Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ στο 3ο Λύκειο Σερρών


Από συμμετοχή και θερμό ενδιαφέρον χαρακτηρίστηκε η «Ημερίδα Σταδιοδρομίας», πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, στο αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Σερρών.
 Υπεύθυνος της διοργάνωσης ο καθηγητής του Γραφείου ΣΕΠ του 3ου Λυκείου κ. Νίκος Κουλεντάκης που μαζί με τον Δ/ντή Γιάννη Γεωργιανό και τους υπόλοιπους καθηγητές του Σχολείου υποδέχτηκαν θερμά τους ομιλητές στους φιλόξενους χώρους του δημόσιου εκπαιδευτηρίου της πόλης μας.
Στόχος της Ημερίδας, να αποκτήσουν οι μαθητές του Λυκείου, πλήρη και σαφή εικόνα για το επάγγελμα του δημοσιογράφου, των προσόντων που απαιτεί, των υποχρεώσεων που δημιουργεί και των συνθηκών της δουλειάς που επιβάλλει στον επαγγελματία.

Στο πάνελ σε ρόλο συντονιστή ο κ. Αντώνης Φραγγεδάκης Δικηγόρος με μεταπτυχιακό στα ΜΜΕ, που μίλησε και για τους «Ανθρώπους των εφημερίδων», η δημοσιογράφος της ΕΤ3 και μέλος της ΕΣΗΕΜΘ κ. Αριάδνη Παπαφωτίου που ανέπτυξε το θέμα «Οι απαιτήσεις και ο τρόπος του τηλεοπτικού ρεπορτάζ», ο δημοσιογράφος με εμπειρία στη διαφήμιση κ. Γιάννης Γούναρης με θέμα «Η δύναμη της διαφήμισης στην τηλεόραση», ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σερρών κ. Στέλιος Μπουφίδης που μίλησε για τους «Ανθρώπους του ραδιοφώνου», ο μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του Ράδιο 101 κ. Αλέκος Λιθαρής που αναφέρθηκε στο  μουσικό ραδιόφωνο και την ιστορία του,  η ψυχολόγος Σύμβ. Σταδιοδρομίας στο ΤΕΙ Σερρών κ. Βασιλική Μιχαλοπούλου που μίλησε με θέμα «Η επιρροή των ΜΜΕ στην επιλογή επαγγέλματος» και η φωτογράφος και επιμορφώτρια κ. Χριστίνα Παπαφράγκου που αναφέρθηκε στη «Φωτογραφία και τις Γραφικές Τέχνες».
Στο τέλος της Ημερίδας αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος με τους μαθητές, που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις ομιλίες και διατύπωσαν απορίες, προβληματισμούς και απόψεις σχετικά με το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τις ειδικότητες των εργαζόμενων στα ΜΜΕ και φυσικά τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρονται, ειδικά σε μία εποχή κρίσης όπως αυτή που περνάει η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη.

ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: