Τρίτη 22 Μαΐου 2012

BIG DANCE για το GUINNESS. Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών -Ολυμπιακοί Λονδίνου


Στις  3 ακριβώς ώρα Ελλάδας της περασμένης Παρασκευής, την ώρα δηλαδή που η Ολυμπιακή Φλόγα παραδιδόταν επισήμως στο Δήμαρχο του Λονδίνου ξεκίνησε ο παγκόσμιος χορός.
Οι εξήντα μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ήταν ανάμεσα στα εκατομμύρια των συνομηλίκων τους, που την ίδια ώρα σε κάθε μέρος της γης, ξεκίνησαν τον ίδιο χορό συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ομαδικού Σχολικού Χορού που πραγματοποιήθηκε ποτέ παγκοσμίως, ώστε να σημειωθεί Ρεκόρ Γκίνες.

Σε μία χορογραφία που διήρκεσε 5 λεπτά με δημιουργό της τον ξακουστό Βρετανό χορογράφο Wayne McGregor και με κινήσεις εμπνευσμένες από Ολυμπιακά αθλήματα οι  μαθητές της Ε` και ΣΤ` Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης των Σερρών, έδωσαν το παρών στην προσπάθεια αυτή που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Το Σχολείο μας είναι ένα από τα έξι συνολικά της χώρας μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε την ώρα ακριβώς που έπρεπε και τηρήσαμε όλους τους κανόνες που επιβαλλόταν από τον φορέα που θα πιστοποιήσει το Ρεκόρ» δήλωσε ο Δ/ντής του Σχολείου Νίκος Αθανασίου.
«Τα παιδιά διδάχτηκαν τη χορογραφία και απόλαυσαν τη διαδικασία. Ήταν από τις ευχάριστες στιγμές της καθημερινότητάς τους τις τελευταίες εβδομάδες» είπε και ο δάσκαλος χορού Γιώργος Μιχαηλίδης, που δίδαξε την χορογραφία στους μαθητές.

Το συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο ήταν πρεσβευτής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε παγκοσμίως με πρωτοβουλία του Βρετανικού Συμβουλίου και της Unesco.
Οι μαθητές του Σχολείου χόρεψαν στην αυλή του Σχολείου τους παρουσία των δασκάλων τους, του Δ/ντή Αθμιας Χρήστου Κρυστάλλη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Σοφίας Μπιτζίδου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και φυσικά των γονέων και των φίλων τους, που κατέκλυσαν τον αύλειο χώρο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με παράλληλες δράσεις που περιλάμβαναν παιχνίδια και πρωτοβουλίες, ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας και του ευ αγωνίζεσθε, με τη βοήθεια εξειδικευμένων καθηγητών του Βρετανικού Συμβουλίου αλλά και ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο αυτό πρόγραμμα, εκτός από χρήσιμη εμπειρία ήταν κι ένα πρόθυμο «παρών» στην διαχρονική εκστρατεία διάδοσης της ιδέας του Ολυμπισμού που κληροδότησε η Ελλάδα στην υφήλιο.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: