Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;











· Προβληματίζει τις αστυνομικές Αρχές των Σερρών η αύξηση των συλλήψεων κατά κύριο λόγο Ελλήνων, που επιστρέφουν από ολιγόωρη παραμονή στη Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα, είτε με μικροποσότητες ναρκωτικών είτε υπό την επήρεια απαγορευμένων ουσιών.
· «Έχουμε αύξηση των περιστατικών εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από τη Βουλγαρία. Άλλοι επιχειρούν να τα φέρνουν, άλλοι μπαίνουν μέσα μόνο για χρήση. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που το αντιμετωπίζουμε και μας απασχολεί» βεβαίωσε στη στήλη ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Ταξίαρχος Νικόλαος Ρίζος.

· Το άνοιγμα των συνόρων και η εύκολη πρόσβαση σε φτηνά ναρκωτικά, δημιούργησαν αύξηση του ναρκωτουρισμού προς Βουλγαρία.
· Το τελευταίο δεκάμηνο, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς των Σερρών, 83 άτομα με παντός είδους ναρκωτικές ουσίες, που αγόρασαν από τη γειτονική χώρα.
· Οι ναρκωτουρίστες, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ευρηματικότητα, προσπάθησαν να περάσουν τα ναρκωτικά μέσα σε σωματικές τους κοιλότητες, κρυμμένα σε πάνες μωρών και στηθόδεσμους, ακόμη και στερεωμένα πίσω από τις αμυγδαλές τους!
· «Οι άνδρες της Δίωξης και οι συνάδελφοι του Προμαχώνα, έχουν εκπαιδευτεί στον εντοπισμό δραστών και ουσιών. Μαζί με τους συνοριοφύλακες και τους υπόλοιπους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, δίνουμε καθημερινή μάχη εναντίον ενός φαινομένου που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις το τελευταίο διάστημα», είπε στη στήλη ο Δ/κτής της Δίωξης Ναρκωτικών Αθανάσιος Ματσαρόκος.

· Οι έλεγχοι των διωκτικών αρχών των Σερρών είναι συνεχείς και αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα.
· Στα σύνορα με διαβατηριακούς και σωματικούς ελέγχους, με πυκνά μπλόκα στο οδικό δίκτυο, και με περιπολίες κατά μήκος της συνοριογραμμής.

· Όμως, μόνο η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας μπορεί να δώσει αποτελέσματα στη δίωξη του διασυνοριακού εγκλήματος.
· Είναι γνωστό πως έχουν υπογραφεί συμφωνίες για το σκοπό αυτό μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και σιγά-σιγά οικοδομείται ένα σύστημα κοινής δράσης.
· Όμως είμαστε ακόμη μακριά, από το να πούμε πως η Βουλγαρική Αστυνομία, δρα αποτελεσματικά στο εσωτερικό της χώρας της.

· Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και αστυνομικές πηγές, οι Βούλγαροι ταξιτζήδες που κάνουν πιάτσα ακριβώς δίπλα στις Τελωνιακές εγκαταστάσεις στα Κούλατα, μεταφέρουν στον έμπορο ή «εξυπηρετούν» οι ίδιοι επί τόπου τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί!
· Ίσως φταίει- όπως χαρακτηριστικά λένε οι γνωρίζοντες- και το γεγονός πως ο μισθός του ανώτατου αξιωματικού της Βουλγαρικής Αστυνομίας, δεν ξεπερνάει τα
300 €!!

· Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, οι ναρκωτουρίστες είναι νέοι μέχρι 30 ετών, στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι από τους νομούς Σερρών, Κιλκίς, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας που έχουν ξαναπασχολήσει τις αρχές για τέτοια θέματα.
Οι οι ουσίες που φέρνουν είναι κυρίως ηρωίνη και κάνναβις, ενώ σημαντικές είναι και οι ποσότητες χαπιών και μεθαδόνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: