Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΟΓΡΙΑ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ. Στα βήματα του ΕΦΡΑΙΜ;


Απάτη σε βάρος του Δημοσίου που υπολογίζεται με πρόχειρες εκτιμήσεις σε αρκετές χιλιάδες €, διερευνάται στη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.
Ως πρωταγωνίστρια της σοβαρής υπόθεσης, φέρεται 45χρονη μοναχή που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλος της Εφορίας στη Νέα Ζίχνη Σερρών, στην οποία ήρθε με μετάθεση από την Θήβα, πριν από 7 περίπου μήνες.
Η μοναχή που ανήκει στην αδελφότητα της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών στο Παγγαίο, ελέγχεται για πλαστογράφηση δεκάδων πιστοποιητικών απορίας, και για είσπραξη πολλών χιλιάδων €, εν αγνοία των εμφανιζόμενων ως δικαιούχων.
Το Μοναστήρι της Αναλήψεως στην Πρώτη Σερρών
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες είναι λιγοστές μια και οι έρευνες διεξάγονται από την Αστυνομία με μεγάλη μυστικότητα και προσοχή, η 45χρονη γυναίκα, με τη βοήθεια υπολογιστών και σκάνερ (σε χώρο εκτός της ΔΟΥ), πλαστογραφούσε έγγραφα και υπογραφές Δημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων, Διευθυντών Σχολείων και άλλων αρχών και υπηρεσιών, και παρουσίαζε πλαστά δικαιολογητικά απορίας, δήθεν δικαιούχων.Η Διευθύντρια της ΔΟΥ Ν. Ζίχνης Νικολίνα Πεχλιβάνη (αριστερά), που ανακάλυψε και παρέπεμψε αρμοδίως την απάτη, εξηγεί στη γράφουσα, τα γεγονότα.

Τα ποσά όμως που εγκρινόταν και εκταμιευόταν (600 και 900€ για την κάθε περίπτωση), δεν πήγαιναν στους ανυποψίαστους «δικαιούχους»!

Δεκάδες τα πλαστά
Υπολογίζεται σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις πως έχουν εκδοθεί δεκάδες πλαστά πιστοποιητικά για δήθεν δικαιούχους, που είναι κάτοικοι όλων των υπαγόμενων στη ΔΟΥ Ζίχνης Δήμων.

Μάλιστα σε μία προσπάθεια να ριχθεί φως στην σοβαρή αυτή υπόθεση, μέσα στις γιορτές, εκλήθησαν με μυστικότητα οι Δήμαρχοι Αλιστράτης, Αμφίπολης, Πρώτης, Ροδολίβους, Κορμίστας και Ζίχνης, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να βοηθήσουν στη διαλεύκανση «με διακριτικότητα», όπως ρητώς τους ζητήθηκε.

Πολλά τα ερωτήματα
Οι διωκτικές αρχές των Σερρών, ασχολούνται με την υπόθεση εδώ και μία εβδομάδα και αφού ενημερώθηκαν σχετικά από την ίδια τη ΔΟΥ Ν. Ζίχνης.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ και η Εφορία της Ν. Ζίχνης ερευνά υπηρεσιακά το θέμα.

Πάντως υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα προς απάντηση:

  1. Για ποιό σκοπό η καλόγρια (σε περίπτωση που αυτή είναι η δράστιδα) πλαστογραφούσε τα χαρτιά απορίας και πού διοχετευόταν τα ποσά;
  2. Γινόταν η πλαστογραφία μέσα στο Μοναστήρι όπως λένε οι πληροφορίες, και μάλιστα με μηχανήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας;
  3. Γνώριζε η Ηγουμένη της Μονής Αναλήψεως της Πρώτης Σερρών τη δραστηριότητα της μοναχής;
  4. Πώς εισπράττονταν τα ποσά; Υπήρχαν συνεργοί εντός και εκτός ΔΟΥ στην απάτη;
  5. Πόσο ακριβώς είναι το ύψος του ποσού που εισπράχθηκε παρανόμως;
  6. Ενημερώθηκαν επισήμως το Υπουργείο Οικονομικών και η Εκκλησία και ποιές οι ενέργειές τους;
  7. Τέλος, τι προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές σχετικά με την αποκατάσταση της τάξης και την επιστροφή των χρημάτων;

(ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης)

13 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Και μια συνήθης υπάλληλος να ήταν η δράστις, η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Αλλά ο συνδυασμός μοναχή και δημόσια υπάλληλος πρώτη φορά φαίνεται να παρουσιάζεται! Υποθέτω ότι ο μοναχισμός λειτουργούσε τα βράδια, έτρωγε και κοιμόταν στο μοναστήρι η κυρία και τη μέρα ήταν στη δουλειά. Φορούσε άραγε μαύρα ρούχα και μαντήλα στη δουλειά; Αυτή η φωτογραφία θα ενδιέφερε περισσότερο!

Νικος είπε...

Ο Συνδυασμός είναι που εντυπωσιάζει!!

omadaneoneforiakon.blogspot.com είπε...

Aγαπητή Κα Παπαφωτίου,

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμά σας με τίτλο "ΚΑΛΟΓΡΙΑ -ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ. Στα βήματα του ΕΦΡΑΙΜ; " έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Θεωρούμε τον συσχετισμό με τον Εφραίμ λίαν επιεικώς ατυχέστατο, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούμε στο όνομα του κιτρινισμού του τύπου και για την δημιουργία εντυπώσεων να τσουβαλιάζουμε ανθρώπους και συνειδήσεις. Ας αφήσουμε όπως και στην περίπτωση του Εφραίμ την δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Αυτήν την στιγμή καμία τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου δεν υφίσταται ακόμα και στην περίπτωση του Εφραίμ. Περιστατικά διαφθοράς υπήρχαν και θα υπάρχουν σε κάθε χώρο. Η αποφυγή γενίκευσης των εντυπώσεων είναι σημαντική για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Πόσο μάλλον όταν αναφέρεστε ως λειτουργός της κρατικής ΕΡΤ.
Σε χαλεπούς καιρούς εσωτερικών αναταραχών πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην εξομάλυνση ακριβολογώντας.
Αφορμή για τον σχολιασμό μας στάθηκε ο άτυχος συσχετισμός σας, καθώς και το τηλεδικαστήριο του τύπου που προδικάζει και προσπερνά το τεκμήριο αθωότητας.

Ομάδα Νέων Εφοριακών

www.omadaneoneforiakon.blogspot.com

sn είπε...

Ωραίο το Βlog Αριάδνη, αν και λίγο βαρύ (αργεί να ανοίξει στις αργές συνδέσεις).
Καλό και το θέμα, λέω να γράψω κάτι και στο δικό μου blog, Με link στο δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

H επίκληση του τεκμηρίου της αθωότητας ακόμη και σε εξώφθαλμες περιπτώσεις διαφθοράς (οι οποίες στον χώρο των εφοριακών αποτελούν τον κοινό τόπο), συντελεί στην φαυλότητα του φαύλου κύκλου της ατιμωρησίας, συνεπικουρούμενη από την βρωμερή προστασία των κομματόσκυλων - ψευτοσυνδικαλιστών.

gskapetis είπε...

Καταρχήν Αριάδνη μου τέτοιος συνδυασμός εφοριακού-μοναχού αμφιβάλλω αν υπάρχει όχι αλλού στον κόσμο, αλλά ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα, που κάποιοι θέλουν να ξεχνούν τη σοφή ρήση "ή παπάς-παπάς, ή ζευγάς-ζευγάς". Αν η απάτη γινόταν εντός μονής με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, δείχνει τον εκσυγχρονισμό των μονών, που ασκούν παράλληλες δραστηριότητες, όπως real estate και άλλες. ΄Οσον αφορά τώρα αυτή την "Ομάδα νέων εφοριακών", ας τ΄αφήσουν αυτά και δεν ξεγελούν κανέναν, γιατί αντί για ομάδα μου φαίνεται... μονάδα! Ακόμη κι αν είναι όμως ομάδα και μάλιστα νέων γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί ακόμη και τον Εφραίμ; Μήπως είναι κι αυτ(η)οί μοναχοί; Και βέβαια δεν σχολιάζω τις παρατηρήσεις επί της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με τον έμμεσο υπαινιγμό ότι είσαι της ΕΡΤ... Από πότε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ πρέπει να ακολουθούν δρόμους... "μοναχισμού"; Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπει κανείς στο προφίλ του παρόντος ιστολογιου που διαβάζει η αρθρογράφος θα καταλάβει και το συσχετισμό της Μοναχής με τον Εφραίμ. http://piazzadelpopolo.blogspot.com Ξεκάθαρη η φιλοπασοκική κατεύθυνση. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να συνδράμετε ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, εθελοτυφλώντας αν απαξιώνονται συνολικά οι θεσμοί όπως αυτός της εκκλησίας και δημιουργείται κλίμα εντυπώσεων.


Συμπέρασμα: Ναι στο αντικειμενικό ρεπορτάζ όχι στις εντυπώσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ή ακροαματική διαδικασία της "Εξεταστικής" τελείωσε και τώρα οι "πατέρες του έθνους" ετοιμάζονται να βγάλουν το πόρισμά τους. Φυσικά , όπως όλοι ξέρουμε, το πόρισμα το είχαν βγάλει πριν ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία, επειδή όλοι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια, αλλά δεν τους βολεύει. Προσπάθησαν, λοιπόν, με νομικίστικα και διαδικαστικά τερτίπια ν' αποδείξουν ο καθένας αυτό που τον βόλευε. Έτσι είναι απίθανο να έχουμε ένα πόρισμα, αλλά μάλλον θα έχουμε 4-5, ένα για κάθε κόμμα.

Έτσι παίρνω κι εγώ το θάρρος να διατυπώσω το δικό μου πόρισμα και να το μοιραστώ μαζί σας. Φυσικά ο καθένας παρακάτω μπορεί εξ ίσου να καταγράψει κι αυτός το δικό του πόρισμα, κι ίσως στο τέλος καταφέρουμε εμείς τουλάχιστον να συμφωνήσουμε, ποια νομίζουμε ότι είναι η αλήθεια, που κρύβεται επιμελώς πίσω από τα ψέμματα, που μας ταΐζουν τόσο καιρό.

Τι δεν αποδείχτηκε:

1. Δεν αποδείχτηκε ότι έκλεψε κανείς χρήματα, δηλαδή, ότι πήρε χρήματα του Μοναστηριού ή του Δημοσίου και τα έβαλε στην τσέπη του.

2. Δεν αποδείχτηκε ότι υπήρξε δωροδοκία ή δωροληψία, δηλαδή ότι πήρε κάποιος χρήματα για να πει ψέμματα ή να κάνει παράνομες πράξεις.

3. Δεν αποδείχτηκε ποινική ευθύνη κανενός, ούτε μοναχού ούτε λαϊκού.

Τι αποδείχτηκε:

1. Ότι οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση, που αφορούσε τα κτήματα που κατείχε από αιώνων το Μοναστήρι, με τον τρόπο που συνηθιζόταν για όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις. Δηλαδή, αναγνώρισαν την κυριότητα με βάση τους βυζαντινούς τίτλους, όπως έχει γίνει σε όλη την πρώην Βυζαντινή επικράτεια από όλες τις διάδοχες κρατικές οντότητες.

Η αμφισβήτηση αυτών των τίτλων θα θέση σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα στο εξωτερικό και κατά συνέπεια αποτελεί εθνικό έγκλημα. Επομένως για το θέμα αυτό δεν προκύπτουν ούτε πολιτικές ούτε ποινικές ευθύνες, αλλά μόνο ίσως λανθασμένη εκτίμηση της αντιστοιχίας των βυζαντινών τίτλων με τη σημερινή πραγματικότητα του χώρου.

2. Οι πολιτικοί για τους δικούς τους λόγους αποφάσισαν ν' ανταλλάξουν τα κτήματα των Μοναστηριών, που ήθελαν να διαθέσουν στους ακτήμονες ή σε άλλες χρήσεις, με άλλα ακίνητα του Δημοσίου. Η λογική της ανταλλαγής υιοθετήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, που δεν αφορούσε μόνο τη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά είχε γενικότερη εφαρμογή. Ούτε η λογική αυτού του νόμου έχει κάτι το μεμπτό κι επομένως δεν προκύπτει γι αυτόν πολιτική ευθύνη.

3. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για πολιτικούς λόγους αποφάσισε να διαθέσει την παραλίμνια έκταση στους αγρότες και να κάνει τη λίμνη Βισθονίδα εθνικό πάρκο. Έτσι εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και το νόμο που ψήφισε ξεκίνησε τη διαδικασία της ανταλλαγής. Ο τρόπος της ανταλλαγής προχώρησε σύμφωνα με τις εισηγήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών και ολοκληρώθηκε επί κυβερνήσεων της ΝΔ, η οποία υιοθέτησε τις εισηγήσεις μαζί με τις πολιτικές αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Ούτε μέχρι εδώ προκύπτει πολιτική ευθύνη. Προκύπτει ίσως ποινική ευθύνη για τους αρμόδιους υπαλλήλους, εφόσον αποδειχθεί ότι έκαναν λάθος στην εκτίμηση των αξιών των απαλλασσόμενων ακινήτων. Εάν το λάθος ήταν εσκεμμένο και υπάρχει δόλος τότε είναι έγκλημα, αν είναι απλό λάθος τότε είναι απλή αμέλεια (πλημμέλημα).

4. Η Μονή Βατοπαιδίου διαχειρίστηκε τα χρήματα, που προέκυψαν από την πώληση των ακινήτων που πήρε από την ανταλλαγή, αλλά και άλλα κεφάλαια που προέκυψαν από δανεισμό, με ιδιαίτερο περίεργο και πολύπλοκο τρόπο, ο οποίος μέχρις στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι έχει κάτι ποινικά κολάσιμο, αλλά σίγουρα είναι πνευματικά κατακριτέος. "Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα", επομένως δεν είναι επιτρεπτό σε πνευματικούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα μέσα του αντιπάλου έστω και για να κάνουν καλό έργο. Για τους χειρισμούς αυτούς ο Ηγούμενος Εφραίμ απομακρύνθηκε από τα διαχειριστικά του καθήκοντα με ευθύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη, ως καθ' ύλην αρμόδιου πνευματικού οργάνου. Η ιστορία αυτή δεν συνδέεται με πολιτικά πρόσωπα κι επομένως δεν αποτελεί θέμα της Εξεταστικής, παρ' ότι αυτή ανάλωσε τον περισσότερο χρόνο της σ’ αυτό το θέμα προσπαθώντας ν' αποδείξει τ' αναπόδεικτα.

Επομένως ότι ευθύνες υπάρχουν από νομικής πλευράς θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη και η ιστορία της Εξεταστικής μόνο κωλυσιεργία δημιούργησε στο έργο της. Πολιτικές ευθύνες δεν προκύπτουν παρά τη λάσπη και το σάλο, που εκτοξεύθηκαν απ' όλες τις πλευρές με στόχο κυρίως την ανατροπή της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Οι πνευματικές ευθύνες που υπήρχαν αποδόθηκαν ήδη. Ελπίζω και οι Ηγούμενοι των υπόλοιπων Μοναστηριών του Αγίου Όρους και απανταχού του κόσμου να έλαβαν το ξεκάθαρο πνευματικό μήνυμα αυτής της δοκιμασίας.
Προκύπτουν όμως τεράστιες πολιτικές ευθύνες όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τους όγκους της λάσπης που εκτόξευσαν με σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους. Για τις ευθύνες αυτές θα γίνει Εξεταστική ή στο εξής το ψέμμα, η υποκρισία και η λάσπη θα είναι αποδεκτή πολιτική πρακτική;

Επίσης μεγάλη είναι η ευθύνη των ΜΜΕ, αλλά και πολλών πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων που υποδαύλισαν, υιοθέτησαν και σιγοντάρισαν αυτή την προσπάθεια διασποράς και καλλιέργειας ψευδών ειδήσεων και κλίματος σήψης και διαφθοράς. Αυτή την ευθύνη καλούμαστε εμείς οι πολίτες και προπαντός οι Χριστιανοί ν΄ αποδώσουμε σταματώντας κάθε συνεργασία μαζί τους. Δηλαδή, μη βλέπεται τηλεόραση, ιδιαίτερα τα ιδιωτικά κανάλια, μη διαβάζετε εφημερίδες, ιδιαίτερα αυτές που σήκωσαν τη σημαία της αντίχριστης εκστρατείας, μην τους δίνεται καταχωρίσεις, αγγελίες ή διαφημίσεις.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος αρκεί για ενημέρωση, δεν χρειάζεται να δηλητηριάζουμε το μυαλό μας με άχρηστες κι επιζήμιες πληροφορίες και παράλληλα να χρηματοδοτούμε τη δραστηριότητα των εχθρών της Εκκλησίας. Όσο για τα πρόσωπα που υιοθέτησαν την εκστρατεία κατά της Εκκλησίας αγνοείστε τους επιδεικτικά, μήπως η απώλεια ψήφων τους αναγκάσει να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους.»

