθηκε ο Θεός. Και μας έστειλε τον... "απομίμηση", με την ζυγαριά …πολιτιστικής αυθεντικότητας, να μας φτιάξει το κέφι! 

• Πάντως οι Σερραίοι το καταευχαριστήθηκαν.

Και δεν γέλασαν απλώς, κάγχασαν

1 σχόλιο:

epipantos είπε...

Αν τέτοιες είναι οι μέρες τους εγώ διαλέγω νύχτες