Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΑΓΕΣ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ!

Με ενισχύσεις έκλεισε η χθεσινή μέρα για το μπλόκο του Προμαχώνα. Κομπίνες και τρακτέρ, κατέφτασαν νωρίς το απόγευμα στα σύνορα, και πήραν θέση στην πρώτη γραμμή του μπλόκου, κάτω από τα χειροκροτήματα των αγροτών.
Νωρίτερα τα μέλη της Συντονιστικής έλεγαν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, ούτε και να υποχωρήσουν σε σχέση με τα αιτήματά τους.
60 €/στρέμμα για το βαμβάκι, 60€ για το καλαμπόκι και 30€ για τα σιτάρια. Αυτά ζήτησαν από τον Υπουργό, σ` αυτά επιμένουν.

«Δεν θα φύγουμε μέχρι να δικαιωθούμε κι όσοι θέλουν να διασπάσουν τον αγροτικό κόσμο, είναι καταδικαστέοι. Μαζί συμφωνήσαμε στα αιτήματα. Αυτά που δίνει το Υπουργείο, είναι τα μισά», έλεγε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Στρυμόνα Στέλιος Νικητόπουλος,
ενώ ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Παύλος Αραμπατζής σε ζωντανή σύνδεση με το μεσημεριανό Δελτίο της ΕΤ3, καυτηρίαζε τις προθέσεις αποχώρησης μερίδας αγροτών του μπλόκου των Τεμπών,
λέγοντας: «Φαίνεται πως η πλάτη κάποιων είναι από φελιζόλ και δεν αντέχει στις «ξυλιές» που άρχισαν να πέφτουν. Τους λέμε όμως εμείς εδώ από τον Προμαχώνα, πως η πλάτη των Σερραίων αγροτών, εδώ από τη γενέτειρα του Εθνάρχη, είναι ατσαλένια. Ξυλιές και πιέσεις δεν περνάνε»! Οι Σερραίοι αγρότες δείχνουν στον"Καθρέφτη" τα άδεια τους βιβλιάρια.

Εντωμεταξύ, οι ουρές των φορτηγών στο ελληνικό έδαφος μπορεί να μετριάστηκαν και η Νομαρχία να προσφέρει τροφή και νερό στους εγκλωβισμένους νταλικέρηδες που έιναι κυρίως Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Τσέχοι, όμως τα πράγματα με τους Έλληνες οδηγούς στο Βουλγαρικό έδαφος, δεν είναι ευχάριστα.

Εκεί επί 8 ημέρες, κανείς δεν φρόντισε για την εξυπηρέτηση και διατροφή τους. Πεινασμένοι, διψασμένοι και ταλαιπωρημένοι, μόλις χθες είδαν αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού της γείτονος, να τους μοιράζουν νερό!


Ο Νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Ρίζος είχαν χθες το μεσημέρι συνάντηση με τους ομολόγους τους στο Μπλαγκόεβγκραντ, για το θέμα. «Υποφέρουν οι οδηγοί μας. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε» έλεγε πριν την αναχώρησή του.

Στα άλλα μπλόκα του νομού μας τώρα.
Οι Κερδυλλιώτες ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους τους στη συνάντηση με τον κ. Χατζηγάκη, χθες στις 11 το πρωί. Αποφάσισαν να κρατήσουν το μπλόκο, μια και όπως μετέφερε στη στήλη το μέλος της συντονιστικής Ανέστης Κεμανετζόγλου «Δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα και δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας».


Την ίδια απόφαση πήραν και οι αγρότες του μπλόκου του Στρυμονικού.
Υπήρξαν και φωνές που έλεγαν πως «πρέπει να αποσυρθούμε, να ανασυνταχθούμε και να επανεξετάσουμε τα θέματά μας». Όμως ήταν μειοψηφία.
Στα δύο τελευταία μπλόκα, η κατάσταση θα επανεξεταστεί σήμερα, με νέες γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν επί τόπου. \


Στο μπλόκο του Προμαχώνα, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καπ. Μητρούση Γιάννης Τουρτούρας, έλεγε χθες στη στήλη: «Εμείς παραμένουμε. Θέλουμε όλοι οι αγρότες της Ελλάδας να πάρουν την ίδια στρεμματική ενίσχυση, τα ίδια χρήματα. Δεν θέλουμε αγρότες πολλών ταχυτήτων».

(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: