Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ!!

Εξαιρετικά όμορφη, έγινε η αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μετά τις παρεμβάσεις που δέχτηκε.
Μεγάλωσε, λάμπρυνε, στολίστηκε, εξοπλίστηκε και μεταμορφώθηκε εκτός από μία σύγχρονη αίθουσα και σε ένα μικρό μουσείο φωτογραφίας.

Αναμνηστική φωτογραφία στην ανακαινισμένη αίθουσα. (Όλες οι φωτό της στήλης, είναι από το Φωτο-ΚΛΙΚ)

Φέροντας το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι διακοσμημένη με μεγάλες και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες του Σερραίου στην καταγωγή Έλληνα πολιτικού, αλλά και άλλες από την πόλη, τα μεγάλα έργα που έγιναν στο Στρυμόνα και την Κερκίνη και από ιστορικές για τη χώρα στιγμές συνδεδεμένες με το νομό Σερρών.
Με τον ίδιο τρόπο, έχουν διακοσμηθεί και όλοι οι διάδρομοι του πρώτου ορόφου και οι τοίχοι της μεγάλης σκάλας που οδηγεί σε αυτόν.
Τα εγκαίνια. (Από αριστερά, πρώτη σειρά): Αχ. Καραμανλής, Ι. Βλάχος Δήμαρχος Σερρών, Κ. Παπαπαναγιώτου πρ. Νομάρχης, Στ. Φωτιαδης Νομάρχης, Λ. Ανανίκας Γ.Γ. ΥΜΑΘ.

Σπάνιο και αντιπροσωπευτικό φωτογραφικό υλικό, από το αρχείο του περιοδικού «ΓΙΑΤΙ» του Βασίλη Τζανακάρη, που βρήκε την κατάλληλη θέση και αναδείχτηκε, μαζί με τον χώρο που το φιλοξενεί.


Ο τ. υπουργός Άγγ. Αγγελούσης με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Βας. Τζανακάρη.

«Ένα μικρό Μουσείο, φιλοδοξούμε να γίνει ολόκληρη η Νομαρχία» είπε ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, που πραγματοποίησε τα εγκαίνια ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Σερρών Θεολόγου και Σιδηροκάστρου Μακάριου, του Γεν. Γραμμ. Του ΥΜΑΘ Λουκά Ανανίκα, του πρ. Υπουργού και νυν Βουλευτή Αχιλλέα Καραμανλή, του πρ. Υπουργού. Άγγελου Αγγελούση, Βουλευτών, Δημάρχων και άλλων εκπροσώπων αρχών, καθώς και πλήθους κόσμου.
Μάλιστα ο Νομάρχης προέτρεψε πολίτες και Συλλόγους που έχουν φωτογραφικό υλικό κατάλληλο προς αξιοποίηση, να το φέρουν στη Νομαρχία, για να βοηθήσουν στην επίτευξη του σκοπού.
Τα στελέχη του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας που φρόντισαν ώστε όλα να είναι άψογα. (Από αριστερά): Όλγα Δανιηλίδου, Γρηγόρης Θωματίκος, Μαρία Κομητούδη.

Η στήλη είχε αναφερθεί και παλαιότερα στην εκ βάθρων ανακαίνιση της αίθουσας καθώς και ολόκληρου του κτιρίου, 103 ολόκληρα χρόνια μετά την κατασκευή του, συγχαίροντας τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την απόφασή της.
Είναι ένα έργο πραγματικά σημαντικό, που αυξάνει όχι μόνο τη λειτουργικότητα ενός κτιρίου – σύμβολου για την πόλη, αλλά και την αντοχή του στον χρόνο.
Το κόστος της ανακαίνισης ολόκληρου του κτιρίου, ανήλθε στις 800 χιλ €. Τα χρήματα προήλθαν από το Νομαρχιακό Ταμείο, ενώ βοήθησαν με ποσά, και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Μακεδονίας Θράκης.
Η ανακαίνιση, βοήθησε στην απελευθέρωση χώρων στο κτίριο, και στη μεταστέγαση σε αυτό Νομαρχιακών υπηρεσιών που ήταν στο νοίκι, εξοικονομώντας έτσι για το δημόσιο 180 χιλ € ετησίως.
Εξαιρετική
η απόφαση και πρωτοβουλία σας κ. Στ. Φωτιάδη, όπως και η δουλειά του Σερραίου αρχιτέκτονα Ευθ. Γοργία, στην αίθουσα.
Καλορίζικα όλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

k.Παπαφωτίου είναι 800.000 € διά 150 τετραγωνικά = 5.333 € δηλ.ειναι σε δραχμές 1.866.550 χιλιάδες δραχμές. Ένας φίλος μου που κάνει οικοδομές στην αθήνα μια 3 όροφη οικοδομή κοστήζει με souper υλικά 300.000 € τα 600 τετραγωνικά. Αυτοί πως κατάφεραν να το βγάλουν 800,000 € τα 150 τετραγωνικά τι έβαλαν; όλα τα υλικά ήταν από χρυσό? Ψάχτο σε παρακαλώ

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε.
Προς άρσην παρεξηγήσεων και λανθασμένων συμπερασμάτων, που δεν θα ήθελα να προκύπτουν από δικό μου κείμενο!:

Το ποσό των 800 χιλ Ε που αναφέρω στη στήλη μου (τα στοιχεία είναι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας), αφορά (όπως σαφέστατα σημειώνω) στο σύνολο των εργασιών που έγιναν από 2ετίας σε όλο το κτίριο (υπόγεια, πτέρυγες, οροφή, όροφος κλπ), συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας.

Τώρα, ο έλεγχος του κόστους των εργασιών αυτών, είναι πρωτίστως θέμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Πλειοψηφίας και (κυρίως) αντιπολίτευσης!