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο μοναστήρι εχει φοβερή ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια η οποία αγγίζει τα ορια της χλιδής και της αλοζονείας.Μην τρέφουμε αυταπάτες δεν ειναι το μόνο.Ετσι; Μάλιστα εχει χτιστεί πολυόροφος ξενώνας ο οποίος εχει προβλήματα στατικότητας,μεγάλο φορτίο σε πολύ επικλινές εδαφος.Ο εκσυχρονισμός των μοναστηριών επιτέλους πρέπει να σέβεται τον τόπο,το τοπίο,τον συνάνθρωπο.Δείχνουν τα πράγματα να εχουν ξεφύγει.Ελεος χριστιανοί.Τώρα οσον αφορα τους νεοεφοριακούς κατά το νεοορθόδοξους δεν πάνε καλύτερα σε καμια βουνοκορφή και να ανάψουν κανα κεράκι στον αηΛια να πουν και κανα δυό κυριε ελέησον μπας και τους φύγει η κάψα.
Αριάδνη συγνώμη για το υφος μου αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μήπως είσαι φοροφυγάς ;;;

Ανώνυμος είπε...

και εγω ειμαι εφοριακος νεος ΣΕΡΡΑΙΟΣ και ωραιος. για το συγκεκριμένο θεμα εχω να να πω το εξης οτι δεν φταίει ουτε η μονάχη ουτε το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ουτε τίποτα ουτε οι εφοριακοί. Φταίνε οι ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι ψηφίζουν κυβερνήσεις και μετά παραπονιούνται. Η συγκεκριμενη εφοριακος (συμφωνω μαζι σας οτι οι εφοριακοί ειναι προβληματικοί λογο του τροπου εισαγωγης τους στο κλαδο) είναι μια προβληματική περίπτωση. Δεν ξερουμε ακομα την συμμετοχη της εκκλησιας στο θεμα αλλα εχω να πω οτι πρεπει να υπαρχει διοτι ο μητρο-πωλητης πηρε τηλ επιθεωρητη για να σκεπασουν την υποθεση με την επιστροφη των χρηματων.

όσον αφορα την ισοπέδωση του εφοριακού κλάδο παρολα που που ειμαι νεος εφοριακος θα συμφωνήσω με τους αλλους. αλλα κυριοι ΜΠΟΡΕΙΤΕ να μου δωσετε ενα λεω ενα επαγγελμα που να χαρακτηρίζεται τίμιο στην ΕΛΛΑΔΑ..

εσεις τι δουλειά κανετε ρε μαγκιτες αφου και εσεις τα αρπάζεται.και μαλιστα ποοιο χοντρα απο τους εφοριακους

Ανώνυμος είπε...

Είμαι λογιστής και τυγχάνει να έχω μεγάλο γραφείο στην περιοχή με μεγάλο πελατολόγιο. Mην τα βλέπουμε όλα μαύρα. Το θέμα ανακαλύφθηκε και ερευνάται αρμοδίως πρώτα από την Διευθύντρια και ύστερα από την Οικονομική Επιθεώρηση. Αρμόδιο όργανο είναι η οικονομική επιθεώρηση και όχι η αστυνομία. Δόθηκε ακόμα και συνέντευξη εν μέσω ερευνών, θέμα οριακό. Τώρα για το σχόλιο στα χνάρια του Εφραίμ αυτα είναι υπερβολές και θεωρητικολογίες συνωμοσιολογίας.

Ανώνυμος είπε...

μοναχή και δημόσια υπάλληλος;
Μπα ούτε το Βατοπαίδι είναι σκάνδαλο.

Όλα συνωμοσία κατά της "ορθοδοξίας" είναι από κέντρα της "παγκοσμιοποίησης"

κύριοι "νομιμόφρονες ορθόδοξοι" πρέπει να σας πάρουν με τις πέτρες.