Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Τελικά τον είδαν οι αγρότες των μπλόκων Προμαχώνα και Κερδυλλίων τον Γιώργο Παπανδρέου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η Νομαρχιακή του τοπικού ΠΑΣΟΚ, περίμενε να της κοινοποιήσουν τα ονόματα των εκπροσώπων τους, οι οποίοι θα συναντούσαν και θα ενημέρωναν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματά τους.


Οι αγρότες αργούσαν να αποφασίσουν (ποιός θα είναι ο επικεφαλής;), με αποτέλεσμα χθες το πρωί, να αφαιρεθεί από την ατζέντα του Γ.Π. η συνάντησή του μαζί τους.
Όμως τελικά, φαίνεται πως επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις μεταξύ των Αδέσμευτων Συλλόγων των Σερραίων Αγροτών (απούσες πάλι οι ΟΔΑΣ και ΟΑΣ) και στις 1.30 χθες το μεσημέρι, εμφανίστηκαν στον διάδρομο της Νομαρχίας, περιμένοντας τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έτοιμοι να τον συναντήσουν.

Θερμή η υποδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αναγέννηση.

Το ζήτησαν μάλιστα με αρκετά έντονο τρόπο από τη Ν.Ε. Και το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου, …ξανάλλαξε!
Τους δέχτηκε μέσα στο γραφείο του Νομάρχη, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του.--------------------------------------------------------------
Οι δημοσιογράφοι, δεν ήταν εκεί. Ούτε εκλήθησαν, ούτε τους επετράπη η είσοδος.
Άγνωστο το γιατί δεν προβλέφθηκε, μια και ο Γ.Π. ήρθε στις Σέρρες να ανακοινώσει το πρόγραμμα Αγροτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και οι αγρότες που τον συνάντησαν, ήταν αυτοί που κράτησαν τα μπλόκα διαμαρτυρίας για δεκαπέντε ολόκληρες μέρες!
Θα έπρεπε να ακούσουν οι δημοσιογράφοι και να καταγράψουν οι κάμερες την ενημέρωση που του έκαναν, αλλά και τις δικές του δεσμεύσεις.

-------------------------------------------------------------
Κυριάρχησε το αίτημα για συνέχιση των ενισχύσεων και δημιουργία Μητρώου Αγροτών, ενώ τέθηκαν και τα προβλήματα με την επιστροφή του ΦΠΑ και την τροφοδοσία με αγροτικό πετρέλαιο.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε θερμά τη δημιουργία ενός «πραγματικού και πλήρους» Μητρώου Αγροτών, δεν δεσμεύτηκε όμως για τη συνέχιση των επιδοτήσεων στα αγροτικά προϊόντα, μετά το 2013.

Έξω από τους ορυζόμυλους της Αναγέννησης, έγινε η υποδοχή του Γ.Π.

Οι αγρότες φάνηκαν ικανοποιημένοι για το ότι κατάφεραν τελικά να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (κατά τη γνώμη της στήλης το κατόρθωμά τους ήταν πως μπόρεσαν να ορίσουν αντιπροσωπία τους), και έδωσαν ραντεβού με τις επόμενες κινητοποιήσεις τους στις 16 του μήνα, οπότε και θα αποφασίσουν σχετικά.


Σε ερώτηση της γράφουσας, αν τους ικανοποιεί η αλλαγή του Υπουργού Γεωργίας, ο Πρόεδρος του Αδέσμευτου Α.Σ. Στρυμόνα Στέλιος Νικητόπουλος απάντησε: «Πιστεύουμε πως ο κ. Χατζηγάκης θα κάνει κάτι παραπάνω από τον κ. Κοντό. Εμείς θα προκαλέσουμε μία συνάντηση μαζί του, και θέλω να του πως, πως θα του έχουμε και μία έκπληξη».

Την «έκπληξη», δεν την αποκάλυψε ο συνδικαλιστής. «Θα την μάθετε, όταν θα γίνει», απάντησε στα επίμονα ερωτήματα, αφήνοντάς μας σε…αγωνία!

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)6 σχόλια:

hackaday είπε...

Καλημέρα δες την αλλαζονική γνώμη που έχει κάποιος από την Κομοτηνή για τους Σερραίους.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/01/blog-post_4068.html

Ανώνυμος είπε...

Καλά Αριάδνη, η γιαγιά με τα ...σύνεργα, είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
Καταπληκτική φωτό έβγαλες!!
Άρης Κ.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

"Αρης Κ." Σ` σευχαριστώ!
Φαίνεται πως η φωτό άρεσε και σε άλλους
τόσο, που την copyάρισαν και την ανάρτησαν
Βλέπε: http://iakxos.blogspot.com/2009/01/blog-post_09.html

Μόνο που "ΞΕΧΑΣΑΝ" (;;!!) να πούν από πού την πήραν ή ποιός την τράβηξε.....!
Είναι τα ήθη του Σερραικού blogοχώρου;!

Ανώνυμος είπε...

http://pasok-spam-serres.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Aξιοαγάπητη Αριάδνη,

εάν αυτό είναι το κριτήριό σου για τα ήθη των blokers, λυπάμαι αλλά είναι πολύ ρηχό.

Είμαστε τόσο λίγοι οι Σερραίοι στον χώρο αυτό που είναι πασιφανές ποιος είναι ο εκδότης της φωτο.

Τώρα αν θεωρείς δημοσιογραφική σου επιτυχία, το ότι αποθανάτισες την γραφικότητα των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, τι να πω είναι θέμα οπτικής γωνίας.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Γλυκύτατε "Ιακχε" (των λίγων Σερραίων του χώρου).

Η λέξη ήθος (στη δουλειά, στην καθημερινότητα, στο παιχνίδι...), έχει μόνο ΜΙΑ έννοια και ερμηνεία. Όχι όσες μας βολεύει.

Α! κι όταν το έχεις, το ΕΧΕΙΣ!

Πάντα φιλικά.
Α.