Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΟΡΦΕΑ"!

Με εισφορές των Σερραίων χτίστηκε ο "ΟΡΦΕΑΣ", με εισφορές των Σερραίων ξεκινάει
η αποκατάστασή του..! Το κράτος μας δηλώνει την ίδια "αδυναμία", όπως και πριν από 100
χρόνια!!

Άκουσαν πολλά μπράβο και δικαίως οι συντελεστές της «Συναυλίας για τον ΟΡΦΕΑ».
Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί δύο μέρες νωρίτερα και ήταν η ώρα που πολλοί είπαν «γιατί τ` «Αστέρια» να μην έχουν περισσότερες από 550 θέσεις»;

Από αριστερά: Χ. Θηβαίος, Κ. Λειβαδάς, Ε. Τσαλιγοπούλου, Θ. Γκόνης, Μ. Καραντίνης, Γ. Ανδρέου και Γ. Νέγκα (Φωτο-ΚΛΙΚ).

Έξι γνωστότατοι καλλιτέχνες επί σκηνής και ένας κόσμος που απόλαυσε το μουσικό πρόγραμμα-προσφορά στην πόλη.
Γιατί εκεί στ` «Αστέρια», χθες και προχθές όλοι ήμασταν για να προσφέρουμε. Οι καλλιτέχνες ήρθαν και τραγούδησαν αφιλοκερδώς και το κοινό ήξερε πως δίνει τα χρήματά του, για το σκοπό της συναυλίας.
Την αποκατάσταση δηλαδή του ιστορικού κτιρίου του «Ορφέα».
Και με αυτή του την ενέργεια, το ΔΗΠΕΘΕ μας, έδειξε πως δεν εγκατέλειψε (στην κυριολεξία) την παλιά του στέγη.
Και πως από το καινούριο του «σπίτι», πρώτο αυτό, ενεργοποιήθηκε και ενεργοποίησε το ενδιαφέρον των Σερραίων, για το κτίριο – ορμητήριο των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, που για δεκαετίες στέγασε και τις καλλιτεχνικές παραγωγές του Δημοτικού μας Θεάτρου.

Ο Γ. Ανδρέου με την Πρόεδρο του Ομίλου «Ορφέας» Γιούλη Σπυρίδου χαιρετίζουν τη συμμετοχή των Σερραίων. (Φωτο-ΚΛΙΚ – Νίκος Μανδηλιώτης)


Ο Γιώργος ο Ανδρέου (δική του ιδέα ήταν) εργάστηκε με πάθος για την οργάνωση (και την επιτυχία) της πρωτοβουλίας. Μπράβο του. Τον Γιώργο τον εκτιμώ πολύ και όχι μόνο καλλιτεχνικά.
Γιατί την αγάπη του για την πόλη και γενέτειρα, δεν την «έχει» απλώς. Την δείχνει έμπρακτα.
Κάθε φορά και σε κάθε Δήμαρχο, έχει κάτι να προτείνει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει. Και πάντα εθελοντικά και με πάθος.

Έτσι, κι αυτή τη φορά με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή μας Θοδωρή Γκόνη, «συμπαρέσυραν» την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καλλιόπη Ευαγγελίδου (και οι τρείς άνθρωποι της Τέχνης και του Θεάτρου) και μαζί πέντε εξαιρετικούς καλλιτέχνες-εθελοντές: την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Γιώτα Νέγκα, τον Κώστα Λειβαδά και τον Μανώλη Καραντίνη.

Όλοι μαζί, έκαναν την αρχή. Άνοιξαν τον ειδικό λογαριασμό και έκαναν την πρώτη κατάθεση, για να σωθεί το ιστορικό κτίριο του «Ορφέα» που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την κατασκευή του.
Δεν ξέρω πόσα ακριβώς χρήματα απαιτούνται για να σωθεί ο «Ορφέας».
Υπολογίζονται γύρω στις 200 χιλιάδες € τα βασικά.
Στέγη δηλαδή, που άρχισε ήδη να πέφτει και αποκαταστάσεις σημαντικών εσωτερικών φθορών από υγρασία και παλαιότητα.

Οι Σερραίοι, έδειξαν γεμίζοντας τ` «Αστέρια», πως απαιτούν το κτίριο να σωθεί. Μέχρι τώρα, τα Υπουργεία «αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα και έδειξαν καλή διάθεση», μένοντας όμως εκεί.

Όμως με τα λόγια δουλειά δεν γίνεται. Και στο τέλος- τέλος, όπως λέει και η Καλλιόπη Ευαγγελίδου: «ας μην γίνει μία καλοκαιρινή παραγωγή από το ΔΗΠΕΘΕ μας κι ας δοθούν τα χρήματα για εργασίες». Μέχρι εκεί δηλαδή!!

Ειδάλλως με το «περίμενε», θα έχουμε «Ορφέα» …θερινό (λέει η στήλη)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: