Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΝΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Επισκέφθηκε και το κτίριο του ΟΡΦΕΑ

Ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης έδωσε το παρών στην 8η Πανεπιστημιάδα θεάτρου στις Σέρρες.
Στο θεσμό, συμμετέχουν και φέτος δεκάδες φοιτητικά σχήματα Πανεπιστημίων της χώρας και του εξωτερικού, σε μια γιορτή πολιτισμού και έκφρασης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Σημαντική παρουσία
Με την παρουσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, ενισχύθηκε η φετινή Διεθνής Πανπιστημιάδα Θεάτρου που πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά στις Σέρρες, στις αίθουσες του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια».

Ο έλληνας δημιουργός έδωσε παρών στη διοργάνωση, προσκεκλημένος του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τον θεσμό και την αξία του, ξεναγώντας τον παράλληλα και στο ανακαινισμένο με δωρεές των Σερραίων κτίριο του ΟΡΦΕΑ που εδώ και 100 χρόνια στεγάζει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της πόλης.

Οι συναντήσεις και συζητήσεις του δημιουργού με τους φοιτητές-ηθοποιούς ήταν πολύτιμες εμπειρίες γι` αυτούς, που μέσω του Θεάτρου, παράλληλα με τις σπουδές τους σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα, ανυψώνουν τη σκέψη και προωθούν την αγωγή της ψυχής βαδίζοντας στους δρόμους της Τέχνης.

Πρωτοποριακός Θεσμός
Η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου είναι ένας νεανικός πολιτιστικός θεσμός μοναδικός στη χώρα μας, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών και του ΔΗΠΕΘΕ πριν από 8 χρόνια και έχει έκτοτε κεντρικό ρόλο στους τοπικούς θεσμούς Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του δίνονται πληθώρα παραστάσεων από φοιτητικά θεατρικά σχήματα πανεπιστημίων όλης της χώρας αλλά και του εξωτερικού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Στη φετινή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου των Σερρών, που είναι προϋπολογισμού 135 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Δήμο, συμμετέχουν 20 φοιτητικές θεατρικές ομάδες Πανεπιστημίων από Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία και Γαλλία, ενώ πραγματοποιούνται πολυάριθμες παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια θεατρικής τεχνικής, γραφής, μιμικής και ερμηνείας, για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο θεσμός, αποτελεί για τις Σέρρες και τη χώρα, όχι μόνο ένα μοναδικό βήμα θεατρικής έκφρασης της νέας γενιάς αλλά και μία αφορμή γνωριμίας του κοινού, με το θέατρο.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: