Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ "CAROUSEL" ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΣ!

Έτοιμη για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τα Κρατικά Βραβεία είναι το «Carousel», η νέα ταινία του Σταμάτη Τσαρουχά και της Σερραίας σεναριογράφου και ηθοποιού Σοφίας Σωτηρίου.

Μάλιστα το σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σοφίας, πρωτοκυκλοφορεί στις 7 του μήνα (την Παρασκευή) από τον Εκδοτικό Οίκο Α. Λιβάνη.

Με ένα e-mail η φίλη Σοφία, μου είπε χθες και τα ευχάριστα που αφορούν την ταινία, που θα προβληθεί σε λίγο στο Φεστιβάλ και έχει γυριστεί σε μεγάλο της μέρος στις Σέρρες (με την συμπαράσταση και της Νομαρχίας μας).

«Έχω κάτι πολύ ευχάριστο να σου πω!» – μου γράφει-.
«Την ταινία την έχει αγκαλιάσει "το χαμόγελο του Παιδιού" (την είδαν σε ιδιωτική προβολή) και είμαστε συνοδοιπόροι στην ενημέρωση και αφύπνιση γύρω από το δύσκολο αυτό θέμα της κακοποίησης των παιδιών».


Η Σοφία Σωτηρίου με τη μικρή Γεωργία Ανδρικάκη σε σκηνή της ταινίας.

Η Σοφία κρατάει στην ταινία τον κεντρικό ρόλο και λέει: «Τίτλος αλληγορικός το «CAROUSEL» συμβολίζει τους κύκλους της ζωής της Έλλης , μιας νέας γυναίκας που έχοντας «θεραπευτεί» από τα ψυχολογικά της τραύματα – ύστερα από βιασμό που υπέστη στα εφηβικά της χρόνια- δίνει τον αγώνα της ζωής.
Φωτογράφος στο επάγγελμα αφιερώνει πολύ χρόνο στη φροντίδα ανήλικων παιδιών που έχουν κακοποιηθεί. Συγχρόνως για βιοποριστικούς λόγους έχει ανοίξει μαζί με τη φίλη της ένα café. Κι ενώ όλα φαίνονται ισορροπημένα στη ζωή της μια σειρά από διαδοχικά περιστατικά τη γυρίζουν πίσω...».

Ο σκηνοθέτης Σταμάτης Τσαρουχάς λέει: «Μετά από δυο κωμωδίες στη σειρά και κάνοντας στροφή 180ο γυρίζεται το CAROUSEL που ανήκει στο είδος του ψυχολογικού θρίλερ. Δύσκολο το εγχείρημα και επικίνδυνο, κυρίως λόγω του θέματος που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
Ο βιασμός σε κάθε του μορφή είναι η επιβολή του δυνατού πάνω στο αδύναμο. Τα παιδιά από τη φύση είναι απροστάτευτα όταν γίνεται αυτή η αποτρόπαια πράξη.
Όμως το συγκλονιστικότερο όλων- εκτός από την ίδια τη βιαιότητα- είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις στις ζωές αυτών των ατόμων, που πολλές φορές επιφέρουν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Και εδώ ακριβώς επικεντρώνεται η ταινία.»


Με το καλό και στις αίθουσες! Σοφία, λατρεύουμε τους Σερραίους που διακρίνονται!

Info: Carousel – διανομή:
Σοφία Σωτηρίου (Έλλη), Τάκης Μόσχος (Πατριός), Αυγουστίνος Ρεμούνδος (Νικόλας),
Ζαχαρίας Ρόχας (Αϊβαζόγλου), Κώστας Τερζάκης (Ανακριτής), Νίκος Παντελίδης
(Αστυνομικός Α’), Όλγα Ρούμελη (Όλγα), Πελαγία Αγγελίδου(Δικηγόρος), και οι
Σερραίες μαθήτριες Χριστίνα Παπαδοπούλου (Έλλη έφηβη),Γεωργία Ανδρικάκη ( μικρή
Φένια), (Φιλική συμμετοχή)Αγάπη Μανουρά (Μητέρα), Τάσος Παλαντζίδης.
Παραγωγή: Σταμάτης Τσαρουχάς, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου,
ΣΙΝΟΡΑΜΑ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την υποστήριξη της
GRAAL Α.Ε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ante na vgei stis othones na diafimistei i poli mas!!!!