Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Τα..."ΕΥΓΕΝΙκά" ΨΕΜΑΤΑ της ταραχής!!

Η εφημερίδα πήρε την παρακάτω επιστολή που αναφερόταν σε χθεσινό σχόλιο της στήλης.

Ευγένιος Χαϊτίδης
τ. Βουλευτής
Προς
Την Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ενταύθα

Κύριε Διευθυντά,
Στο σημερινό φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, η συνεργάτης σας κυρία Αριάδνη Παπαφωτίου αναφέρεται με σχόλιο της στο πρόσωπο μου, με στοιχεία ανακριβή, ανυπόστατα και συκοφαντικά, περί δήθεν «τελεσιδίκου δικαστικής αποφάσεως (αγωγής)» εναντίον μου.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να δημοσιεύσετε στην ίδια στήλη τα εξής:


  1. Μεταξύ εμού και του πρώην Διευθυντού της Ε.Β.Ζ. κ. Πασχάλη Φλαμούρη υπήρξε μία δικαστική διαμάχη, με αμοιβαίες μηνύσεις και αγωγές.

  2. Η εναντίον μου μήνυση ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ, γεγονός το οποίο αποκρύπτει η κ. Παπαφωτίου.
    Για την εναντίον μου αγωγή προσέφυγα στον Άρειο Πάγο (αναίρεση) και είναι ψευδές ότι υπήρξε «τελεσίδικη δικαστική απόφαση».

  3. Οι εναντίον του κ. Φλαμούρη μηνύσεις και αγωγές μου δεν εκδικάστηκαν, αλλά συνεχώς αναβάλλονται κατά τρόπο «ανεξήγητο».

  4. Τελικά συνεφωνήθει με τον αντίδικο μου ένας συμβιβασμός, το ύψος του οποίου ανέρχεται στο ήμισυ του αναγραφέντος (αναληθώς) από την κ. Παπαφωτίου και δεν αποτέλεσε «τελεσίδικη δικαστική απόφαση».


Πιστεύω ότι στο μέλλον η κ. Παπαφωτίου θα είναι καλύτερα πληροφορημένη αν και η δημοσιογραφική δεοντολογία απαιτεί να ερωτώνται και οι δύο πλευρές, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους ανακρίβειες που δημιουργούν (ίσως σκόπιμα) εντυπώσεις εις βάρος «μη αρεστών» προσώπων.


Με τιμή
Ευγένιος Χαϊτίδης

-----------------------------------------------------------------------


Απάντηση της στήλης
Ευχαριστούμε
τον πρώην Βουλευτή, για τον κόπο του να μας ενημερώσει γραπτώς για όλες τις λεπτομέρειες (;) της δικαστικής του διαμάχης με τον αντίδικό του, κάτι στο οποίο δεν είχε πρόθεση να υπεισέρθει η χθεσινή στήλη.
Με αφορμή όμως την επιστολή του κ. Χαιτίδη, ας δούμε αναλυτικά (και αναγκαστικά) τα πραγματικά στοιχεία.



1. Ο κ. Ευγένιος Χαιτίδης καταδικάστηκε προφανώς τελεσιδίκως,
αφού με την υπ. αριθ. 1914 δημόσια απόφασή του το Εφετείο Θεσσαλονίκης, στις 30/7/2008 επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών, με την οποία επιδικαζόταν στον κ. Πασχάλη Φλαμούρη χρηματική αποζημίωση 20.000 €, για ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από τα λεγόμενα του βουλευτή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, στις 4/10 και 23/10/2005.

2. Ο βουλευτής, μετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου (και ακριβώς εξαιτίας της), προσέφυγε πραγματικά στον Άρειο Πάγο, ο οποίος δεν πρόκειται να ασχοληθεί, διότι εντωμεταξύ τα δύο μέρη ήρθαν σε συμβιβασμό, με εκατέρωθεν απόσυρση και των υπόλοιπων μηνύσεων και αγωγών που είχαν ανταλλάξει.

3. Τώρα όσον αφορά το ποσόν που τελικά έδωσε ο κ. Χαιτίδης στον κ. Φλαμούρη, το γνωρίζουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους. Οι εκπτώσεις σε τόσο μεγάλα ποσά, προβλέπονται άλλωστε από τη χριστιανική παιδεία και των δυό τους!




Καταλήγοντας. Είναι φανερό πως τον κ. Χαιτίδη ενόχλησε κυρίως και σφόδρα, η δημοσιοποίηση του θέματος. Εκεί αποδίδει η στήλη την ταραχή του, και την προσπάθεια να παρουσιάσει το μαύρο …άσπρο!

Έτσι η γράφουσα, κατανοώντας την κατάστασή του, αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς και τις κρίσεις που αφορούν το πρόσωπο και τη δουλειά της (και που θα δικαιολογούσαν προφανώς μύνηση και αγωγή εκ μέρους της)

και παραδίδει τον π. βουλευτή στους αναγνώστες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: