Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΑΛΚΟΟΛ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ!

Σε συλλήψεις τεσσάρων καταστηματαρχών της πόλης, προχώρησε το περασμένο Σάββατο η Αστυνομία των Σερρών.
Η κατηγορία; Σέρβιραν αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους.
Ο νόμος είναι αυστηρός στην περίπτωση αυτή. Αυστηροί είναι και έλεγχοι, αλλά και οι διωκτικές αρχές. Αστυνομία και Εισαγγελία.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν την Κυριακή οι συλληφθέντες, και ορίστηκε δικάσιμος. «Προβλέπεται μέχρι και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος» είπε στη στήλη ο Υποδιευθυντής της Αστυνομίας των Σερρών, Στέφανος Μάνδαλος.


Οι έλεγχοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, είναι συστηματικοί και πυκνοί τα τελευταία δύο χρόνια, κυρίως στα νεανικά στέκια.
«Έχουμε επανειλημμένα καλέσει και ενημερώσει για τις επιπτώσεις, όλους τους καταστηματάρχες του είδους. Γι` αυτό και τα πράγματα στην πόλη ήταν μέχρι τώρα άριστα. Οι όποιες παραβάσεις διαπιστώναμε, ήταν κυρίως στην περιφέρεια» μας είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Ρίζος.

Η στήλη μίλησε και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εστιατόρων των Σερρών, Παρασκευά Καρακάρα.
«Ήταν λάθος των συναδέλφων. Το Σωματείο μας, στο οποίο πρόκειται ενός ολίγου να ενταχθούν και τα καταστήματα διασκέδασης (μπαρ, καφέ, κλπ), είναι κάθετο επί των παραβάσεων των νόμων που ισχύουν. Το καταστατικό μας προβλέπει μέχρι και διαγραφή», δήλωσε.

Πάντως η Αστυνομία, κάνοντας συστηματική δουλειά, κατάφερε να περιορίσει στο ελάχιστο τα περιστατικά.
Το πιστοποιούν και τα στατιστικά στοιχεία.

Από τους 3.300 περίπου ελέγχους που έγιναν το 2008, μόνο 20 παραβάσεις βεβαιώθηκαν, εκ των οποίων οι 18 παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η στήλη σημειώνει πως ανήλικος θεωρείται ο κάθε κάτω των 18 πελάτης και απαγορευμένο είναι οποιοδήποτε ποτό περιέχει αλκοόλ. Φυσικά και η μπύρα.
Επίσης πως υποχρέωση του καταστηματάρχη είναι να ελέγχει την ταυτότητα του όποιου πελάτη του παραγγέλνει αλκοόλ, αλλά του φαίνεται ανήλικος.
Στην υγειά μας!!
(ΦΩΤΟ: Α.Π.- Καθρέφτης)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανε μου την χάρη και στείλε τους & στον Δήμο Παγγαίου (ΝΙΚΗΣΙΑΝΗ)γιατί εδώ βλέπεις τα 15 χρονά με το ποτό στο χέρι σε όλα τα BAR.