Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ....

Κρυωμένος ήρθε στις Σέρρες ο Γιώργος Παπανδρέου. Το είπε στο Νομάρχη, όταν αυτός, μετά την υποδοχή στο γραφείο του, τον ρώτησε τι να του προσφέρει. «Μια πορτοκαλάδα» είπε, «για να πάρουμε βιταμίνες, που βοηθούν στις ιώσεις»!
• Παρόλα αυτά, «έβγαλε» κανονικά το πρόγραμμά του.

----------------------------------------------------------------

• Στην Αναγέννηση, η υποδοχή ήταν θερμότατη. Οι κάτοικοι ένιωσαν μεγάλη τιμή από την επίσκεψη του πολιτικού αρχηγού στο μικρό χωριό τους, και το έδειξαν με κάθε τρόπο.
• Μέχρι και μια ζωντανή χήνα ήθελε να του δώσει κάποιος!

Ατύχησε όμως μια και το πτηνό, προέβαλε σθεναρή αντίσταση να περάσει μέσα από το μισάνοιχτο παράθυρο του αυτοκινήτου του Προέδρου, που χαμογελαστός μεν, αμήχανος δε (τι να κάνει ο άνθρωπος), κοιτούσε τον ενθουσιώδη ψηφοφόρο του!


• Ο ΓΑΠ, δεν χάλασε χατίρια σε κανέναν, έδωσε και πήρε αγκαλιές, και άκουσε με προσοχή τα όσα του έλεγαν για τα καθημερινά τους προβλήματα οι κάτοικοι, που εκφραζόταν με αυθόρμητο τρόπο πολιορκώντας στην κυριολεξία τον υψηλό τους επισκέπτη.


• Συνάντησε κι έναν συνονόματο έξω από τον Ορυζόμυλο της Αναγέννησης. «Γιώργος Παπανδρέου λέγομαι κι εγώ» του είπε ο καλοστεκούμενος κύριος, που φορώντας ένα όμορφο κοστούμι και (φυσικά) καταπράσινη γραβάτα, εξηγούσε γλαφυρά στον ΓΑΠ, για την γνωριμία και τη φιλία του με τον πατέρα του Ανδρέα.

-----------------------------------------------------------------



• Το μεσημέρι και πριν πάει στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση πριν την ομιλία του, έφαγε με τους βουλευτές και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στο παλιό και κλασσικό εστιατόριο του «Ψαρά» της πόλης. Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου, πράσινη σαλάτα και Σερραίικο κρασάκι επέλεξε. Και φαίνεται πως ευχαριστήθηκε.

• Στο ολοκαίνουριο και εντυπωσιακό Ελπίδα Resort, τον περίμενε πολύς κόσμος. Και φυσικά νεολαίοι. Που έδιναν τον τόνο με τα συνθήματά τους μέσα κι έξω από την κατάμεστη αίθουσα των χιλίων και πλέον θέσεων.

Η μοναδική φορά που έδειξε να διαφωνεί μαζί τους, ήταν στο σύνθημα «Κάτω η Χούντα του Καραμανλή»!
«Δεν είναι Χούντα. Είναι εκλεγμένη Κυβέρνηση. Και πάλι με εκλογές θα φύγει» απάντησε και χειροκροτήθηκε.
----------------------------------------------------------------


Οκτώ δεσμεύσεις και 10 προτάσεις για άμεση ανακούφιση των αγροτών έκανε ο ΓΑΠ, σε μία ομιλία που ικανοποίησε μεν τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όμως: «κρατάμε μικρό καλάθι. Να δούμε, όταν θα κυβερνήσει» είπαν.

----------------------------------------------------------------

• Πλήθος οι δημοσιογράφοι από όλα τα πανελλαδικά ΜΜΕ που τον ακολούθησαν στις Σέρρες. Το Κέντρο Τύπου που είχε στηθεί στο Ελπίδα Resort της οικογένειας Κωνσταντινίδη, περιλάμβανε οθόνη και απευθείας μετάδοση της ομιλίας του από την μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου.

• Βέβαια δεν έλειψαν και τα νεύρα, κυρίως από την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που αρκετές φορές σήκωσε τη φωνή σε συναδέλφους, για ασήμαντους λόγους!

---------------------------------------------------------------

• Μετά τη συγκέντρωση ήπιε έναν γρήγορο καφέ και αργότερα οι νεολαίοι (και όχι μόνο) τον περίμεναν στο «Εκοκκιστήριο -Echo» για κουβεντούλα και ποτό.
• Έκατσε εκεί μέχρι τις 10 το βράδυ. Συζήτησε μαζί τους, με τους αυτοδιοικητικούς, με τους επαγγελματίες και πέρασε από όλα τα τραπέζια και τις παρέες.
«Μπράβο Πρόεδρε. Από τις καλύτερες ομιλίες που έκανες ήταν η σημερινή σου. Με ουσία και περιεχόμενο» του έλεγαν, κι αυτός έδειχνε να το χαίρεται.



(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

AATON είπε...

Η πιο σωστή κουβέντα ήταν αυτή που έγραψες, "κρατάμε μικρό καλάθι, θα δούμε τι θα κάνει όταν (κι αν) κυβερνήσει"