Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ!

Μετά από 12 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών, δεν απασχολεί πλέον κανέναν εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσφέρει έργο και φυσικά υπηρεσίες στους σπουδαστές.

Συνέπεια; Αυτοί, δεν έχουν πιά την απαιτούμενη ενημέρωση για τα μεταπτυχιακά τους, τα σεμινάρια, τις υποτροφίες ή την πρακτική άσκηση που υποχρεούνται να κάνουν ή ακόμη την εργασιακή εμπειρία που θα πρέπει να αποκτήσουν.


Το Γραφείο «καταργήθηκε», διότι με το νέο έτος έληξαν οι συμβάσεις του επιστημονικού προσωπικού που απασχολούνταν εκεί.
Σοβαρό; Φυσικά! Υποβαθμιστικό; Σίγουρα!


Και δεν είναι μόνο το Γραφείο Διασύνδεσης.



Η Βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος των Σερρών από την αρχή της χρονιάς δεν λειτουργεί πλέον τα απογεύματα, αφού κι εκεί οι συμβάσεις τεσσάρων εργαζόμενων έληξαν, με αποτέλεσμα οι τέσσερις εναπομείναντες, να μην μπορούν να καλύψουν το σύνολο των ωρών λειτουργίας της (8πμ – 8μμ).



Συνέπεια; Οι φοιτητές, να μην έχουν τη πλήρη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από τη χρήση συγγραμμάτων, επιστημονικών πληροφοριών και φυσικά του αναγνωστηρίου, εν όψει ή εν μέσω εξεταστικής και μαθημάτων.



Ακόμη: Στο Γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, απασχολείται μόνο ένας υπάλληλος, από του οποίου τα χέρια περνούν και διεκπεραιώνονται τα πάντα. Από πρακτικά συνεδριάσεων, μέχρι υπηρεσιακή αλληλογραφία και εσωτερική γραφειοκρατική διαδικασία.



Η έλλειψη προσωπικού, έγινε εμφανέστατη στο ΤΕΙ Σερρών με το που μπήκε το 2009.



Κι αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του με φυσικά σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα δράσης του Ιδρύματος.



Μπορεί μεν το ΤΕΙ Σερρών να πανηγύρισε προχθές το γεγονός πως πρώτο αυτό από όλα τα ΤΕΙ της χώρας πήρε τη βεβαίωση επάρκειας, ώστε να μπορεί να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα από το 4ο ΚΠΣ, όμως η στήλη ρωτάει: με ποιο και πόσο διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό, θα μπορέσει να το κάνει;



Δυστυχώς, αυτό που πληροφορούμαι είναι πως το πρόβλημα δεν θα έχει άμεση λύση, αφού δεν προβλέπονται Κοινοτικά κονδύλια για πρόσληψη προσωπικού, και η ασάφεια των απαντήσεων του Υπουργείου πάνω στο ερώτημα: «πώς θα λειτουργήσουμε χωρίς προσωπικό», συνεχίζεται.



Όσο για την πλήρωση των θέσεων με επιλογή ή εξετάσεις (πχ ΑΣΕΠ), επίσης αυτή δεν προβλέπεται για την ώρα!



Κρίμα να φεύγουν ειδικευμένοι και έμπειροι εργαζόμενοι και ένα Πανεπιστήμιο, να μένει «ορφανό» από δυνατότητες υποστήριξης και διεκπεραίωσης των ίδιων του των λειτουργιών!


Όχι, αλλά μιλάμε για σοβαρή (πέρα από δημόσια και δήθεν «δωρεάν») Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Ελλάδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: