Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΗ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.



Αποτελέσματα -σοκ για την πόλη των Σερρών, δίνουν οι μετρήσεις ραδιενέργειας, όπως δημοσιεύονται στην σχετική ιστοσελίδα της (ΕΕΑΕ) Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας πατήστε ΕΔΩ.

Όπως δείχνει και ο πίνακας (που δημοσιεύτηκε κατ` αποκλειστικότητα προχθές στην εφημερίδα "Ελευθερία" των Σερρών), οι τιμές της ραδιενέργειας στον αέρα της πόλης, είναι οι μεγαλύτερες μεταξύ όλων των άλλων (συνολικά 13) της χώρας, όπου έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα μέτρησης ραδιενέργειας.

Όπως φαίνεται από τον πίνακα, ο μέσος όρος ολικής -γ ακτινοβολίας για τις Σέρρες, είναι 120 nsv/h, με το παγκόσμιο όριο να κυμαίνεται μεταξύ 20-200 nsv/h !

Οι τιμές της πόλης των Σερρών, είναι υπερδιπλάσιες της Θεσσαλονίκης, ενώ η Νέα Φιλαδέλφεια και η Λαμία, έχουν τη μικρότερη επιβάρυνση.

ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ

  • Τα νεώτερα σύμφωνα με στοιχεία της στήλης, είναι πως η Νομαρχία Σερρών με αφορμή το πρωτοσέλιδο της "Ε", έστειλε επείγουσα επιστολή στην ΕΕΑΕ, ζητώντας στοιχεία και επιστημονικές εκτιμήσεις σχετικά με τον βαθμό ανησυχίας που θα πρέπει να έχουμε.
  • Η απάντηση, ήρθε εγγράφως την Παρασκευή 10/10/08 το απόγευμα.
  • Σ` αυτή, σημειώνεται πως οι τιμές που καταγράφονται από τα μηχανήματα, μπορεί να είναι υψηλότερες από άλλες πόλεις, είναι όμως σταθερές και αναμενόμενες, μια και είναι γνωστό πως στο υπέδαφος του νομού Σερρών υπάρχει ουράνιο, που ευθύνεται για το καταγραφόμενο ποσοστό ραδιενέργειας.
  • Στο ίδιο έγγραφο η ΕΕΑΕ σημειώνει πως ΔΕΝ συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιά και οι τιμές είναι κάτω από το διεθνές όριο (έχουμε περίπου 120, με ανώτατο τα 200) τονίζοντας πως τα κοιτάσματα ουρανίου υπάρχουν στο υπέδαφος του νομού Σερρών εδώ και αιώνες (όπως και η ραδιενεργή ακτινοβολία).

ΣΧΟΛΙΟ:

1. Μπράβο στη Νομαρχία για την άμεση ενεργοποίηση και την αναζήτηση στοιχείων, μετά το δημοσίευμα.

2. Περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της απαντητικής επιστολής της ΕΕΑΕ, όπως και αυτής της Νομαρχίας Σερρών.

3. Αν και τα ποσοστά καρκίνων στο νομό Σερρών είναι αυξημένα, δεν είμαστε και οι κάτοχοι του ρεκόρ σε Ελληνικό έδαφος. Πράγμα που σημαίνει πως διαχρονικά, μάλλον αποκτήσαμε αντοχές
στην ραδιενεργό ακτινοβολία (;;)!!

ΕΡΩΤΗΜΑ (χωρίς πλάκα):

Μετά τις (ανθεκτικές) κατσαρίδες, ...εμείς οι Σερραίοι;;

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

΄Οπως γράφω σχετικά και στην τελευταία μου ανάρτηση, οι Σερραίοι έχουν όπλα την καλωσύνη, την καταδεκτικότητα, το χιούμορ και τον αλτρουϊσμό και με τέτοια όπλα όχι ραδιενέργεια, μέχρι και φορολογικά μέτρα αντπαλεύουν.