Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΑΜΕ ΚΑΠΟΥ!

Με χαρά είδα πως ο Δήμος Σερρών έκανε έργα αποκατάστασης των νεροφαγωμάτων που για καιρό έκαναν πολύ επικίνδυνη την διαδρομή για περιπατητές και αθλούμενους, στο χωμάτινο κομμάτι της Κοιλάδας, μετά την Κόκκινη γέφυρα.

Έγραφα εδώ τον περασμένο Φεβρουάριο, πως οι καταστροφές του δρόμου λίγο πριν τον πρώτο καταρράκτη ήταν τόσο μεγάλες, που ό,τι είχε απομείνει από αυτόν, ήταν μία στενή λωρίδα χώματος, που «κρεμόταν» πάνω από την κοίτη του ποταμού κι στένευε περισσότερο κάθε φορά που έβρεχε!


Στις 1/2/08 (αριστερή φωτό) και στις 9/11/08 ο ίδιος δρόμος, με τα έργα αντιστήριξης.

Η στήλη επικροτεί τις εργασίες που έγιναν εκεί, θεωρώντας τες άκρως αναγκαίες για την ασφάλεια των περιπατητών, και σας δίνει με φωτογραφίες το «πριν» και το «μετά»,
λέγοντας κι ένα «μπράβο» στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντ. Αναστασιάδη, τόσο για την ποιότητα των έργων που έγιναν εκεί, όσο και για την ευαισθησία του να επιλαμβάνεται των προβλημάτων που αναφέρονται από δω.

Σ.Σ: Μια και αναφέρθηκα στην Κοιλάδα. Στον όμορφο χώρο αναψυχής που δημιούργησε ο Δήμος λίγο πριν την τεχνητή λίμνη, υπάρχει και η παρακάτω επιγραφή. Ας διορθωθεί το γραμματικό λάθος. Η γλώσσα, είναι όπως και η φύση. Δεν χρειάζεται κακοποίηση!

Σήμερα όπως καταλάβατε, η στήλη καταπιάνεται με τις αποκαταστάσεις φθορών και βλαβών με τις οποίες ασχολήθηκε, επισημαίνοντάς τες στους αρμόδιους.

Λοιπόν, και η ΔΕΥΑΣ έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά στην περίπτωση της βάνας κάτω από την Κλινική «Μητέρα», που επί δύο (ίσως και περισσότερα) χρόνια παρουσίαζε συνεχή διαρροή.
Ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Γιώργος Δάγκος, με αφορμή τα γραφόμενα εδώ, ερεύνησε αμέσως την περίπτωση και έδωσε εντολή αποκατάστασης.
Η οποία και έγινε! Το δείχνουν και πάλι οι φωτογραφίες που τράβηξε η γράφουσα.

Πριν από δεκα ημερες (αριστερά) και σήμερα.

Απομένει κ. Δάγκο να εντοπίσετε τον ή τους υπαλλήλους σας, που μίλησαν σκαιότατα σε επαγγελματία της οδού, επειδή αυτά τα δύο χρόνια «τους ενοχλούσε πολύ με τα τηλεφωνήματά του», ζητώντας αποκατάσταση της βλάβης που ευθυνόταν για απώλεια εκατομμυρίων κυβικών πόσιμου νερού!

Τελικά για το «θαύμα», δεν απαιτούνταν παρά ωριαία εργασία ενός συνεργείου της ΔΕΥΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: