Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΚΡΙΣΗ? ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ? -Τα περιζήτητα του τόπου μας!

  • Κι όμως υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν καταλαβαίνουν την κρίση! 
  • Στις Σέρρες, ο νεροβούβαλος της λίμνης Κερκίνης, έσωσε στην κυριολεξία την περιοχή από την οικονομική υποβάθμιση, άνοιξε προοπτικές σε νέους ντόπιους επιχειρηματίες και χάρισε πιστοποιημένα προϊόντα μοναδικής γεύσης και υψηλής διατροφικής αξίας σε καταναλωτές εντός και εκτός Ελλάδας.
  • «Η κρίση δεν μας άγγιξε. Φροντίσαμε και κάναμε την επένδυσή μας επιλέγοντας το αντικείμενο της δουλειάς μας, πριν εμφανιστούν οι δυσκολίες. Επενδύσαμε πάνω από 800 χιλ και έκτοτε συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε, κάνοντας ανοίγματα σε όλες τις αγορές» λέει στη στήλη ο Ζέλιος Μπόρας, ένας νέος άνθρωπος από τη Λιβαδειά Σερρών, που μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη λειτουργούν μία ακμάζουσα επιχείρηση μεταποίησης βουβαλίσιου κρέατος, έχοντας παράλληλα και τη δική τους κτηνοτροφική μονάδα.
  • Σε μία κρίσιμη για την οικονομία της χώρας περίοδο, επιχειρήσεις σαν του κ. Μπόρα στην ακριτική Λιβαδειά, όχι μόνο ανθούν, αλλά αποτελούν και στήριγμα της τοπικής οικονομίας μια και εξασφαλίζουν σίγουρο, σταθερό και υψηλό εισόδημα και στους βουβαλοτρόφους της περιοχής.

  • Κι όλα αυτά, την ώρα που σύμφωνα με το Επιμελητήριο, το επιχειρείν στο νομό Σερρών παρουσιάζει καταγεγραμμένη ύφεση.
    • «Για πρώτη φορά, από τον περασμένο Νοέμβριο τα στοιχεία μας δείχνουν να κλείνουν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες ανοίγουν στο νομό μας» δήλωσε στον «Κ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρης Δρογαλάς, που σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στήριξε με πάθος τα τοπικά προϊόντα προωθώντας τα με κάθε τρόπο εντός και εκτός Ελλάδας.
    • «Μας βοήθησε πολύ το Επιμελητήριο. Οι Εκθέσεις, το ρεκόρ Γκίνες με μπιφτέκια βουβαλίσιου κρέατος, οι συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς των Σεφ, άνοιξαν τις ξένες αγορές στο προϊόν μας. Τώρα, δεν προλαβαίνουμε. 

    • Αναγκαστικά και λόγω της περιορισμένης παραγωγής κρέατος και βουβαλίσιου γάλακτος, κάνουμε επιλογή εξαγωγών. Δίνουμε σε ειδικά καταστήματα delicatessen και Restaurant στη Γερμανία και κρατούμε σε αναμονή Αγγλία, Γαλλία, Λουξεμβούργο κ.α. που εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας.

      • Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 21 μονάδες εκτροφής βουβαλιών στην Κερκίνη, που έχουν συστήσει Συνεταιρισμό. Η πρώτη ύλη, απορροφάται προς επεξεργασία από τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα πουλιούνται χωρίς καθυστέρηση, εξασφαλίζοντας εισόδημα σε όλους.
      • Τα μυστικά της δουλειάς και της επιτυχίας, δεν αρνείται να τα μοιραστεί με τη στήλη ο κ. Μπόρας. « Η αγορά δεν έχει σύνορα για μας και η ζήτηση θα είναι πάντα πιο μεγάλη από την παραγωγή μας. Επενδύσαμε στην πιστοποίηση και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων για σωστό και υγιεινό προϊόν, κι αυτό μας έκανε περιζήτητους στις ξένες αγορές, που μένουν ενθουσιασμένες από τους ελέγχους τους. Αισιοδοξούμε βάσιμα για ακόμη καλύτερες μέρες. Κι εμείς και οι παραγωγοί».
      • Η αξιοποίηση των προϊόντων του βουβαλιού, αποδείχτηκε η σωστότερη επιχειρηματική κίνηση εξασφαλίζοντας εισοδήματα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε μία ακριτική περιοχή που απλώς αξιοποίησε σωστά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και της υγιεινής των τροφίμων, το συγκριτικό της πλεονέκτημα.

      ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


      Δεν υπάρχουν σχόλια: