Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

"ΠΟΥ ΠΑ ΡΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ";

Είναι να απορεί κανείς (πέρα από το να ανησυχεί σοβαρότατα), για τη σημαντική αύξηση στο νομό Σερρών, των ποσοστών των οροθετικών στο AIDS.
Να απορεί, πώς εν σωτηρίω έτει 2008 με τόση ενημέρωση, συζήτηση και προβολή των κινδύνων μόλυνσης από τον θανατηφόρο ιό, υπάρχουν άνθρωποι που ΔΕΝ παίρνουν μέτρα προφύλαξης, βάζοντας τελικά σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και της/του συντρόφου τους!

Είναι τοις πάσι γνωστό, πως η Βουλγαρία ήταν και είναι ο «ερωτικός παράδεισος» για πολλούς Έλληνες (άρα και Σερραίους) τα τελευταία χρόνια.
Από παλιά, τα περί «καλσόν» και «μπλου τζίν» έδιναν και έπαιρναν για να περιγράψουν την ευκολία με την οποία κάποιοι μπορούσαν να εξασφαλίσουν ερωτικές συντρόφους ή και συζύγους στη γείτονα.

Σήμερα, μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν όσον αφορά το … «αντάλλαγμα» και το κόστος της συνεύρεσης, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό, κυρίως από την πλευρά ανδρών μέσης ηλικίας και άνω.

Κι αυτό δεν είναι κακό. Ούτε και «ανήθικο» κατά την άποψη της στήλης, εφόσον πρόκειται για ενήλικες (αφήνουμε στην άκρη το παράνομο που ενέχει το «επί χρήμασι», γιατί αφορά τις διωκτικές αρχές και τους νόμους της Βουλγαρίας).

Αλλού είναι το πρόβλημα.
Διότι, μιά και το σύστημα υγείας στη γειτονική χώρα δεν συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό σε επίπεδο ελέγχων και ενημέρωσης για το AIDS και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι φορείς εκεί είναι αποδεδειγμένα περισσότεροι.
Και είναι κινητές βόμβες, για όλους τους «hot Greek lovers» που αψήφιστα αναζητούν απολαύσεις εκεί, χωρίς μέτρα προφύλαξης.
Όπως καταλάβατε, στο «χωρίς» είναι το πρόβλημα.

Και δυστυχώς στο θέμα αυτό, τα στοιχεία του Νοσοκομείου μας δείχνουν μεγάλη ελαφρότητα από την πλευρά των Σερραίων «σεξοτουριστών». Ελαφρότητα και ανωριμότητα αδικαιολόγητες σε ενήλικες.

Εκείνο το 10%, είναι σοβαρότατο και απειλητικότατο, για να μην πω …τριτοκοσμικό!

Κανείς δεν κατηγορεί αυτόν τον «ειδικού τύπου» τουρισμό. Όλοι όμως κατηγορούμε αυτούς που αψήφιστα και χωρίς προφυλάξεις, συντελούν στη διάδοση μίας ασθένειας σοβαρότατης και ανίατης!

«Είναι ότι οι περισσότεροι σκέφτονται: έλα μωρέ, σε μένα θα τύχει;» μου είπε η βιοπαθολόγος του Νοσοκομείου μας Κατερίνα Τζιούρα όταν της ζήτησα να μου εξηγήσει τη ...λογική των «ριψοκίνδυνων» συντοπιτών μας.
………………………………………
Έλα μωρέ! Σ` αυτούς;;!

1 σχόλιο:

gskapetis είπε...

Παλιότερα υπήρχε ένα ανέκδοτο που κατέληγε στο γνωστό σλόγκαν πλέον: "Πού πάς ρε Καραμήτρο...", αλλά το θέμα δεν είναι το "φτηνό" κρέας της γείτονος και εταίρας(προσοχή στην έννοια)χώρας εν τη Ε.Ενώσει, είναι η εισαγωγή φορέων απ΄ αυτό το αλισβερίσι κι όχι τίποτ΄ άλλο δεν είναι και κάτι που ανιχνεύεται εύκολα και κυρίως έγκαιρα. Πέρα από το πρόβλημα πάντως μου άρεσε πολύ Αριάδνη εκείνο το "hot Greek lovers". Εδώ διψάει η αυτλή μας κι εμείς ποτίζουμε του γείτονα.