Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

10η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ - Η φλόγα συνεχίζει.....


Το ραντεβού τους στην Πρώτη Σερρών έδωσαν και φέτος εκατοντάδες μαθητές της χώρας και της ομογένειας στο πλαίσιο της "ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ" που φέτος συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής.

Πάνω από 650 μαθητές συναντήθηκαν σε γνώριμα μέρη, στους πρόποδες του Παγγαίου, για να μοιραστούν εμπειρίες, ανησυχίες  και όνειρα για το μέλλον, να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα και να γευτούν τα αποτελέσματα της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, της αγωγής της ψυχής, και της διασκέδασης.

Χωρίς τον φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης, μαθητες από 50 Σχολεία πήραν μέρος σε 34 Ολυμπιακά και 14 παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν παράλληλα 30 περίπου πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Φέτος καταγράφθηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός οργανωμένων σχολικών επισκέψεων κατά τη διάρκεια των 5ημέρου, αφού πάνω από 1500 μαθητές και συνοδοί καθηγητές Σχολείων απ` όλη την Ελλάδα, οργάνωσαν ημερήσιες εκδρομές στην Πρώτη, με αφορμή την ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ.


Η "ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ" που με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας γίνεται πλέον κάθε δύο χρόνια, στηρίζεται οικονομικά από το Δήμο Αμφίπολης και τους μεγάλους της χορηγούς, ενώ εκατοντάδες εθελοντές πλαισιώνουν όλους τους τομείς της, καθιστώντας εφικτή την υλοποίησή της.

Για τους μαθητές Γυμνασίου, η συμμετοχή τους στη ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ είναι μιά εμπειρία αξέχαστη που τους φέρνει κοντά, δημιουργώντας δεσμούς ζωής μέσα από βιωματικές εμπειρίες, αθλητικές, πολιτιστικές και επιστημονικές.
Το επόμενο ραντεβού, θα δοθεί και πάλι στην Πρώτη Σερρών, το 2014.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: