Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

"ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ" ΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ.

• Με πολλές ευχές για καλές σπουδές, χαμόγελα και χορούς, υποδέχτηκε και φέτος τους πρωτοετείς του, το ΤΕΦΑΑ Σερρών.
• Στην καθιερωμένη εκδήλωση, ήταν παρόντες όχι μόνο οι 110 νέοι φοιτητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και αρκετοί μεγαλύτερων ετών που φοιτούν στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής των Σερρών. Φυσικά και το σύνολο των καθηγητών τους και των λοιπών εργαζόμενων στις διοικητικές υπηρεσίες του Τμήματος.
• Ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα, που αποτελεί ανεξάρτητο κομμάτι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Οι πρωτοετείς γέμισαν το μεγάλο αμφιθέατρο της Σχολής.

• Ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος έκανε τον αγιασμό, ο Πρόεδρος του Τμήματος και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ Γιάννης Βράμπας χαιρέτησε τους νέους φοιτητές, η Πρόεδρος Κοινωνικής πολιτικής του ΑΠΘ και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Σερρών Άννα Φαχατίδου ευχήθηκε, ενώ εκπρόσωποι όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του νομού Σερρών, ήταν εκεί για να τιμήσουν τους πρωτοετείς.
• Το ΤΕΦΑΑ Σερρών υφίσταται εδώ και 23 χρόνια. Στην αρχή ως παράρτημα του ΑΠΘ και εδώ και τέσσερα χρόνια ως ανεξάρτητο Τμήμα, που εκλέγει δικό του Πρόεδρο.
Το χορευτικό του ΤΕΦΑΑ Σερρών, από φοιτητές όλων των ετών. Οι παλιοί χόρεψαν προς τιμήν των νέων.

• Φιλοξενεί συνολικά 500 προπτυχιακούς φοιτητές και άλλους 100 μεταπτυχιακούς. Όλοι τους, αποτελούν ενεργό και χρήσιμο κομμάτι της Σερραϊκής κοινωνίας.
• Το τόνισε και η κ. Φαχατίδου: «Έχουμε –είπε- οργανώσει ομάδες εθελοντών φοιτητών και προσφέρουμε υπηρεσίες σε κοινωφελή ιδρύματα. Έτσι συνδέεται το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία και αποκτούν κοινωνικές και εργασιακές εμπειρίες οι φοιτητές μας».
• Εδώ και λίγα χρόνια οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών έχουν δημιουργήσει και τη δική τους Τράπεζα αίματος.
Η γιατρός Κατερίνα Τζιούρα (δεξιά) και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Σερρών, με αιμοδότες φοιτητές.

• Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών, δεκάδες από αυτούς έκατσαν στις ειδικές πολυθρόνες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, που με την κινητή του μονάδα ήταν εκεί, κι έκαναν για μία ακόμη φορά, κατάθεση ζωής.


Καλωσήρθαν λοιπόν στις Σέρρες οι νέοι μελλοντικοί γυμναστές, που μίλησαν στη στήλη με τα καλύτερα λόγια για την πόλη και τους ανθρώπους της. Για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, θα ζουν μαζί μας, κομμάτι της μικρής μας κοινωνίας.
Μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών, όταν με το καλό τελειώσουν τις σπουδές τους και επιστρέψουν στα μέρη τους, θέλουμε με νοσταλγία να θυμούνται την πόλη των φοιτητικών τους χρόνων.

Εκεί όπου έμαθαν την επιστήμη τους, κι έζησαν το πρώτο κομμάτι της ενήλικης ζωής τους.

3 σχόλια:

gskapetis είπε...

Αριάδνη, όπως διαπίστωσες έχω έναν πολύ σεμνό και ταπεινό γιό(καμία σχέση με άλλους που δήλωναν σεμνοί και ταπεινοί)που αποφεύγει τον φακό κι έτσι δεν μπορέσαμε να τον δούμε ούτε τηλεοπτικώς ούτε...μπλογκικώς. Αν τώρα εσύ έχεις και μπορείς να μου στείλεις τη φωτογραφία από το αμφιθέατρο σε κανονικό μέγεθος το e-mail είναι το γνωστό: giorgoscapetis@yahoo.gr. Χαιρετισμούς και από την Ελένη.

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Γιώργο, έχεις έναν πολύ καλό, έξυπνο και ...γρήγορο γιό!
Τόσο γρήγορο, πού ούτε ο φακός μπορεί να τον ...πιάσει!! χα χα χα!
Μάλλον θα γίνει πολύ καλός γυμναστής!
(Θα μπορούσε βέβαια να γίνει και φωτο μοντέλο, αλλά...!!).
Τα χαιρετίσματά μου στην Ελένη και τη Σάμο.
Εμείς σήμερα εδώ, 5 βαθμούς Κελσίου.

Υ.Γ. Είδα και επαγγελματία φωτογράφο στην εκδήλωση. Πές του παιδιού να αναζητήσει φωτογραφίες στο Φωτο-ΚΛΙΚ.
Ίσως ο Ζήσης ο Μανδηλιώτης, ήταν πιό ...γρήγορος από μένα!!

ΑΡΙΑΔΝΗ Παπαφωτίου είπε...

Προς ΣΤΕΛΙΟΣ. Σ:
Το σχόλιό σας δημοσιεύτηκε, στο post στο οποίο το στείλατε.
"Καθρεφτίσματα" 26/11/08.