Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ-ΤΕΙ: Η Υγειονομική πληροφορία στην εποχή του διαδικτύου!


  • Με έναν ηλεκτρονικό χάρτη που σύντομα θα γίνει και διαδραστικός, το Νοσοκομείο Σερρών σε συνεργασία με το ΤΕΙ, αποτύπωσε τα Κέντρα Υγειονομικών παροχών του νομού, περνώντας την αναλυτική και άμεση πληροφόρηση του πολίτη, στην εποχή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας.
  • Οι κάτοικοι λοιπόν του νομού Σερρών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εντός κι εκτός Ελλάδας, θα μπορεί στο εξής να γνωρίζει με ακρίβεια τις θέσεις αλλά και τις δυνατότητες όλων των Κέντρων Υγείας και των συνδεδεμένων με αυτά Περιφερειακών – Αγροτικών Ιατρείων του νομού, όπως φυσικά και του ίδιου του Νοσοκομείου και των Κλινικών του.
  • Ο ηλεκτρονικός χάρτης Υγείας, είναι μια πρωτοποριακή και καινοτόμος  πρωτοβουλία, που στις Σέρρες πήρε σάρκα και οστά χάρη στη συνδρομή καθηγητών του ΤΕΙ.
  • Ήδη ο χάρτης είναι αναρτημένος προς χρήση στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου, με τους υπεύθυνους να ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα.
  • «Σύντομα θα γίνει διαδραστικός» λέει στη στήλη ο δραστήριος Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Ξενοφών Εμμανουηλίδης.
  • «Θα περάσουμε στον ηλεκτρονικό χάρτη, όλες τις χρήσιμες για τον ενδιαφερόμενο πληροφορίες. Ο χρήστης θα μπορεί για παράδειγμα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι γιατροί και ποιών ειδικοτήτων εφημερεύουν ή υπηρετούν σε κάθε μονάδα Υγείας του νομού. Θα γνωρίζουν φυσικά τα τηλέφωνα και τις αποστάσεις από το σημείο όπου βρίσκονται, τους δρόμους πρόσβασης τις δυνατότητες και το είδος των παροχών της κάθε Μονάδας» τονίζει ο κ. Εμμανουηλίδης που ήταν και ο εμπνευστής της συνεργασίας με το ΤΕΙ.
  •  Ο εμπλουτισμένος αυτός διαδραστικός χάρτης Υγείας, θα αποτελέσει τμήμα του Πανελλήνιου Υγειονομικού Χάρτη που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας.
  • Σημειωτέον ότι έγινε ταχύτατα και χωρίς κόστος για το Νοσοκομείο, από τους δύο καθηγητές Εφαρμογών του Τμήματος Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών, κ.κ. Γιώργο Καριώτη και Λευτέρη Παναγιωτόπουλο.
  • «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τον συγκεκριμένο χάρτη σε όλα τα διαδικτυακά sites που έχουν σχέση όχι μόνο με την Υγεία, αλλά και τον Τουρισμό της χώρας και της περιοχής μας» συμπληρώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου, που εδώ και λίγες ημέρες έχει τυπώσει τον χάρτη και τον έχει αναρτήσει έξω από το Γραφείο Υποστήριξης του Πολίτη στο ισόγειο του Νοσοκομείου.
  • Όπως δήλωσε στον «Κ» η Αναπλ. Διοικητής κ. Αθανασία Γκιμπερίτη: «Το Γραφείο αυτό έχει αναβαθμιστεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου και λειτουργεί πλέον σε άλλη βάση, ώστε ο πολίτης και ο ασθενής να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την όποια πιθανή ταλαιπωρία τους εντός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Ενισχύθηκε με προσωπικό, αλλά και με εθελοντές που βοηθούν».
  • Το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ Σερρών, από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν υπογράψει Μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δομών του κεντρικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού, την αξιοποίηση των νέων επιστημόνων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, την ανάπτυξη νέων ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά την επίτευξη της απαιτούμενης οικονομίας σε καιρούς κρίσης.
ΦΩΤΟ: Α.Π.-Καθρέφτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: