Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΛΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Πήγα στο Ταμείο του Δήμου μας και πλήρωσα την κλήση που βρήκα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μου.
Φρόντισα να την πληρώσω πριν λήξει το δεκαήμερο, για να επωφεληθώ της έκπτωσης (50%) επί του προστίμου που μου επέβαλε ο Δημοτικός Αστυνόμος.
Πάρκαρα σε θέση όπου επιβαλλόταν η κατοχή κάρτας μονίμων κατοίκων. Κι εγώ δεν είχα τέτοια!
Σωστά μου έκοψαν κλήση. Το αναγνωρίζω, την πλήρωσα, και ωφελήθηκα …διπλά!!

Αφού όχι μόνο πήρα το «μάθημά» μου, αλλά …ενημερώθηκα κιόλας!

Διότι εξαιτίας της κλήσης, πληροφορήθηκα πως ανέλαβε καθήκοντα (surprise, surprise!!) η Δημοτική μας Αστυνομία!

Σ.Σ. Η φωτό δείχνει Δημοτικούς Αστυνομικούς άλλης πόλης. Οι δικοί μας είναι πιο ...«πεζοναύτες»!

Καταρχάς, καλορίζικη!

Τα νέα παιδιά που είδα (μετά το πρόστιμο) να κάνουν πεζές περιπολίες και να εποπτεύουν την τάξη κυκλοφοριακή και μη στους δρόμους της πόλης, τα έκρινα ορεξάτα (αν και με λίγο «τουπέ») και έτοιμα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Μακάρι. Ήταν απαραίτητοι!
Κι ως εδώ καλά.

Όμως,
πρώτα ως δημότης Σερρών, αλλά και ως δημοσιογράφος, καταγράφω «έλλειμμα».
Διότι ο Δήμαρχος, έπρεπε ήδη να είχε πάρει πρωτοβουλία ενημέρωσής μας επί του θέματος, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων των νέων υπαλλήλων.

Δεν είναι κάτι μικρό, αόρατο και λίγο, η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και η στελέχωσή της με νέο αίμα!
Η γνωστοποίηση των νέων δεδομένων, η ενημέρωσή μας για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας, για τον αριθμό των νέων «αστυνομικών» της και τα καθήκοντά τους, είναι βασική υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής προς το δημότη.

Να ξέρουμε βρε παιδί μου, πώς λειτουργεί η πόλη. Ποιοί είναι αυτοί με τα στρατιωτικά ρούχα, τις μπότες, το κασκέτο και τα μαύρα γυαλιά (αλήθεια αυτή θα είναι η στολή τους; Σκιάζομαι!) που μπορεί να συναντήσουμε στα πεζοδρόμια!

Είναι φίλοι, είναι εχθροί, τί αρμοδιότητες έχουν, μπορούν να μας συλλάβουν, οπλοφορούν, είναι εκπαιδευμένοι για κάτι, ποιές ώρες δουλεύουν, για ποιά πράγματα μπορεί να τους απευθυνθεί ένα δημότης!
Κι ακόμη. Ποιές παραβάσεις πιστοποιούν (π.χ. όριο ταχύτητας;) Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις που διαπιστώνουν, έχουν τροποποιηθεί; Τί ποσόν προβλέπεται κάθε φορά;
Κι αυτά τα ερωτήματα, είναι λίγα μόνο από όσα θα μπορούσε να έχει επί του θέματος, ο πολίτης.


Δήμαρχε Σερρών Γιάννη Βλάχο, είστε ο μόνος Δήμαρχος που έχει καταργήσει τις ανά δεκαπενθήμερο ή έστω ανά μήνα συνεντεύξεις τύπου, για την ενημέρωση των δημοτών επί του έργου σας.

Πιστεύετε ότι δεν απαιτείται ή απλώς δεν έχετε κάτι να πείτε;!



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

(Τα νέα παιδιά που είδα (μετά το πρόστιμο) να κάνουν πεζές περιπολίες και να εποπτεύουν την τάξη κυκλοφοριακή και μη στους δρόμους της πόλης, τα έκρινα ορεξάτα (αν και με λίγο «τουπέ») και έτοιμα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Μακάρι. Ήταν απαραίτητοι!
Κι ως εδώ καλά.)

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν βλέπω-είδα κυκλοφοριακή τάξη.
Αντίθετα η αναρχία που επικρατεί στο παρκάρισμα είναι απαράδεκτη.
Πρόταση δική μου...
Μήπως πρέπει μερικοί απο εμάς να προμηθευτούμε εκείνα τα ωραία αυτοκόλλητα που τα κολλάμε στο αυτοκίνητο που καταλαμβάνει διάβαση-πεζοδρόμιο και γράφουν ΕΙΜΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!