Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

"ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ...ΑΔΕΙΟ"!!! λένε οι Σερραίοι αγρότες και κάνουν ΝΤΟΥ στη ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!!!

Προβληματισμό προκάλεσαν οι εξαγγελίες Χατζηγάκη στους Σερραίους αγρότες, που μέχρι αργά χθες το βράδυ, προσπαθούσαν να υπολογίσουν τι σημαίνει “πακέτο 425 εκατομ € για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος”.

Δηλαδή με δυό λόγια: Τι θα πάρει η κάθε παραγωγή, σε ποια τιμή θα πουληθεί το βαμβάκι, το σιτάρι, το καλαμπόκι.


Τα ερωτήματά τους δεν μπόρεσαν να απαντηθούν βάσει των δηλώσεων του Υπουργού που έγιναν λίγο πριν τις 5.00 χθες το απόγευμα, από τηλεοράσεως.
Έτσι απευθύνθηκαν με τηλεφώνημα στον Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα Σκιαδά, ζητώντας του να τους στείλει με φαξ τις σχετικές πληροφορίες.

Η απόφασή τους ήταν να παραμείνουν στα μπλόκα, μια και κοινή ήταν η εντύπωση πως «πρόκειται για ψίχουλα», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
--------------------------------------------
Εντωμεταξύ, χθες τα ξημερώματα, η απόφαση κάποιων του μπλόκου να περάσουν με τα τρακτέρ στο βουλγαρικό έδαφος και να επιδώσουν ψήφισμα στην Αστυνομία της γείτονος και τα βουλγάρικα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί, προκάλεσε το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν από τους σχολιαστές της πρωτοβουλίας, δεν ήταν και τόσο επαινετικοί.
--------------------------------------------------
Χθες εκτός από τρία μπλόκα είχαμε στο νομό και δύο αντι-μπλόκα.
Οι οδηγοί των φορτηγών και των ψυγείων που εγκλωβίστηκαν πριν από το Τελωνείο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον πολυήμερο αποκλεισμό τους.

Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο γιά τα σύνορα και το δρόμο έξω από το Πετρίτσι, ενώ τριμελής αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον Προμαχώνα για να συναντηθεί με τους αγρότες.
Ο Βούλγαρος οδηγός σε άπταιστα ελληνικά, παρακάλεσε να ανοίξουν έστω και για λίγες ώρες τα σύνορα, συνάντησε όμως ένα κατηγορηματικό όχι από τους αγρότες, που τελικά, δεν συνομίλησαν επίσημα μαζί του.

«Έχουν τελειώσει τα χρήματά μας. Είμαστε τέσσερις μέρες ακινητοποιημένοι. Σε λίγο θα αρχίσουμε να κλέβουμε, για να φάμε. Στα Τέμπη ανοίγουν κάθε λίγο. Εδώ γιατί όχι; Ελληνικά προϊόντα μεταφέρουμε στην Ευρώπη. Θα σαπίσουν και δεν θα πληρωθεί κανείς» έλεγαν οι χίλιοι και πλέον οδηγοί,
που έξω από το Πετρίτσι άναψαν φωτιές, κι έκαψαν κρέατα και φρούτα που άρχισαν να αλλοιώνονται από την πολυήμερη παραμονή τους στα φορτηγά.
----------------------------------------------------------------
Εντωμεταξύ, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος επισκέφθηκε το μπλόκο του προμαχώνα κι έκοψε την βασιλόπιτα των αγροτών.
Το φλουρί το κέρδισε αγρότης από τον Δήμο Στρυμόνα, ενώ ένα δεύτερο έπεσε σε Βούλγαρο οδηγό.

Το δώρο του, ήταν να του επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα. Φυσικά ήταν καταχαρούμενος, κι ένιωθε …υπερτυχερός!!
-----------------------------------------
Στα υπόλοιπα μπλόκα, οι αγρότες στα Κερδύλλια (όπου χθες έγινε και η σύσκεψη των Συντονιστικών των μπλόκων της βόρειας Ελλάδας) κράτησαν κλειστή την Εγνατία όλο το 24ωρο, ενώ ο δρόμος για Θεσσαλονίκη έκλεισε και χθες συμβολικά για δύο ώρες το μεσημέρι.
Σήμερα Παρασκευή, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των αγροτών, μια και εκτιμάται πως θα ξεκαθαρίσει και το θέμα του ποσού που αναμένεται να πάρουν οι αγρότες, μετά τις εξαγγελίες Χατζηγάκη.

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις σήμερα μου είπανε πώς η Βουλγάρικη αγορά έχει γονατίσει και τα καταστήματά τους έχουν πλέον φτάσει στα όριά της έλλειψης σε είδη πρώτης ανάγκης.
Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλγάρων είναι με την εντύπωση πώς οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι μαζί τους και δεν κατανοούν τους λόγους που προσπαθούν τα τρακτέρ να κάνουν εισβολή στην χώρα τους!
Άσε που πλέον αρχίζουν να μας μισούν γιατί νομίζουν τους μισούμε και εμείς!

Αλήθεια καλή μου ρεπόρτερ Αριάδνη αυτό το θέμα με το Βουλγάρικο το πρόβλημα δεν το έχει ψάξει κανένα κανάλι.
Γιατί δεν αναλαμβάνεις πρωτοβουλία με κάποιο ρεπορτάζ να μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος την γνώμη τους;